Ronja Røverdatter blir nordisk storserie på Viaplay

Ronja Røverdatter blir nordisk storserie på Viaplay

En serie på to sesonger, basert på Lindgrens kjente historie, skal være klar for et lokalt og internasjonalt publikum i 2023. «Ronja» inngår i NENT Groups satsing på internasjonale produksjoner med nordiske temaer.

NENT Group og Filmlance International samarbeider med Astrid Lindgren AB om å produsere Lindgrens kjente historie om Ronja Røverdatter som en ny Viaplay Original for hele familien i fantasy-sjangeren. Ronja inngår i NENT Grups satsing på store internasjonale produksjoner om nordiske mennesker og hendelser.

Ronja er skrevet av Broen-skaperen Hans Rosenfeldt, regissert av Lisa James Larsson (Victoria) og vil ha banebrytende visuelle effekter, melder NENT Group Norge.

«Serien er en milepæl i etableringen av NENT Groups posisjon som den ledende produsenten av nordisk innhold i verdensklasse for et lokalt og internasjonalt publikum. Ronja har eksklusiv premiere på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay i 2023 med tolv episoder fordelt på to sesonger.»

«Serien Ronja følger eventyrene til en ung jente som blir født inn i en gjeng med røvere i et middelaldersk skandinavisk slott. Når Ronja vokser opp, oppdager hun at skogen rundt kan være et magisk, og noen ganger farlig, sted fylt med merkelige skapninger. Men når Ronja møter unggutten Birk fra en rivaliserende gjeng, er det begynnelsen på en mørk familiefeide, samtidig som en beryktet fogd kommer for å rydde skogen for røvere en gang for alle. Ronja og Birk rømmer inn i skogen for å klare seg på egen hånd.»

Casting til Ronja pågår i disse dager. Den nordiske serien er produsert av Bonnie Skoog Feeney og Mattias Arehn for Filmlance International med Sara Askelöf som eksekutiv produsent i NENT Group.

– Vi har vokst opp med Ronja, akkurat som så mange andre, og vi er veldig stolte og beæret over dette flotte oppdraget. Historien om Ronja er en tidløs historie om kampen for å finne sin egen plass i verden, å gå sin egen vei og å være sin egen person. Alt dette i en verden som er komplisert, farlig, men samtidig fantastisk og magisk. Med NENT Groups enorme støtte ønsker vi å produsere en serie som er et episk og spennende eventyr, samt en hyllest til naturen, for hele familien, sier Mattias Arehn og Bonnie Skoog Feeney, produsenter for Filmlance.

Produksjonen av Ronja foregår i nært samarbeid med Astrid Lindgren AB. «Ronja Røverdatter» er blant de mest kjente bøkene av Astrid Lindgren, som også er en av verdens mest oversatte og bestselgende forfattere med mer enn 75 utgitte bøker. Arbeidene hennes er oversatt til over 100 språk og solgt i mer enn 165 millioner eksemplarer, og har blitt produsert som mer enn 70 spillefilmer og TV-produksjoner. I tillegg til «Ronja Røverdatter» har Astrid Lindgren skapt «Pippi Langstrømpe», «Emil i Lønneberget» og «Barna fra Bråkmakergata».

Ronja Røverdatter blir nordisk storserie på Viaplay

Ronja Røverdatter blir nordisk storserie på Viaplay

En serie på to sesonger, basert på Lindgrens kjente historie, skal være klar for et lokalt og internasjonalt publikum i 2023. «Ronja» inngår i NENT Groups satsing på internasjonale produksjoner med nordiske temaer.

NENT Group og Filmlance International samarbeider med Astrid Lindgren AB om å produsere Lindgrens kjente historie om Ronja Røverdatter som en ny Viaplay Original for hele familien i fantasy-sjangeren. Ronja inngår i NENT Grups satsing på store internasjonale produksjoner om nordiske mennesker og hendelser.

Ronja er skrevet av Broen-skaperen Hans Rosenfeldt, regissert av Lisa James Larsson (Victoria) og vil ha banebrytende visuelle effekter, melder NENT Group Norge.

«Serien er en milepæl i etableringen av NENT Groups posisjon som den ledende produsenten av nordisk innhold i verdensklasse for et lokalt og internasjonalt publikum. Ronja har eksklusiv premiere på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay i 2023 med tolv episoder fordelt på to sesonger.»

«Serien Ronja følger eventyrene til en ung jente som blir født inn i en gjeng med røvere i et middelaldersk skandinavisk slott. Når Ronja vokser opp, oppdager hun at skogen rundt kan være et magisk, og noen ganger farlig, sted fylt med merkelige skapninger. Men når Ronja møter unggutten Birk fra en rivaliserende gjeng, er det begynnelsen på en mørk familiefeide, samtidig som en beryktet fogd kommer for å rydde skogen for røvere en gang for alle. Ronja og Birk rømmer inn i skogen for å klare seg på egen hånd.»

Casting til Ronja pågår i disse dager. Den nordiske serien er produsert av Bonnie Skoog Feeney og Mattias Arehn for Filmlance International med Sara Askelöf som eksekutiv produsent i NENT Group.

– Vi har vokst opp med Ronja, akkurat som så mange andre, og vi er veldig stolte og beæret over dette flotte oppdraget. Historien om Ronja er en tidløs historie om kampen for å finne sin egen plass i verden, å gå sin egen vei og å være sin egen person. Alt dette i en verden som er komplisert, farlig, men samtidig fantastisk og magisk. Med NENT Groups enorme støtte ønsker vi å produsere en serie som er et episk og spennende eventyr, samt en hyllest til naturen, for hele familien, sier Mattias Arehn og Bonnie Skoog Feeney, produsenter for Filmlance.

Produksjonen av Ronja foregår i nært samarbeid med Astrid Lindgren AB. «Ronja Røverdatter» er blant de mest kjente bøkene av Astrid Lindgren, som også er en av verdens mest oversatte og bestselgende forfattere med mer enn 75 utgitte bøker. Arbeidene hennes er oversatt til over 100 språk og solgt i mer enn 165 millioner eksemplarer, og har blitt produsert som mer enn 70 spillefilmer og TV-produksjoner. I tillegg til «Ronja Røverdatter» har Astrid Lindgren skapt «Pippi Langstrømpe», «Emil i Lønneberget» og «Barna fra Bråkmakergata».

MENY