«Trond Giske – Makta rår» og «Bortebane» til IDFA

«Trond Giske – Makta rår» og «Bortebane» til IDFA

Håvard Bustnes sitt portrett av Trond Giske og Line Hatlands ungdomsdokumentar er tatt ut til IDFA, verdens største bransjefestival for dokumentarfilm.

Dokumentarfilmen Trond Giske – Makta rår (foto), om Giskes forsøk på å gjenvinne tillit og posisjon, har blitt invitert til IDFA, verdens største bransjefestival for dokumentarfilm. Det samme har ungdomsdokumentaren Bortebane som hadde norsk kinopremiere tidlig i høst. Det melder Norsk filminstitutt.

Dokumentarist Håvard Bustnes hadde fulgt Trond Giske gjennom flere år da #MeToo innhentet partikulturen i Arbeiderpartiet. «Dokumentaren om Trond Giske ser tilbake på tida da han var en talentfull ungdomspolitiker som mange mente kom til å bli landets statsminister til han på dramatisk vis bestemte seg for å trekke seg fra politikken etter anklager om seksuell trakassering», heter det i omtalen.

«Med unik tilgang og kritisk blikk følger filmen Trond Giske i den dramatiske perioden etter #MeToo-avsløringene og Giskes forsøk på å reise seg og gjenvinne tillit og posisjon –  helt til han bestemmer seg for å trekke seg fra politikken. Hvordan kunne det gå så galt med Trond Giske?»

Nå får dokumentaren om Giske verdenspremiere i Amsterdam, i seksjonen Frontlight på IDFA. Bustnes har tidligere blant annet laget Hatets vugge – om den nynazistiske Gyllen daggry-bevegelsen i Hellas. Også den filmen hadde sin verdenspremiere i konkurranseprogrammet på IDFA. Trond Giske – Makta rår er skrevet og regissert av Håvard Bustnes og produsert av Christian Falch, Ingrid Galadriel Aune Falch og Håvard Bustnes for UpNorth film.

Kinodokumentaren Bortebane av Line Hatland skal vises i IDFA-konkurranseprogrammet IDFA Competition for youth documentary.

Filmen hadde norsk premiere sommeren 2020 handler om Norway cup og alt som skjer der av vennskap, flørting, spenning, seire og tap. Cupen setter ungdommene på prøve også utenfor fotballbanen. «Anna, Fred, Khalidi, Yu og Afnan vil alle vinne Norway Cup. De har trent et helt år under fjellene på Sunnmøre, på stuegulvet i Palestina og i varmen i Brasil. Vi følger dem gjennom kvalifisering, lette og vanskelige kamper, i møte med urettferdige dommere, masete foreldre, nye venner og kanskje en flørt.»

Bortebane er produsert av Ingvil Giske og Mari Monrad Vistven for Medieoperatørene


Om IDFA

IDFA, International Documentary Film Festival Amsterdam, foregår i år mellom 17. og 28. november og regnes som verdens viktigste dokumentarfilmfestival. Tidligere norske filmer som har hentet priser fra IDFA er Radiograph of a Family og Nowhere to Hide som vant hovedprisen i henholdsvis 2020 og 2016, og Tvillingsøstrene som vant publikumsprisen i 2013


 

«Trond Giske – Makta rår» og «Bortebane» til IDFA

«Trond Giske – Makta rår» og «Bortebane» til IDFA

Håvard Bustnes sitt portrett av Trond Giske og Line Hatlands ungdomsdokumentar er tatt ut til IDFA, verdens største bransjefestival for dokumentarfilm.

Dokumentarfilmen Trond Giske – Makta rår (foto), om Giskes forsøk på å gjenvinne tillit og posisjon, har blitt invitert til IDFA, verdens største bransjefestival for dokumentarfilm. Det samme har ungdomsdokumentaren Bortebane som hadde norsk kinopremiere tidlig i høst. Det melder Norsk filminstitutt.

Dokumentarist Håvard Bustnes hadde fulgt Trond Giske gjennom flere år da #MeToo innhentet partikulturen i Arbeiderpartiet. «Dokumentaren om Trond Giske ser tilbake på tida da han var en talentfull ungdomspolitiker som mange mente kom til å bli landets statsminister til han på dramatisk vis bestemte seg for å trekke seg fra politikken etter anklager om seksuell trakassering», heter det i omtalen.

«Med unik tilgang og kritisk blikk følger filmen Trond Giske i den dramatiske perioden etter #MeToo-avsløringene og Giskes forsøk på å reise seg og gjenvinne tillit og posisjon –  helt til han bestemmer seg for å trekke seg fra politikken. Hvordan kunne det gå så galt med Trond Giske?»

Nå får dokumentaren om Giske verdenspremiere i Amsterdam, i seksjonen Frontlight på IDFA. Bustnes har tidligere blant annet laget Hatets vugge – om den nynazistiske Gyllen daggry-bevegelsen i Hellas. Også den filmen hadde sin verdenspremiere i konkurranseprogrammet på IDFA. Trond Giske – Makta rår er skrevet og regissert av Håvard Bustnes og produsert av Christian Falch, Ingrid Galadriel Aune Falch og Håvard Bustnes for UpNorth film.

Kinodokumentaren Bortebane av Line Hatland skal vises i IDFA-konkurranseprogrammet IDFA Competition for youth documentary.

Filmen hadde norsk premiere sommeren 2020 handler om Norway cup og alt som skjer der av vennskap, flørting, spenning, seire og tap. Cupen setter ungdommene på prøve også utenfor fotballbanen. «Anna, Fred, Khalidi, Yu og Afnan vil alle vinne Norway Cup. De har trent et helt år under fjellene på Sunnmøre, på stuegulvet i Palestina og i varmen i Brasil. Vi følger dem gjennom kvalifisering, lette og vanskelige kamper, i møte med urettferdige dommere, masete foreldre, nye venner og kanskje en flørt.»

Bortebane er produsert av Ingvil Giske og Mari Monrad Vistven for Medieoperatørene


Om IDFA

IDFA, International Documentary Film Festival Amsterdam, foregår i år mellom 17. og 28. november og regnes som verdens viktigste dokumentarfilmfestival. Tidligere norske filmer som har hentet priser fra IDFA er Radiograph of a Family og Nowhere to Hide som vant hovedprisen i henholdsvis 2020 og 2016, og Tvillingsøstrene som vant publikumsprisen i 2013


 

MENY