Mariken Halle med hybridfilm om pandemien

Mariken Halle med hybridfilm om pandemien

Mariken Halle og Torill Kove fikk mest da Viken filmsenter delte ut tilskudd denne uken. Halle skal skildre pandemien i hybridformat, Kove portretterer en familie som bryter opp fra Norge.

Foto fra «Uteskolen»

Sju prosjekter har fått tilskudd på til sammen 1.050.000 kroner i september fra Viken filmsenter. Torill Kove og Mariken Halle fikk mest.

Oscarvinner Kove forsetter sitt samarbeid med Mikrofilms Lise Fearnley og Tonje Skar Reiersen i Fremmed land.

«Livet blir brått snudd på hodet når en desillusjonert mor etter innfallsmetoden bestemmer at hele familien skal flytte fra en trygg norsk småby til metropolen Nairobi. De tre tenåringsdøtrene er motvillige, men tar snart for seg av friheten millionbyen tilbyr. Så vender mors mørke sky tilbake… Oscarvinner Torill Koves «Fremmed land» er en ny klok og fornøyelig studie av familiedynamikk, minner og identitet. Og om hvordan det er å vokse opp uten kart!»

Mariken Halles Uteskolen er en «hybridfilm som følger barn i 8-9 års alderen og voksne gjennom pandemien. De voksne forsøker å gjenoppbygge tillit på arbeidsplassene sine og å nærme seg naturen. Barna er medskapende og vi flyter mellom virkelige og iscenesatte situasjoner.» Alternativet produksjon er produsent ved Mariken Halle, Magnus Mork og Guro Bruusgaard.

Andre filmprosjekter som ble tildelt tilskudd:

DEN ANDRE SIDEN av Fabien Greenberg. Antipode films ved produsent  Bård Kjøge Rønning.

«Den andre siden» er en dokumentar om sosiale, ideologiske og politiske motsetninger i Norge – om ekstreme ytringer og ytringsfrihetens grenser. Vi følger ulike karakterer som på den ene eller andre måten er signifikante stemmer i ytringsrommet omkring innvandrings- og integreringsspørsmål.

RETREAT av Øystein Mamen. Medieoperatørene ved produsent Ingvil Giske.

«Vi følger fire innsatte som sitter på lange dommer, gjennom et tre uker langt jesuittisk stillhetsretreat i Halden fengsel. Siden 2013 har fengselet årlig gjennomført et retreat hvor innsatte lever som munker. Deltagere fra alle trosretninger er velkomne. Programmet har oppsiktsvekkende resultater. Retreat er å trekke seg tilbake fra verden. 21 døgn tilbringes i taushet – bortsett fra en halvtimes samtale om dagen med presten. Ingen TV, ingen radio eller annen kontakt med omverdenen. Dagene fylles i stedet med messer, bønnevers, meditasjon og åndelige øvelser. Hva skjer når innsatte velger å underkaste seg et hardere regime enn fengselet allerede gir?»

TOPP PERSON I MITT LIV av Guro Ekornholmen. Fjesme film ved produsent Anniken Fjesme

«Ingeborg (32) har laget en liste over de som betyr mest for henne i livet, og ringer rundt for å takke. Samtalene blir ikke sånn hun hadde tenkt, inntil hun ringer eksen i Italia.»

Mariken Halle med hybridfilm om pandemien

Mariken Halle med hybridfilm om pandemien

Mariken Halle og Torill Kove fikk mest da Viken filmsenter delte ut tilskudd denne uken. Halle skal skildre pandemien i hybridformat, Kove portretterer en familie som bryter opp fra Norge.

Foto fra «Uteskolen»

Sju prosjekter har fått tilskudd på til sammen 1.050.000 kroner i september fra Viken filmsenter. Torill Kove og Mariken Halle fikk mest.

Oscarvinner Kove forsetter sitt samarbeid med Mikrofilms Lise Fearnley og Tonje Skar Reiersen i Fremmed land.

«Livet blir brått snudd på hodet når en desillusjonert mor etter innfallsmetoden bestemmer at hele familien skal flytte fra en trygg norsk småby til metropolen Nairobi. De tre tenåringsdøtrene er motvillige, men tar snart for seg av friheten millionbyen tilbyr. Så vender mors mørke sky tilbake… Oscarvinner Torill Koves «Fremmed land» er en ny klok og fornøyelig studie av familiedynamikk, minner og identitet. Og om hvordan det er å vokse opp uten kart!»

Mariken Halles Uteskolen er en «hybridfilm som følger barn i 8-9 års alderen og voksne gjennom pandemien. De voksne forsøker å gjenoppbygge tillit på arbeidsplassene sine og å nærme seg naturen. Barna er medskapende og vi flyter mellom virkelige og iscenesatte situasjoner.» Alternativet produksjon er produsent ved Mariken Halle, Magnus Mork og Guro Bruusgaard.

Andre filmprosjekter som ble tildelt tilskudd:

DEN ANDRE SIDEN av Fabien Greenberg. Antipode films ved produsent  Bård Kjøge Rønning.

«Den andre siden» er en dokumentar om sosiale, ideologiske og politiske motsetninger i Norge – om ekstreme ytringer og ytringsfrihetens grenser. Vi følger ulike karakterer som på den ene eller andre måten er signifikante stemmer i ytringsrommet omkring innvandrings- og integreringsspørsmål.

RETREAT av Øystein Mamen. Medieoperatørene ved produsent Ingvil Giske.

«Vi følger fire innsatte som sitter på lange dommer, gjennom et tre uker langt jesuittisk stillhetsretreat i Halden fengsel. Siden 2013 har fengselet årlig gjennomført et retreat hvor innsatte lever som munker. Deltagere fra alle trosretninger er velkomne. Programmet har oppsiktsvekkende resultater. Retreat er å trekke seg tilbake fra verden. 21 døgn tilbringes i taushet – bortsett fra en halvtimes samtale om dagen med presten. Ingen TV, ingen radio eller annen kontakt med omverdenen. Dagene fylles i stedet med messer, bønnevers, meditasjon og åndelige øvelser. Hva skjer når innsatte velger å underkaste seg et hardere regime enn fengselet allerede gir?»

TOPP PERSON I MITT LIV av Guro Ekornholmen. Fjesme film ved produsent Anniken Fjesme

«Ingeborg (32) har laget en liste over de som betyr mest for henne i livet, og ringer rundt for å takke. Samtalene blir ikke sånn hun hadde tenkt, inntil hun ringer eksen i Italia.»

MENY