Nordisk tilskudd til norsk julespesial og klimapolitisk drama

Nordisk tilskudd til norsk julespesial og klimapolitisk drama

En julespesial av Qvisten, basert på verker av blant andre Tove Jansson, Astrid Lindgren, Kjell Aukrust og H.C. Andersen, er blant de norske prosjektene som fikk tilskudd fra Nordisk Film & TV Fond denne uken.

Nordisk Jul, som er arbeidstittelen, ble tildelt 1,7 millioner kroner. Tv-produksjonen består av ulike innslag som er basert på historier fra ikoniske nordiske forfattere som Tove Jansson, Astrid Lindgren, Jakob Martin Strid, Mauri Kunnas, Kjell Aukrust og H.C. Andersen.

Tv-spesialen vil bli «en ekte nordisk, magisk opplevelse for hele familien, heter det i omtalen. «En samling av besettende og fargerike historier som er skrevet av noen av tidenes største kunstnere og fortellere, formidlet med high end-animasjon fra regionens beste studioer.»

En lang rekke regissører, noen kjent fra Qvistens tidligere produksjoner, skal bidra med hvert sitt segment. Deriblant: Rune Spaans, Kim Hagen Jensen, Kari Juusonen, Are Austnes, Yaprak Morali og Rasmus A. Sivertsen. Blant forfatterne finner vi blant andre Karsten Fullu, Kim Hagen, Merete Nordahl and Aleksander Kirkwood Brown.

Det er NRK som er bestiller, med Åshild Ramborg og Fredrik Kiøsterud som norske produsenter i Qvisten. Nordiske samprodusenter er så langt danske Happy Flyfish, islandske GunHil og finske Gigglebug. Premieren er satt til julen 2022. (Les mer om finansieringen her)

Andre norske prosjekter som fikk tilskudd i samme omgang:

Saving the Fucking Planet (Vi lover et helvete)
Format: 6×40’
Tilskudd: NOK 1,000,000
Mottaker: Fenomen TV Film & Scene
Produsent: Knut Inge Solbu
Regissør: Rebecca Wirkola Kjellmann
Forfattere: Kristin Vestreim, Karina Lystad, Rebecca Wirkola Kjellmann
Bestiller: NRK (Les mer om samprodusentene og finansieringen her)

«The series is a present-day drama, about the unemployed climate change sceptic Daniel and the Sami environmentalist Elin who meet and fall madly in love. But when they find out they are on opposite sides of a bitter conflict concerning the reopening of an old copper mine, and consequently a battle of identity politics, their budding relationship face trouble.”

Songs of Earth (Fedrelandet)
Tilskudd: NOK 600,000
Mottaker: Speranza Film
Produsent: Margreth Olin
Regissør: Margreth Olin
Distributør/bestiller: Norsk Filmdistribusjon og NRK

Margreth Olins nyeste dokumentarprosjekt, Songs of Earth, har vi tidligere beskrevet her på rushprint.no som en miljødokumentar. Den gang omtalte vi filmen også som “en storstilt helaftens dokumentar-symfoni». I «regi-notatene» som fulgte med prosjektet på CPH Forum i april skriver Olin at filmen “will offer a meditative experience where you feel and listen to the songs of the earth, while the camera takes you inside of nature’s smallest components and outside to the great wild panoramas». Hennes egen far, som er 84 år, har en sentral rolle: “He is the fittest person I know, and he takes us to Norway’s most adventurous valley where he grew up and where generations have been living alongside nature in order to survive”.


Les mer om alle de nordiske prosjektene som ble tildelt støtte.


 

Nordisk tilskudd til norsk julespesial og klimapolitisk drama

Nordisk tilskudd til norsk julespesial og klimapolitisk drama

En julespesial av Qvisten, basert på verker av blant andre Tove Jansson, Astrid Lindgren, Kjell Aukrust og H.C. Andersen, er blant de norske prosjektene som fikk tilskudd fra Nordisk Film & TV Fond denne uken.

Nordisk Jul, som er arbeidstittelen, ble tildelt 1,7 millioner kroner. Tv-produksjonen består av ulike innslag som er basert på historier fra ikoniske nordiske forfattere som Tove Jansson, Astrid Lindgren, Jakob Martin Strid, Mauri Kunnas, Kjell Aukrust og H.C. Andersen.

Tv-spesialen vil bli «en ekte nordisk, magisk opplevelse for hele familien, heter det i omtalen. «En samling av besettende og fargerike historier som er skrevet av noen av tidenes største kunstnere og fortellere, formidlet med high end-animasjon fra regionens beste studioer.»

En lang rekke regissører, noen kjent fra Qvistens tidligere produksjoner, skal bidra med hvert sitt segment. Deriblant: Rune Spaans, Kim Hagen Jensen, Kari Juusonen, Are Austnes, Yaprak Morali og Rasmus A. Sivertsen. Blant forfatterne finner vi blant andre Karsten Fullu, Kim Hagen, Merete Nordahl and Aleksander Kirkwood Brown.

Det er NRK som er bestiller, med Åshild Ramborg og Fredrik Kiøsterud som norske produsenter i Qvisten. Nordiske samprodusenter er så langt danske Happy Flyfish, islandske GunHil og finske Gigglebug. Premieren er satt til julen 2022. (Les mer om finansieringen her)

Andre norske prosjekter som fikk tilskudd i samme omgang:

Saving the Fucking Planet (Vi lover et helvete)
Format: 6×40’
Tilskudd: NOK 1,000,000
Mottaker: Fenomen TV Film & Scene
Produsent: Knut Inge Solbu
Regissør: Rebecca Wirkola Kjellmann
Forfattere: Kristin Vestreim, Karina Lystad, Rebecca Wirkola Kjellmann
Bestiller: NRK (Les mer om samprodusentene og finansieringen her)

«The series is a present-day drama, about the unemployed climate change sceptic Daniel and the Sami environmentalist Elin who meet and fall madly in love. But when they find out they are on opposite sides of a bitter conflict concerning the reopening of an old copper mine, and consequently a battle of identity politics, their budding relationship face trouble.”

Songs of Earth (Fedrelandet)
Tilskudd: NOK 600,000
Mottaker: Speranza Film
Produsent: Margreth Olin
Regissør: Margreth Olin
Distributør/bestiller: Norsk Filmdistribusjon og NRK

Margreth Olins nyeste dokumentarprosjekt, Songs of Earth, har vi tidligere beskrevet her på rushprint.no som en miljødokumentar. Den gang omtalte vi filmen også som “en storstilt helaftens dokumentar-symfoni». I «regi-notatene» som fulgte med prosjektet på CPH Forum i april skriver Olin at filmen “will offer a meditative experience where you feel and listen to the songs of the earth, while the camera takes you inside of nature’s smallest components and outside to the great wild panoramas». Hennes egen far, som er 84 år, har en sentral rolle: “He is the fittest person I know, and he takes us to Norway’s most adventurous valley where he grew up and where generations have been living alongside nature in order to survive”.


Les mer om alle de nordiske prosjektene som ble tildelt støtte.


 

MENY