Håkon Briseid skal lede Rubicon

Håkon Briseid skal lede Rubicon

Etter å ha ledet Monsters dramasatsing i over 10 år, går Håkon Briseid videre til Rubicon for å lede selskapet.

Banijay Nordic kunngjorde i dag at Håkon Briseid blir ny administrerende direktør i Rubicon tv.

Briseid kommer til Rubicon fra Monster, hvor han har hatt ansvar for selskapets dramasatsing i mer enn ti år. I løpet av sin tid i Monster har Briseid vært ansvarlig produsent for en rekke profilerte dramaserier, bl.a. NobelUnge lovende, Grenseland, Pørni og Furiasom snart har premiere.

«Med en klar ambisjon om å fortsette ekspansjonen av Rubicons produksjon, vil han i samarbeid med de kreative lederne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin videreutvikle selskapets portefølje av kritikerrost, originalt innhold for det norske og internasjonale markedet. Briseid tiltrer første halvdel 2022», heter det i pressemeldingen.

Rubicon står bak en rekke dramaserier, deriblant Beforeigners, som er tilgjengelig i HBO Europes territorier og på HBO Max i USA. Andre produksjoner inkluderer coming-of-age serien Nach for Discovery Nordic, distribuert av Banijay Rights, og et prosjekt for NRK og ARTE France som snart vil bli annonsert. Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad står også bak de globale suksessene Lilyhammer og Roeng, som ble remade i Nederland.

Seksten år i Monster taler for seg. Det har vært en fantastisk reise, og jeg er veldig stolt av mine kolleger og de kommende produksjonene. Dette er en mulighet jeg ikke kunne la passere, siden jeg lenge har vært fan av Rubicons dramaserier, som tar fatt i aktuelle lokale og internasjonale temaer. Eilif og Anne har en særegen stemme, ofte med en satirisk brodd, som introduserer publikum for unike karakterer. Jeg ser frem til å jobbe med dem og resten av det talentfulle teamet på Rubicon, i tillegg til å bli med i det verdensomspennende fellesskapet av dramaprodusenter i Banijay.

Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, kreative ledere i Rubicon, sier følgende i en felles uttalelse:

«Vi er glade for at Håkon har bestemt seg for å komme til Rubicon som administrerende direktør. Han har en dyp forståelse for det lokale og globale markedet, og det er godt å ha en så erfaren og respektert leder med på laget, spesielt med andre sesong av Beforeigners på vei, samtidig som vi går inn i en fase med utvikling av nye prosjekter til vår sammensatte slate.”


Banijay Nordic består av regionens ledende dramaselskaper, som står bak internasjonalt anerkjent drama og komedie. I tillegg til Rubicon’s Beforeigners (HBO) og Nach (Discovery Nordic), er kommende titler som Vinterviken/ JJ & E (Filmlance for Netflix og SVT), Ronja (Filmlance for Viaplay), A Class Apart (Jarowskij i samproduksjon med Brommamamma, Film I Väst og Nent Group for Viaplay), Snow Angels (Yellow Bird for SVT), Young Wallander 2Spotify Untold (Yellow Bird UK for Netflix) ogDetective Marie Kallio (Banijay Finland for CMore).


 

Håkon Briseid skal lede Rubicon

Håkon Briseid skal lede Rubicon

Etter å ha ledet Monsters dramasatsing i over 10 år, går Håkon Briseid videre til Rubicon for å lede selskapet.

Banijay Nordic kunngjorde i dag at Håkon Briseid blir ny administrerende direktør i Rubicon tv.

Briseid kommer til Rubicon fra Monster, hvor han har hatt ansvar for selskapets dramasatsing i mer enn ti år. I løpet av sin tid i Monster har Briseid vært ansvarlig produsent for en rekke profilerte dramaserier, bl.a. NobelUnge lovende, Grenseland, Pørni og Furiasom snart har premiere.

«Med en klar ambisjon om å fortsette ekspansjonen av Rubicons produksjon, vil han i samarbeid med de kreative lederne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin videreutvikle selskapets portefølje av kritikerrost, originalt innhold for det norske og internasjonale markedet. Briseid tiltrer første halvdel 2022», heter det i pressemeldingen.

Rubicon står bak en rekke dramaserier, deriblant Beforeigners, som er tilgjengelig i HBO Europes territorier og på HBO Max i USA. Andre produksjoner inkluderer coming-of-age serien Nach for Discovery Nordic, distribuert av Banijay Rights, og et prosjekt for NRK og ARTE France som snart vil bli annonsert. Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad står også bak de globale suksessene Lilyhammer og Roeng, som ble remade i Nederland.

Seksten år i Monster taler for seg. Det har vært en fantastisk reise, og jeg er veldig stolt av mine kolleger og de kommende produksjonene. Dette er en mulighet jeg ikke kunne la passere, siden jeg lenge har vært fan av Rubicons dramaserier, som tar fatt i aktuelle lokale og internasjonale temaer. Eilif og Anne har en særegen stemme, ofte med en satirisk brodd, som introduserer publikum for unike karakterer. Jeg ser frem til å jobbe med dem og resten av det talentfulle teamet på Rubicon, i tillegg til å bli med i det verdensomspennende fellesskapet av dramaprodusenter i Banijay.

Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, kreative ledere i Rubicon, sier følgende i en felles uttalelse:

«Vi er glade for at Håkon har bestemt seg for å komme til Rubicon som administrerende direktør. Han har en dyp forståelse for det lokale og globale markedet, og det er godt å ha en så erfaren og respektert leder med på laget, spesielt med andre sesong av Beforeigners på vei, samtidig som vi går inn i en fase med utvikling av nye prosjekter til vår sammensatte slate.”


Banijay Nordic består av regionens ledende dramaselskaper, som står bak internasjonalt anerkjent drama og komedie. I tillegg til Rubicon’s Beforeigners (HBO) og Nach (Discovery Nordic), er kommende titler som Vinterviken/ JJ & E (Filmlance for Netflix og SVT), Ronja (Filmlance for Viaplay), A Class Apart (Jarowskij i samproduksjon med Brommamamma, Film I Väst og Nent Group for Viaplay), Snow Angels (Yellow Bird for SVT), Young Wallander 2Spotify Untold (Yellow Bird UK for Netflix) ogDetective Marie Kallio (Banijay Finland for CMore).


 

MENY