Wenders går inn som produsent på Olins «Fedrelandet»

Wenders går inn som produsent på Olins «Fedrelandet»

Margreth Olins nye dokumentarfilm «Fedrelandet» har fått regissørlegenden Wim Wenders med som utøvende produsent.

Wim Wenders blir en del av det kreative teamet på Margreth Olins dokumentar Fedrelandet. Det melder produsenten Speranza.

Fedrelandet er «en helaftens storslått dokumentarsymfoni, en naturfilm med en personlig inngang,» heter det blant annet i omtalen. «Regissørens far er 84 år. Vi følger i hans fotspor inn i fjellheimen. Inn i naturens minste bestanddeler og ut i de store panoramaene på et av Norges vakreste steder, hvor han har vokst opp. Å være forbundet med naturen, hva betyr det? Far vet og far viser.»

«Jeg kunne ikke fått en sterkere kreativ kraft som reisefølge enn Wim», sier regissør Margreth Olin, og legger til:

“Wenders sa en gang: “The real author is nature, (or God) and the real storytellers are places”. I filmer som  Wings of Desire, Paris,Texas og Buena Vista Social Club har Wim formidlet steders sjel. Gjennom fire årstider skal vi følge min far på hans vandringer i Norges mest eventyrlige dal, Oldedalen i Nordfjord.»

Wenders, som samarbeidet med Olin på Cathedrals of Culture, er på sin side en fan av Olins prosjekt:

«Med Fedrelandet skaper Margreth Olin en vakker, intim forståelse med en gammel og nesten glemt venn, naturen selv. I fotsporene til hennes vandreglade far, tar hun oss med på en reise med alle våre sanser, tilbake til menneskehetens tidligste røtter. Og ved å gjøre det, klarer Olin å reetablere oss med hele jordens skjønnhet og dens overstrømmende umiddelbarhet. Jeg er stolt og beæret over å få være en del av Margreths kreative team og håper at jeg kan hjelpe et stykke på veien til det jeg tror blir den viktigste hyllesten fra kinoene til naturen», sier han.

«Fedrelandet»

Olin og Wenders har tidligere samarbeidet om prosjektet Cathedrals of Culture som hadde premiere under Berlinalen i 2014. Wenders er mest kjent for filmer som Himmelen over Berlin, Paris, Texas, Lidenskapens vinger, Buena Vista Social Club, med flere.

Fedrelandet ble pitchet på CPH:DOX i april tidligere i år og er av festivalen valgt ut til å være Spotlight Project i Cannes. Filmen er dermed en av 16 «top-quality» dokumentarer internasjonalt som får en unik mulighet til å møte potensielle kjøpere og partnere i regi av Cannes Filmfestival. Internasjonal salgsagent er Cinephil ved Philippa Kowarsky, som har vært salgsagent for flere Oscar-nominerte filmer, blant annet «Collective» (2021) og «Act of Killing» (2012).

Fedrelandet vil få norsk premiere høsten 2022!

Wenders går inn som produsent på Olins «Fedrelandet»

Wenders går inn som produsent på Olins «Fedrelandet»

Margreth Olins nye dokumentarfilm «Fedrelandet» har fått regissørlegenden Wim Wenders med som utøvende produsent.

Wim Wenders blir en del av det kreative teamet på Margreth Olins dokumentar Fedrelandet. Det melder produsenten Speranza.

Fedrelandet er «en helaftens storslått dokumentarsymfoni, en naturfilm med en personlig inngang,» heter det blant annet i omtalen. «Regissørens far er 84 år. Vi følger i hans fotspor inn i fjellheimen. Inn i naturens minste bestanddeler og ut i de store panoramaene på et av Norges vakreste steder, hvor han har vokst opp. Å være forbundet med naturen, hva betyr det? Far vet og far viser.»

«Jeg kunne ikke fått en sterkere kreativ kraft som reisefølge enn Wim», sier regissør Margreth Olin, og legger til:

“Wenders sa en gang: “The real author is nature, (or God) and the real storytellers are places”. I filmer som  Wings of Desire, Paris,Texas og Buena Vista Social Club har Wim formidlet steders sjel. Gjennom fire årstider skal vi følge min far på hans vandringer i Norges mest eventyrlige dal, Oldedalen i Nordfjord.»

Wenders, som samarbeidet med Olin på Cathedrals of Culture, er på sin side en fan av Olins prosjekt:

«Med Fedrelandet skaper Margreth Olin en vakker, intim forståelse med en gammel og nesten glemt venn, naturen selv. I fotsporene til hennes vandreglade far, tar hun oss med på en reise med alle våre sanser, tilbake til menneskehetens tidligste røtter. Og ved å gjøre det, klarer Olin å reetablere oss med hele jordens skjønnhet og dens overstrømmende umiddelbarhet. Jeg er stolt og beæret over å få være en del av Margreths kreative team og håper at jeg kan hjelpe et stykke på veien til det jeg tror blir den viktigste hyllesten fra kinoene til naturen», sier han.

«Fedrelandet»

Olin og Wenders har tidligere samarbeidet om prosjektet Cathedrals of Culture som hadde premiere under Berlinalen i 2014. Wenders er mest kjent for filmer som Himmelen over Berlin, Paris, Texas, Lidenskapens vinger, Buena Vista Social Club, med flere.

Fedrelandet ble pitchet på CPH:DOX i april tidligere i år og er av festivalen valgt ut til å være Spotlight Project i Cannes. Filmen er dermed en av 16 «top-quality» dokumentarer internasjonalt som får en unik mulighet til å møte potensielle kjøpere og partnere i regi av Cannes Filmfestival. Internasjonal salgsagent er Cinephil ved Philippa Kowarsky, som har vært salgsagent for flere Oscar-nominerte filmer, blant annet «Collective» (2021) og «Act of Killing» (2012).

Fedrelandet vil få norsk premiere høsten 2022!

MENY