Se traileren til «Titina» av Mikrofilm

Se traileren til «Titina» av Mikrofilm

Kajsa Næss og Mikrofilm er nå ute med første traileren til «Titina» – filmen om rivaliseringen mellom Roald Amundsen og luftskipsingeniør Umberto Nobile.

I filmen har polarsuperstjerne Roald Amundsen satt seg fore å erobre den siste uoppdagede flekken på kartet, men er litt lei av å gå på ski. Han vil derfor fly til Nordpolen med luftskip. Umberto Nobile drømmer også om eventyrlige bedrifter og tar med sin elskede foxterrier Titina.

Titina har et et samlet budsjett på over 80 millioner. Prosjektet er tidligere blant annet tildelt 10,5 millioner i tilskudd fra Norsk filminstitutt, 3,5 millioner fra Nordisk Film & TV Fond og 4,5 millioner fra Eurimages. Også Fritt Ord er inne med midler.

Med manus av Per Schreiner og karakterdesign av Siri Dokken, skildrer Kajsa Næss rivaliseringen mellom  Amundsen og Nobile som begge reiste med luftskipet Norge i 1926 over Nordpolen. Men helt sentralt for historien står selskapshunden Titina som ifølge Næss vil tilføre de to mennene et visst komisk skjær.

Da Eurimages tildelte prosjektet tilskudd hadde Norges representant i samproduksjonsrådet, Ståle Stein Berg, følgende å si om prosjektet:

«Dette er ein film som med største sjølvfølgje sameinar kunstnarisk djervskap med brei appell, og som gjennom to hengivne hundeauge gir oss eit originalt og heilt særeige blikk på historia. Med den vesle foxterrieren Titina som formidlar av Amundsen og Nobiles smått utrulege ferd mot nordpolen, får vi eit skråblikk nedanfrå på store ego, bragder og bristar; eit perspektiv vi gjerne går glipp av i andre biografiske filmar. Eit spissfindig og underfundig manus av Per Schreiner, cinematisk og rikt fortolka av animasjonsfilm-nestor Kajsa Næss, produsert av Oscar-vinnande Mikrofilm, borgar for at den nesten heilt sanne filmen om dette fantastiske poldramaet kjem til å gjere varig inntrykk på sitt publikum. I både inn- og utland.»

Produsenter er Mikrofilm AS ved Lise Fearnley og Skar Reiersen, med executive produsenter Kristine Knudsen og Axel Helgeland. Belgiske Vivi Film er internasjonal samprodusent.

Mer om Titina:

«Polarsuperstjerne Roald Amundsen har satt seg fore å erobre den siste uoppdagede flekken på kartet, men er litt lei av å gå på ski. Etter flere mislykkede forsøk får Amundsen en oppsiktsvekkende idé: Han vil fly til Nordpolen med luftskip.  Den italienske luftskipsingeniøren Umberto Nobile drømmer om eventyrlige bedrifter. Her en kontinental mann med hang til komfort. Når Amundsen tar kontakt, griper Nobile sjansen til triumf. Han tar med sin elskede foxterrier Titina, vel vitende om at Titina foretrekker storbyliv framfor villmarkseventyr.  Men er Nordpolen stor nok for to overdimensjonerte egoer? Og hvordan takler Titina polare forhold?»

Fagfunksjoner på filmen:

Director: Kajsa Næss
Produsent: Lise Fearnley and Tonje Skar Reiersen, Mikrofilm Viviane Vanfleteren, Vivi Film
Executive Producers: Axel Helgeland and Kristine Knudsen
Manus: Per Schreiner
Karakterdesign: Siri Dokken
Art Director: Emma McCann
Distributør i Norge: Norsk Film Distribusjon
Internationalt salg: Les films du Losange
Lansering: 2022

Se traileren til «Titina» av Mikrofilm

Se traileren til «Titina» av Mikrofilm

Kajsa Næss og Mikrofilm er nå ute med første traileren til «Titina» – filmen om rivaliseringen mellom Roald Amundsen og luftskipsingeniør Umberto Nobile.

I filmen har polarsuperstjerne Roald Amundsen satt seg fore å erobre den siste uoppdagede flekken på kartet, men er litt lei av å gå på ski. Han vil derfor fly til Nordpolen med luftskip. Umberto Nobile drømmer også om eventyrlige bedrifter og tar med sin elskede foxterrier Titina.

Titina har et et samlet budsjett på over 80 millioner. Prosjektet er tidligere blant annet tildelt 10,5 millioner i tilskudd fra Norsk filminstitutt, 3,5 millioner fra Nordisk Film & TV Fond og 4,5 millioner fra Eurimages. Også Fritt Ord er inne med midler.

Med manus av Per Schreiner og karakterdesign av Siri Dokken, skildrer Kajsa Næss rivaliseringen mellom  Amundsen og Nobile som begge reiste med luftskipet Norge i 1926 over Nordpolen. Men helt sentralt for historien står selskapshunden Titina som ifølge Næss vil tilføre de to mennene et visst komisk skjær.

Da Eurimages tildelte prosjektet tilskudd hadde Norges representant i samproduksjonsrådet, Ståle Stein Berg, følgende å si om prosjektet:

«Dette er ein film som med største sjølvfølgje sameinar kunstnarisk djervskap med brei appell, og som gjennom to hengivne hundeauge gir oss eit originalt og heilt særeige blikk på historia. Med den vesle foxterrieren Titina som formidlar av Amundsen og Nobiles smått utrulege ferd mot nordpolen, får vi eit skråblikk nedanfrå på store ego, bragder og bristar; eit perspektiv vi gjerne går glipp av i andre biografiske filmar. Eit spissfindig og underfundig manus av Per Schreiner, cinematisk og rikt fortolka av animasjonsfilm-nestor Kajsa Næss, produsert av Oscar-vinnande Mikrofilm, borgar for at den nesten heilt sanne filmen om dette fantastiske poldramaet kjem til å gjere varig inntrykk på sitt publikum. I både inn- og utland.»

Produsenter er Mikrofilm AS ved Lise Fearnley og Skar Reiersen, med executive produsenter Kristine Knudsen og Axel Helgeland. Belgiske Vivi Film er internasjonal samprodusent.

Mer om Titina:

«Polarsuperstjerne Roald Amundsen har satt seg fore å erobre den siste uoppdagede flekken på kartet, men er litt lei av å gå på ski. Etter flere mislykkede forsøk får Amundsen en oppsiktsvekkende idé: Han vil fly til Nordpolen med luftskip.  Den italienske luftskipsingeniøren Umberto Nobile drømmer om eventyrlige bedrifter. Her en kontinental mann med hang til komfort. Når Amundsen tar kontakt, griper Nobile sjansen til triumf. Han tar med sin elskede foxterrier Titina, vel vitende om at Titina foretrekker storbyliv framfor villmarkseventyr.  Men er Nordpolen stor nok for to overdimensjonerte egoer? Og hvordan takler Titina polare forhold?»

Fagfunksjoner på filmen:

Director: Kajsa Næss
Produsent: Lise Fearnley and Tonje Skar Reiersen, Mikrofilm Viviane Vanfleteren, Vivi Film
Executive Producers: Axel Helgeland and Kristine Knudsen
Manus: Per Schreiner
Karakterdesign: Siri Dokken
Art Director: Emma McCann
Distributør i Norge: Norsk Film Distribusjon
Internationalt salg: Les films du Losange
Lansering: 2022

MENY