Berlinalen 2022 blir fysisk festival

Berlinalen 2022 blir fysisk festival

Neste års Berlinale vil finne sted i fysisk forstand. Men det digitale vil fortsatt være viktig.

Den 72. internasjonale filmfestivalen i Berlin vil finne sted fra 10. til 20. februar neste år. Både The European Film Market (10-17.2), Berlinale Co-Production Market (12-16.2), Berlinale Talents (12-17.2) og World Cinema Fund vil foregå i fysisk forstand. Men de vil også ha utfyllende digitale innslag.

– Behovet for en fysisk festivalopplevelse og møter ansikt til ansikt er sterkt tilstede i både bransjen og publikum, heter det i en pressemelding fra festivalsjefene Mariette Rissenbeek og Carlo Chatrian. – Erfaringene fra de siste månedene har vist at fysiske arrangementer trygt og sikkert kan finne sted.

Berlinalen avlyste årets fysiske festivalutgave og satset digitalt. Løsningen ble en presentasjon av konkurranseprogrammet og et virtuelt European Film Marked i mars, før filmene ble vist for det lokale kinopublikummet i juni. Det er disse erfaringene, samt i hovedsak vellykkede erfaringer til store festivaler som Cannes og Venezia i sommer, som gjør festivalledelsen trygg på å kunne vende tilbake med like omfattende fysisk program som før pandemien.

Berlinalen regnes som en av verdens største publikumsfestivaler og den mest betydningsfulle filmfestivalen ved siden av Cannes og Venezia. I 2020 hadde festivalen over 18000 bransjedeltakere fra 132 ulike land, med 3447 tilreisende journalister fra 82 land. Publikumstallene lå på nær 500 000 besøkende.

Les mer om hvordan Berlinalen 2022 vil foregå.

Berlinalen 2022 blir fysisk festival

Berlinalen 2022 blir fysisk festival

Neste års Berlinale vil finne sted i fysisk forstand. Men det digitale vil fortsatt være viktig.

Den 72. internasjonale filmfestivalen i Berlin vil finne sted fra 10. til 20. februar neste år. Både The European Film Market (10-17.2), Berlinale Co-Production Market (12-16.2), Berlinale Talents (12-17.2) og World Cinema Fund vil foregå i fysisk forstand. Men de vil også ha utfyllende digitale innslag.

– Behovet for en fysisk festivalopplevelse og møter ansikt til ansikt er sterkt tilstede i både bransjen og publikum, heter det i en pressemelding fra festivalsjefene Mariette Rissenbeek og Carlo Chatrian. – Erfaringene fra de siste månedene har vist at fysiske arrangementer trygt og sikkert kan finne sted.

Berlinalen avlyste årets fysiske festivalutgave og satset digitalt. Løsningen ble en presentasjon av konkurranseprogrammet og et virtuelt European Film Marked i mars, før filmene ble vist for det lokale kinopublikummet i juni. Det er disse erfaringene, samt i hovedsak vellykkede erfaringer til store festivaler som Cannes og Venezia i sommer, som gjør festivalledelsen trygg på å kunne vende tilbake med like omfattende fysisk program som før pandemien.

Berlinalen regnes som en av verdens største publikumsfestivaler og den mest betydningsfulle filmfestivalen ved siden av Cannes og Venezia. I 2020 hadde festivalen over 18000 bransjedeltakere fra 132 ulike land, med 3447 tilreisende journalister fra 82 land. Publikumstallene lå på nær 500 000 besøkende.

Les mer om hvordan Berlinalen 2022 vil foregå.

MENY