Filminvest med tilskudd til to spillefilmer

Filminvest med tilskudd til to spillefilmer

Filminvest gir produksjonsstøtte til to spillefilmer: «Den første julen i Skomakergata» og «Dancing Queen».

Foto: Aurora Gossé, regissøren av «Dancing Queen» (Foto: Thomas Grotmol)

Den første julen i Skomakergata «er historien om hvordan en mystisk, liten livsglad jente på leting etter et sted å bo, får Skomaker Andersen til å innse at livet er aller best når man kan dele det med de man er glad i», heter det i beskrivelsen av prosjektet.

«Dette skal bli en film smekkfull av humor og sprudlende karakterer. Det skal også være en fortelling med mye hjerte, sårbarhet, og varme. Et rikt univers der latter og tårer ligger tett inntil hverandre, og som vil sette store og små i garantert julestemning!»

Filmen produseres av Nordisk Film Production ved Sigurd Mikal Karoliussen. Manus er skrevet av Maren Elise Skolem og Mikal Hovland har regi. Filmen co-produseres med Lillehammer-selskapet Filmbin. Fondet støtter prosjektet for å styrke Filmbin ytterligere som produsent: «Å være co-produsent på en så stor familiefilm vil være en verdifull erfaring for selskapet og produsent Nicholas Sando. Filmen får 750 000 kroner i produksjonsstøtte», heter det i begrunnelsen.

På det andre prosjektet står også en godt etablert produsent bak, Thomas Robsahm, som har bosatt seg i Hamartraktene. Selskapet Amarcord får 2 500 000 kroner i produksjonsstøtte til spillefilmen Dancing Queen.

Den «forteller historien om Mina (12) som blir hodestups forelsket når danseren Edvin begynner i parallellklassen. Når det inviteres til en audition for et nytt dansekompani, øyner Mina sin sjanse. Men i forelskelsesrusen er det én ting hun har glemt: Hun kan ikke danse!»

Manus er skrevet av Silje Holtet. Aurora Gossé, opprinnelig fra Trøndelag, har regi. Gossé har blant annet regissert to av Karsten og Petra-filmene sammen med Arne Lindtner Næss og hatt regi på fire episoder av NRK-serien Skitten snø. For tiden er hun episoderegissør på TV-serien Jordbrukerne. Filmen skal etter planen spilles inn på Hamar neste år.

Filminvest innvilget også tilskudd til en rekke andre prosjekter fra regionen Innlandet. Les mer om de her.


Det regionale filmfondet Filminvest ble stiftet i 2016 og eies av Trøndelag og Innlandet fylkeskommuner samt Trondheim og Lillehammer kommuner. Fondet tilbyr finansiering til spillefilm, kinodokumentarer, tv-serier og dataspill med forankring i regionen Trøndelag/Innlandet.


 

Filminvest med tilskudd til to spillefilmer

Filminvest med tilskudd til to spillefilmer

Filminvest gir produksjonsstøtte til to spillefilmer: «Den første julen i Skomakergata» og «Dancing Queen».

Foto: Aurora Gossé, regissøren av «Dancing Queen» (Foto: Thomas Grotmol)

Den første julen i Skomakergata «er historien om hvordan en mystisk, liten livsglad jente på leting etter et sted å bo, får Skomaker Andersen til å innse at livet er aller best når man kan dele det med de man er glad i», heter det i beskrivelsen av prosjektet.

«Dette skal bli en film smekkfull av humor og sprudlende karakterer. Det skal også være en fortelling med mye hjerte, sårbarhet, og varme. Et rikt univers der latter og tårer ligger tett inntil hverandre, og som vil sette store og små i garantert julestemning!»

Filmen produseres av Nordisk Film Production ved Sigurd Mikal Karoliussen. Manus er skrevet av Maren Elise Skolem og Mikal Hovland har regi. Filmen co-produseres med Lillehammer-selskapet Filmbin. Fondet støtter prosjektet for å styrke Filmbin ytterligere som produsent: «Å være co-produsent på en så stor familiefilm vil være en verdifull erfaring for selskapet og produsent Nicholas Sando. Filmen får 750 000 kroner i produksjonsstøtte», heter det i begrunnelsen.

På det andre prosjektet står også en godt etablert produsent bak, Thomas Robsahm, som har bosatt seg i Hamartraktene. Selskapet Amarcord får 2 500 000 kroner i produksjonsstøtte til spillefilmen Dancing Queen.

Den «forteller historien om Mina (12) som blir hodestups forelsket når danseren Edvin begynner i parallellklassen. Når det inviteres til en audition for et nytt dansekompani, øyner Mina sin sjanse. Men i forelskelsesrusen er det én ting hun har glemt: Hun kan ikke danse!»

Manus er skrevet av Silje Holtet. Aurora Gossé, opprinnelig fra Trøndelag, har regi. Gossé har blant annet regissert to av Karsten og Petra-filmene sammen med Arne Lindtner Næss og hatt regi på fire episoder av NRK-serien Skitten snø. For tiden er hun episoderegissør på TV-serien Jordbrukerne. Filmen skal etter planen spilles inn på Hamar neste år.

Filminvest innvilget også tilskudd til en rekke andre prosjekter fra regionen Innlandet. Les mer om de her.


Det regionale filmfondet Filminvest ble stiftet i 2016 og eies av Trøndelag og Innlandet fylkeskommuner samt Trondheim og Lillehammer kommuner. Fondet tilbyr finansiering til spillefilm, kinodokumentarer, tv-serier og dataspill med forankring i regionen Trøndelag/Innlandet.


 

MENY