Rodrigo Stoicheff blir ny filmkonsulent i NFI

Rodrigo Stoicheff blir ny filmkonsulent i NFI

NFI har ansatt Rodrigo Stoicheff som ny filmkonsulent for fiksjonsfilm. Han skal også være fast konsulent for talentordningen Neo.

Rodrigo Stoicheff har jobbet både som regissør, produsent, fotograf, manuskonsulent, etterarbeidsansvarlig og klipper, melder Norsk filminstitutt i en pressemelding. De siste årene har han jobbet som klipper på flere store serier, deriblant Lilyhammer, Vikingane, Magnus, Hjem til jul og den kommende NRK-serien Jordbrukarne.

Mange av de produksjonene Stoicheff tidligere har jobbet på har NFIs nye avdelingsleder for utvikling- og produksjon, Anders Tangen, produsert. Tangen har også jobbet med Stoicheff på Westerdals.

– Det var flere gode søkere, men vi opplevde at Rodrigo med sin erfaring og sine visjoner var den som aller best oppfylte de samlede kravene til stillingen som filmkonsulent, sier Tangen.

Stoicheff er født i Chile, og har sin master i film og tv-regi fra Sofia i Bulgaria. Til NFI kommer han fra Westerdals Institutt for Film og medier ved Høyskolen Kristiania, der han jobbet som høyskolelektor.  Fra Westerdals har han også mer enn 15 års erfaring i fagutvikling og talentutvikling.

– Denne jobben vil gi meg en fantastisk anledning til å se den norske filmindustrien fra en annen vinkel, samtidig som jeg får muligheten til å være med på å utforme hvordan denne industrien kommer til å se ut i årene fremover. Jeg er i bunn og grunn en filmskaper og en filmnerd. Jeg har et åpent syn på hva god film kan være, og føler at alle som har et talent og jobber hardt fortjener en sjanse. Jeg gleder meg til å møte folk som deler min entusiasme, sier Stoicheff.

I NFI blir Roberto Stoicheff en av fire filmkonsultenter som skal jobbe med fiksjonsfilm, og får et spesielt ansvar som konsulent for NFIs nye talentordning Neo.

– Rodrigo har en solid bakgrunn med å jobbe med talenter, sier Tangen. – Talenter som gjennom hans arbeid på Westerdals har vunnet både Bafta og Student Oscars, og som har vist seg å bli levedyktige og flinke filmarbeidere i Norge. Hans praktiske erfaring og forståelse rundt det å lage en film eller serie, samt det metodiske utviklingsarbeidet med talenter, gjør at han vil ha mye å tilføre NFI – og bransjen.

Rodrigo Stoicheff blir ny filmkonsulent i NFI

Rodrigo Stoicheff blir ny filmkonsulent i NFI

NFI har ansatt Rodrigo Stoicheff som ny filmkonsulent for fiksjonsfilm. Han skal også være fast konsulent for talentordningen Neo.

Rodrigo Stoicheff har jobbet både som regissør, produsent, fotograf, manuskonsulent, etterarbeidsansvarlig og klipper, melder Norsk filminstitutt i en pressemelding. De siste årene har han jobbet som klipper på flere store serier, deriblant Lilyhammer, Vikingane, Magnus, Hjem til jul og den kommende NRK-serien Jordbrukarne.

Mange av de produksjonene Stoicheff tidligere har jobbet på har NFIs nye avdelingsleder for utvikling- og produksjon, Anders Tangen, produsert. Tangen har også jobbet med Stoicheff på Westerdals.

– Det var flere gode søkere, men vi opplevde at Rodrigo med sin erfaring og sine visjoner var den som aller best oppfylte de samlede kravene til stillingen som filmkonsulent, sier Tangen.

Stoicheff er født i Chile, og har sin master i film og tv-regi fra Sofia i Bulgaria. Til NFI kommer han fra Westerdals Institutt for Film og medier ved Høyskolen Kristiania, der han jobbet som høyskolelektor.  Fra Westerdals har han også mer enn 15 års erfaring i fagutvikling og talentutvikling.

– Denne jobben vil gi meg en fantastisk anledning til å se den norske filmindustrien fra en annen vinkel, samtidig som jeg får muligheten til å være med på å utforme hvordan denne industrien kommer til å se ut i årene fremover. Jeg er i bunn og grunn en filmskaper og en filmnerd. Jeg har et åpent syn på hva god film kan være, og føler at alle som har et talent og jobber hardt fortjener en sjanse. Jeg gleder meg til å møte folk som deler min entusiasme, sier Stoicheff.

I NFI blir Roberto Stoicheff en av fire filmkonsultenter som skal jobbe med fiksjonsfilm, og får et spesielt ansvar som konsulent for NFIs nye talentordning Neo.

– Rodrigo har en solid bakgrunn med å jobbe med talenter, sier Tangen. – Talenter som gjennom hans arbeid på Westerdals har vunnet både Bafta og Student Oscars, og som har vist seg å bli levedyktige og flinke filmarbeidere i Norge. Hans praktiske erfaring og forståelse rundt det å lage en film eller serie, samt det metodiske utviklingsarbeidet med talenter, gjør at han vil ha mye å tilføre NFI – og bransjen.

MENY