«Nordsjøen» med verdenspremiere på BIFF

«Nordsjøen» med verdenspremiere på BIFF

Storfilmen «Nordsjøen» får verdenspremiere under Bergen Internasjonale filmfestival. BIFF gikk i dag ut med noen av de første filmene i programmet som den norske filmen får æren av å åpne.

Foto: Kristine Kujath Thorp i Nordsjøen

De første filmene fra årets program på Bergen internasjonale filmfestival ble i dag annonsert, deriblant verdenspremieren på den norske katastrofefilmen Nordsjøen.

– Nordsjøen er den perfekte åpningsfilmen på BIFF, som i mange år har arrangert sideprogrammet Klimafestivalen, nå med tilnavnet “Himmel & Hav” uttaler festivalleder Tor Fosse.  – Filmen har politiske aspekter som passer som hånd i hanske for oss, i tillegg til at den er temmelig spennende og nervepirrende. Norges tid som oljenasjon bør gå mot slutten til fordel for den havnasjonen landet tross alt først og fremst er. Og ingen by i Norge er viktigere som havby enn Bergen.

Nordsjøen er en frittstående film i samme sjanger som Fantefilms to foregående katastrofefilmene, og denne gangen er handlingen lagt til et av verdens mest stormfulle farvann. «Når en oljeplattform på Ormen Lange-feltet kollapser under mystiske omstendigheter, stilles det spørsmål til hvordan dette kunne skje. Den uforklarlige tragedien er imidlertid bare starten på en serie hendelser som sammen utgjør den største trusselen den norske oljebransjen noensinne har stått ovenfor. I sentrum av begivenhetene finner vi Sofia, en ung gründer som har utviklet en serie avanserte undervannsroboter, og som blir tilkalt for å finne ut hva som skjer på havbunnen.»

I hovedrollen finner vi Kristine Kujath Thorp. I andre sentrale roller møter vi Rolf Kristian Larsen, Anders Baasmo, Henrik Bjelland og Bjørn Floberg. Regien er ved John Andreas Andersen og produsent er Martin Sundland i Fantefilm. Både  Kujath Thorp, Baasmo og  Bjelland vil være til stede på åpningen, i tillegg til Andersen og Sundland. 

Nordsjøen får premiere på kinoer over hele landet 29. oktober. Bergen internasjonale filmfestival finner sted fra 20.–28. oktober, og årets program vil bestå av rundt 120 filmer fra hele verden, hvorav halvparten er nye dokumentarer.

På årets program vil man også finne en rekke av de største titlene fra store internasjonale filmfestivaler. Gullpalmevinneren TITANE blir vist, det blir også THE FRENCH DISPATCH av Wes Anderson og den kritikerroste Murakami-filmatiseringen DRIVE MY CAR.  Fra Berlinalens hovedkonkurranse kommer blant annet Daniel Brühls regidebut NEXT DOOR og det iranske mesterverket BALLAD OF A WHITE COW, samt LILLE MAMMA, den nye filmen fra Céline Sciamma som regisserte PORTRETT AV EN KVINNE I FLAMMER. I tillegg vil ungarske NATURAL LIGHT og minnerike MEMORY BOX være å finne på høstens festivalprogram.

«Nordsjøen» med verdenspremiere på BIFF

«Nordsjøen» med verdenspremiere på BIFF

Storfilmen «Nordsjøen» får verdenspremiere under Bergen Internasjonale filmfestival. BIFF gikk i dag ut med noen av de første filmene i programmet som den norske filmen får æren av å åpne.

Foto: Kristine Kujath Thorp i Nordsjøen

De første filmene fra årets program på Bergen internasjonale filmfestival ble i dag annonsert, deriblant verdenspremieren på den norske katastrofefilmen Nordsjøen.

– Nordsjøen er den perfekte åpningsfilmen på BIFF, som i mange år har arrangert sideprogrammet Klimafestivalen, nå med tilnavnet “Himmel & Hav” uttaler festivalleder Tor Fosse.  – Filmen har politiske aspekter som passer som hånd i hanske for oss, i tillegg til at den er temmelig spennende og nervepirrende. Norges tid som oljenasjon bør gå mot slutten til fordel for den havnasjonen landet tross alt først og fremst er. Og ingen by i Norge er viktigere som havby enn Bergen.

Nordsjøen er en frittstående film i samme sjanger som Fantefilms to foregående katastrofefilmene, og denne gangen er handlingen lagt til et av verdens mest stormfulle farvann. «Når en oljeplattform på Ormen Lange-feltet kollapser under mystiske omstendigheter, stilles det spørsmål til hvordan dette kunne skje. Den uforklarlige tragedien er imidlertid bare starten på en serie hendelser som sammen utgjør den største trusselen den norske oljebransjen noensinne har stått ovenfor. I sentrum av begivenhetene finner vi Sofia, en ung gründer som har utviklet en serie avanserte undervannsroboter, og som blir tilkalt for å finne ut hva som skjer på havbunnen.»

I hovedrollen finner vi Kristine Kujath Thorp. I andre sentrale roller møter vi Rolf Kristian Larsen, Anders Baasmo, Henrik Bjelland og Bjørn Floberg. Regien er ved John Andreas Andersen og produsent er Martin Sundland i Fantefilm. Både  Kujath Thorp, Baasmo og  Bjelland vil være til stede på åpningen, i tillegg til Andersen og Sundland. 

Nordsjøen får premiere på kinoer over hele landet 29. oktober. Bergen internasjonale filmfestival finner sted fra 20.–28. oktober, og årets program vil bestå av rundt 120 filmer fra hele verden, hvorav halvparten er nye dokumentarer.

På årets program vil man også finne en rekke av de største titlene fra store internasjonale filmfestivaler. Gullpalmevinneren TITANE blir vist, det blir også THE FRENCH DISPATCH av Wes Anderson og den kritikerroste Murakami-filmatiseringen DRIVE MY CAR.  Fra Berlinalens hovedkonkurranse kommer blant annet Daniel Brühls regidebut NEXT DOOR og det iranske mesterverket BALLAD OF A WHITE COW, samt LILLE MAMMA, den nye filmen fra Céline Sciamma som regisserte PORTRETT AV EN KVINNE I FLAMMER. I tillegg vil ungarske NATURAL LIGHT og minnerike MEMORY BOX være å finne på høstens festivalprogram.

MENY