Rutinert trio til Storm Films

Rutinert trio til Storm Films

Asle Vatn, Ruben Thorkildsen og Petter Borgli blir nye produsenter i Storm Films.

Asle Vatn og Petter Borgli følger etter Ruben Thorkildsen og blir produsenter i Storm Films. Vatn kommer fra sin rolle som filmkonsulent i NFI, men har lang fartstid som produsent i Friland før det, blant annet av Hodejegerne. Borgli er en virkelig veteran som har vært med siden Orions Belte og var lenge en av Norges ledende produsenter på 80- og 90-tallet i Nordic Screen Productions, som blant annet sto bak Insomnia. De siste årene har han vært line producer på en rekke norske og internasjonale produksjoner.

Storm Films er et av landets ledende norskeide produksjonsselskap, med filmer som Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama, Slipp Jimmy Fri og Julekongen på CVen. Selskapet er en del av Stormgruppen, bestående av Storm Studios, Euforia Film og eier etterarbeidshuset ShortCut sammen med Nordisk Film.

Daglig leder i Storm Films, Frederick P N Howard, kan vise til sterk vekst i selskapet. 2021 ser med et gjenåpnet samfunn ut til å bli selskapets beste år til nå, forteller han i en pressemelding.

«Fra Ape&Bjørn fikk vi med oss produsenten Ruben Thorkildsen, og hans makker, regissør og forfatter Martin Lund. 2021 ser ut til å bli et meget bra år, med Cecilie Moslis Tre nøtter til Askepott som slippes i et nyåpnet kinomarked og at Thorkildsen kommer med Arild Andresens Full Dekning like på nyåret» sier Howard.

Vatn er svært spent på å begynne i Storm Films.

«I nesten 20 år arbeidet jeg for Friland film hvor jeg fikk realisert en rekke spennende prosjekter. I to år har jeg arbeidet som konsulent for Norsk filminstitutt. Nå gleder jeg meg til å komme i gang med produksjon igjen. Jeg har mange spennende prosjekter og samarbeidspartnere jeg ser frem til å arbeide med. Etter å ha sondert terrenget en stund var det ingen tvil om at Storm Films er det rette stedet for meg», forteller Vatn.

Storm Films har flere prosjekter i forproduksjon eller utvikling. TV-serien SPEED blir utviklet for NRK, selskapet har inngått utviklingsavtaler med både Nordisk film og Svensk Filmindustri om en rekke fremtidige prosjekter.

«De neste par årene blir svært spennende for oss. Eposet Stiklestad – sagaen om Olav den Hellige har potensial til å bli en ordentlig kioskvelter. Dramakomedien Full Dekning, Disney TV-serien Vikingskolen og animasjonsfilmen Askelabben og de rævva hjelperne er også rett rundt hjørnet. Med det nye produsentlaget tror jeg vi kan bli en veldig synlig og viktig markedsaktør i tiden som kommer», sier Howard.

Storm Films Tre nøtter til Askepott lanseres på norske kinoer den 12. november og er spådd å bli en av årets største kinofilmer. Full Dekning åpner kinoåret 2022, med premiere den 21. Januar.

Rutinert trio til Storm Films

Rutinert trio til Storm Films

Asle Vatn, Ruben Thorkildsen og Petter Borgli blir nye produsenter i Storm Films.

Asle Vatn og Petter Borgli følger etter Ruben Thorkildsen og blir produsenter i Storm Films. Vatn kommer fra sin rolle som filmkonsulent i NFI, men har lang fartstid som produsent i Friland før det, blant annet av Hodejegerne. Borgli er en virkelig veteran som har vært med siden Orions Belte og var lenge en av Norges ledende produsenter på 80- og 90-tallet i Nordic Screen Productions, som blant annet sto bak Insomnia. De siste årene har han vært line producer på en rekke norske og internasjonale produksjoner.

Storm Films er et av landets ledende norskeide produksjonsselskap, med filmer som Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama, Slipp Jimmy Fri og Julekongen på CVen. Selskapet er en del av Stormgruppen, bestående av Storm Studios, Euforia Film og eier etterarbeidshuset ShortCut sammen med Nordisk Film.

Daglig leder i Storm Films, Frederick P N Howard, kan vise til sterk vekst i selskapet. 2021 ser med et gjenåpnet samfunn ut til å bli selskapets beste år til nå, forteller han i en pressemelding.

«Fra Ape&Bjørn fikk vi med oss produsenten Ruben Thorkildsen, og hans makker, regissør og forfatter Martin Lund. 2021 ser ut til å bli et meget bra år, med Cecilie Moslis Tre nøtter til Askepott som slippes i et nyåpnet kinomarked og at Thorkildsen kommer med Arild Andresens Full Dekning like på nyåret» sier Howard.

Vatn er svært spent på å begynne i Storm Films.

«I nesten 20 år arbeidet jeg for Friland film hvor jeg fikk realisert en rekke spennende prosjekter. I to år har jeg arbeidet som konsulent for Norsk filminstitutt. Nå gleder jeg meg til å komme i gang med produksjon igjen. Jeg har mange spennende prosjekter og samarbeidspartnere jeg ser frem til å arbeide med. Etter å ha sondert terrenget en stund var det ingen tvil om at Storm Films er det rette stedet for meg», forteller Vatn.

Storm Films har flere prosjekter i forproduksjon eller utvikling. TV-serien SPEED blir utviklet for NRK, selskapet har inngått utviklingsavtaler med både Nordisk film og Svensk Filmindustri om en rekke fremtidige prosjekter.

«De neste par årene blir svært spennende for oss. Eposet Stiklestad – sagaen om Olav den Hellige har potensial til å bli en ordentlig kioskvelter. Dramakomedien Full Dekning, Disney TV-serien Vikingskolen og animasjonsfilmen Askelabben og de rævva hjelperne er også rett rundt hjørnet. Med det nye produsentlaget tror jeg vi kan bli en veldig synlig og viktig markedsaktør i tiden som kommer», sier Howard.

Storm Films Tre nøtter til Askepott lanseres på norske kinoer den 12. november og er spådd å bli en av årets største kinofilmer. Full Dekning åpner kinoåret 2022, med premiere den 21. Januar.

MENY