Viser skrekkfilm på viking-gravfelt

Viser skrekkfilm på viking-gravfelt

I oktober tenner Ramaskrik filmfestival faklene og viser kirkegårdsfilmen «Pet Sematary» ute på viking-gravfeltet Rise i Oppdal.

Foto fra Rise gravfelt i Drivdalen

«Lørdag 23. oktober inntar vi Rise gravfelt i Drivdalen med Stephen King-klassikeren Pet Sematary (1989), med en magisk utsikt over Oppdal», melder Ramaskrik. «Du har ikke sett Pet Sematary før du har sett den på et gravfelt! Og nå gir vi deg muligheten», erklærer festivalsjef Morten Haagensen.

Arenaen ligger sør for Oppdal sentrum, oppe ved inngangen til Vinstradalen, med utsikt over fjellbygda. Funnene som er gjort ved Gravfeltet på Rise, og andre gravfelt i Oppdal, er fra jernalderen; ca. år 300 – 1000. Dette er trolig plyndringsgods fra vikingferder og har kommet til Oppdal enten gjennom handel eller ved at Oppdalinger selv har vært i viking, spekuleres det i pressemeldingen.

«Sjelden har vel kombinasjonen film og location vært så god. Vi viser selvsagt den originale klassikeren fra 1989. Rammen og atmosfæren skal være sikret, og publikum kan nok ta på seg stillongsen denne gangen.»

Ideèn om å vise film på gravfeltet kom fra årets plakatkunstner Mali Anette Hoel. Det er hun som eier feltet som ligger tett ved gården og galleriet hennes. Gravfeltet på Rise ligger ca. 12 minutters kjøretur sør for Oppdal sentrum. Det blir satt opp to busser fra kulturhuset under festivalen, med en total kapasitet på 100 plasser. Disse bussene er forbeholdt de som har festivalpass og vi vil komme med en påmelding etter hvert. Det er fullt mulig å kjøre selv, kapasiteten på parkeringa er god, og gravfeltet er stort, heter det i pressemeldingen.

Ramaskrik filmfestival arrangeres fysisk i Oppdal kulturhus 21. – 24. oktober 2021. Fire dager med skrekkfilm i tre saler, gjester fra inn- og utland, quiz og mye moro. Festivalen markerer sitt 10-års jubileum i 2021.

Viser skrekkfilm på viking-gravfelt

Viser skrekkfilm på viking-gravfelt

I oktober tenner Ramaskrik filmfestival faklene og viser kirkegårdsfilmen «Pet Sematary» ute på viking-gravfeltet Rise i Oppdal.

Foto fra Rise gravfelt i Drivdalen

«Lørdag 23. oktober inntar vi Rise gravfelt i Drivdalen med Stephen King-klassikeren Pet Sematary (1989), med en magisk utsikt over Oppdal», melder Ramaskrik. «Du har ikke sett Pet Sematary før du har sett den på et gravfelt! Og nå gir vi deg muligheten», erklærer festivalsjef Morten Haagensen.

Arenaen ligger sør for Oppdal sentrum, oppe ved inngangen til Vinstradalen, med utsikt over fjellbygda. Funnene som er gjort ved Gravfeltet på Rise, og andre gravfelt i Oppdal, er fra jernalderen; ca. år 300 – 1000. Dette er trolig plyndringsgods fra vikingferder og har kommet til Oppdal enten gjennom handel eller ved at Oppdalinger selv har vært i viking, spekuleres det i pressemeldingen.

«Sjelden har vel kombinasjonen film og location vært så god. Vi viser selvsagt den originale klassikeren fra 1989. Rammen og atmosfæren skal være sikret, og publikum kan nok ta på seg stillongsen denne gangen.»

Ideèn om å vise film på gravfeltet kom fra årets plakatkunstner Mali Anette Hoel. Det er hun som eier feltet som ligger tett ved gården og galleriet hennes. Gravfeltet på Rise ligger ca. 12 minutters kjøretur sør for Oppdal sentrum. Det blir satt opp to busser fra kulturhuset under festivalen, med en total kapasitet på 100 plasser. Disse bussene er forbeholdt de som har festivalpass og vi vil komme med en påmelding etter hvert. Det er fullt mulig å kjøre selv, kapasiteten på parkeringa er god, og gravfeltet er stort, heter det i pressemeldingen.

Ramaskrik filmfestival arrangeres fysisk i Oppdal kulturhus 21. – 24. oktober 2021. Fire dager med skrekkfilm i tre saler, gjester fra inn- og utland, quiz og mye moro. Festivalen markerer sitt 10-års jubileum i 2021.

MENY