Rikke Gregersen tar regien på dramaserien «Ida tar ansvar»

Rikke Gregersen tar regien på dramaserien «Ida tar ansvar»

Rikke Gregersen skal regissere Viaplays nyeste dramaserie, «Ida tar ansvar», basert på en roman av Kjersti Halvorsen. Elli Rhiannon Müller Osborne spiller hovedrollen.

Den nye originalserien fra Viaplay er «en humoristisk og mørk dramaserie om en ung og engstelig psykologistudent som konstant bekymrer seg for terror. Hun er besatt av katastrofetanker. Når hun møter incel-gutten Axel blir hun overbevist om at han er en fremtidig skoleskyter og at det er hennes oppgave å stoppe en katastrofe.»

Ida tar ansvar ble spilt inn i Oslo-området i sommer. Handlingen er basert på debutromanen til Kjersti Halvorsen med samme navn fra 2019, som også ble nominert til Tarjei Vesaas debutantpris.

Elli Rhiannon Müller Osborne er kjent fra blant annet Psychobitch og Utøya, og spiller hovedrollen som den bekymrede studenten Ida. I tillegg kan serien by på andre unge navn som Arthur Hakalahti  (Kongens nei, Skam, Tre nøtter til Askepott)Mohammed Aden Ali (P3-serien 17) og Sofia Tjelta Sydness som nylig høstet lovord for den mye omtalte Viaplay-serien Delete Me.

 Ida tar ansvar er en serie som jeg føler mange kommer til å kjenne seg igjen i, og regissør Rikke Gregersen har vært en stor drivkraft for meg under innspilling. Hun har skjønt denne serien på en måte som gir meg trygghet og selvtillit som skuespiller, forteller Müller Osborne.

Regissør Rikke Gregersen ble tildelt en student-Oscar i 2019 for kortfilmen De hensynsløse og har vært med i produksjonen av Gullruten-vinneren Sigurd fåkke pult. Hennes kortfilm De berørte ble nominert til Amanda og vant i fjor prisen for Beste kortfilm under Nordisk Panorama. Den ble også tatt ut til Sundance film festival i år.

– Som en litt bekymret jente som ofte spinner små ting ut av proporsjoner, snakket Kjerstis roman veldig til meg. Tematikken er bekmørk, men tonen er lett og morsom; noe vi har prøvd å videreføre til serien. Elli har gestaltet Ida på en måte som er både sår og vittig, og ikke minst veldig gjenkjenneligforteller Gregersen.

Kjersti Halvorsen slapp debutromanen Ida tar ansvar i 2019 og har blitt involvert underveis i produksjonen. Hun er veldig spent på hvordan det blir å se verket hennes omgjort til en fullblods dramaserie.

– At debutboka mi blir TV-serie, føles overveldende, fantastisk gøy og nesten uvirkelig. Nå som jeg skriver på ny roman betyr det mye for meg at den første boka mi har blitt lagt merke til og når ut til enda flere. Ut ifra innblikkene jeg har fått i prosessen underveis, vet jeg at verket er i gode hender. Jeg tror det blir helt spesielt å se historien om Ida tolket med noen andres blikk, og ikke minst omsatt til skjermen, sier forfatter Kjersti Halvorsen.

Ida tar ansvar kommer på Viaplay på et senere annonsert tidspunkt. Serien er produsert av Anagram Norge ved eksekutive produsenter Anne Kolbjørnsen og Ole Marius Araldsen som tidligere har produsert Viaplay-serien Melk samt Kielergata og Mellom ossJonas Møller er eksekutiv produsent for NENT Group.

Rikke Gregersen tar regien på dramaserien «Ida tar ansvar»

Rikke Gregersen tar regien på dramaserien «Ida tar ansvar»

Rikke Gregersen skal regissere Viaplays nyeste dramaserie, «Ida tar ansvar», basert på en roman av Kjersti Halvorsen. Elli Rhiannon Müller Osborne spiller hovedrollen.

Den nye originalserien fra Viaplay er «en humoristisk og mørk dramaserie om en ung og engstelig psykologistudent som konstant bekymrer seg for terror. Hun er besatt av katastrofetanker. Når hun møter incel-gutten Axel blir hun overbevist om at han er en fremtidig skoleskyter og at det er hennes oppgave å stoppe en katastrofe.»

Ida tar ansvar ble spilt inn i Oslo-området i sommer. Handlingen er basert på debutromanen til Kjersti Halvorsen med samme navn fra 2019, som også ble nominert til Tarjei Vesaas debutantpris.

Elli Rhiannon Müller Osborne er kjent fra blant annet Psychobitch og Utøya, og spiller hovedrollen som den bekymrede studenten Ida. I tillegg kan serien by på andre unge navn som Arthur Hakalahti  (Kongens nei, Skam, Tre nøtter til Askepott)Mohammed Aden Ali (P3-serien 17) og Sofia Tjelta Sydness som nylig høstet lovord for den mye omtalte Viaplay-serien Delete Me.

 Ida tar ansvar er en serie som jeg føler mange kommer til å kjenne seg igjen i, og regissør Rikke Gregersen har vært en stor drivkraft for meg under innspilling. Hun har skjønt denne serien på en måte som gir meg trygghet og selvtillit som skuespiller, forteller Müller Osborne.

Regissør Rikke Gregersen ble tildelt en student-Oscar i 2019 for kortfilmen De hensynsløse og har vært med i produksjonen av Gullruten-vinneren Sigurd fåkke pult. Hennes kortfilm De berørte ble nominert til Amanda og vant i fjor prisen for Beste kortfilm under Nordisk Panorama. Den ble også tatt ut til Sundance film festival i år.

– Som en litt bekymret jente som ofte spinner små ting ut av proporsjoner, snakket Kjerstis roman veldig til meg. Tematikken er bekmørk, men tonen er lett og morsom; noe vi har prøvd å videreføre til serien. Elli har gestaltet Ida på en måte som er både sår og vittig, og ikke minst veldig gjenkjenneligforteller Gregersen.

Kjersti Halvorsen slapp debutromanen Ida tar ansvar i 2019 og har blitt involvert underveis i produksjonen. Hun er veldig spent på hvordan det blir å se verket hennes omgjort til en fullblods dramaserie.

– At debutboka mi blir TV-serie, føles overveldende, fantastisk gøy og nesten uvirkelig. Nå som jeg skriver på ny roman betyr det mye for meg at den første boka mi har blitt lagt merke til og når ut til enda flere. Ut ifra innblikkene jeg har fått i prosessen underveis, vet jeg at verket er i gode hender. Jeg tror det blir helt spesielt å se historien om Ida tolket med noen andres blikk, og ikke minst omsatt til skjermen, sier forfatter Kjersti Halvorsen.

Ida tar ansvar kommer på Viaplay på et senere annonsert tidspunkt. Serien er produsert av Anagram Norge ved eksekutive produsenter Anne Kolbjørnsen og Ole Marius Araldsen som tidligere har produsert Viaplay-serien Melk samt Kielergata og Mellom ossJonas Møller er eksekutiv produsent for NENT Group.

MENY