Hagen og Wilmann blir med Joner i «Krigsseileren»

Hagen og Wilmann blir med Joner i «Krigsseileren»

Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann er de siste tilskuddene til storfilmen Krigsseileren, i tillegg til Kristoffer Joner. Sammen spiller de tre karakterer som belyser ulike sider ved krigsseilernes skjebne.

Den episke fortellingen Krigsseileren spenner over flere tiår og følger Alfred (Joner), Sigbjørn (Hagen) og Cecilia (Wilmann) fra 1939, før andre verdenskrig kommer til Norge og frem til 1970.

Regissør og manusforfatter Gunnar Vikene tar for seg en historie som aldri har blitt fortalt på film tidligere: Den utrolige og sanne historien om helt vanlige nordmenn som ofret alt for vår frihet og hvis innsats var helt avgjørende for at de allierte vant andre verdenskrig. Med et ønske om å fortelle en så autentisk skildring som mulig har Vikene også jobbet med eksperter på krigsseileren-historien. Både Vikene og produsent Maria Ekerhovd er fra Bergen, som var den byen i Norge som opplevde det største tapet av sivile under krigen

– Filmen skal gi nærhet til hva krigsseilerne og deres familier gjennomlevde i krigsårene. Det er nødvendig for å sette i perspektiv den uretten krigsseilerne ble utsatt for etter krigen. Jeg har også et ønske om at denne filmen skal være med å skape forståelse for hva mennesker gjennomlever som følge av krigshendelser i vår egen samtid, kunne Vikene nylig fortelle.

Ine Marie Wilmann under opptak.

For Ine Wilmann er det blant annet viktig å fortelle kvinnenes historie fra krigen, melder distributøren Mer Film i en pressemelding.

 – Regissør Gunnar Vikene har skrevet et fantastisk manus som jeg mener evner å løfte fram det relevante fra vår egen krigshistorie; mennesker som må leve med konsekvensene av en krig som er helt utenfor deres kontroll.

Wilmann spiller Cecilia som «kjemper for å overleve gjennom krigsårene i Bergen. Cecilias mann er krigsseiler og hun er alene med tre barn og står midt i bombingen av Holen skole».  En viktig del av filmen handler om krigsårene i Bergen og bombingen av Laksevåg og Holen skole, hvor 193 mennesker mistet livet. Dette var største sivile tapet ved en enkelthendelse i Norge under andre verdenskrig.

Pål Sverre Hagen spiller sjømannen Sigbjørn. Kristoffer Joners karakter Alfred og Sigbjørn er barndomsvenner og befinner seg midt ute på Atlanterhavet når andre verdenskrig bryter ut.

Krigsseilerens skjebne er en underfortalt historie som fortjener å belyses og jeg er utrolig glad for å være en del av denne filmen. Det er også en stor bonus å få spille med Kristoffer og Ine som er skuespillere av absolutt første klasse, sier Hagen.

Hagen og Wilmann blir med Joner i «Krigsseileren»

Hagen og Wilmann blir med Joner i «Krigsseileren»

Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann er de siste tilskuddene til storfilmen Krigsseileren, i tillegg til Kristoffer Joner. Sammen spiller de tre karakterer som belyser ulike sider ved krigsseilernes skjebne.

Den episke fortellingen Krigsseileren spenner over flere tiår og følger Alfred (Joner), Sigbjørn (Hagen) og Cecilia (Wilmann) fra 1939, før andre verdenskrig kommer til Norge og frem til 1970.

Regissør og manusforfatter Gunnar Vikene tar for seg en historie som aldri har blitt fortalt på film tidligere: Den utrolige og sanne historien om helt vanlige nordmenn som ofret alt for vår frihet og hvis innsats var helt avgjørende for at de allierte vant andre verdenskrig. Med et ønske om å fortelle en så autentisk skildring som mulig har Vikene også jobbet med eksperter på krigsseileren-historien. Både Vikene og produsent Maria Ekerhovd er fra Bergen, som var den byen i Norge som opplevde det største tapet av sivile under krigen

– Filmen skal gi nærhet til hva krigsseilerne og deres familier gjennomlevde i krigsårene. Det er nødvendig for å sette i perspektiv den uretten krigsseilerne ble utsatt for etter krigen. Jeg har også et ønske om at denne filmen skal være med å skape forståelse for hva mennesker gjennomlever som følge av krigshendelser i vår egen samtid, kunne Vikene nylig fortelle.

Ine Marie Wilmann under opptak.

For Ine Wilmann er det blant annet viktig å fortelle kvinnenes historie fra krigen, melder distributøren Mer Film i en pressemelding.

 – Regissør Gunnar Vikene har skrevet et fantastisk manus som jeg mener evner å løfte fram det relevante fra vår egen krigshistorie; mennesker som må leve med konsekvensene av en krig som er helt utenfor deres kontroll.

Wilmann spiller Cecilia som «kjemper for å overleve gjennom krigsårene i Bergen. Cecilias mann er krigsseiler og hun er alene med tre barn og står midt i bombingen av Holen skole».  En viktig del av filmen handler om krigsårene i Bergen og bombingen av Laksevåg og Holen skole, hvor 193 mennesker mistet livet. Dette var største sivile tapet ved en enkelthendelse i Norge under andre verdenskrig.

Pål Sverre Hagen spiller sjømannen Sigbjørn. Kristoffer Joners karakter Alfred og Sigbjørn er barndomsvenner og befinner seg midt ute på Atlanterhavet når andre verdenskrig bryter ut.

Krigsseilerens skjebne er en underfortalt historie som fortjener å belyses og jeg er utrolig glad for å være en del av denne filmen. Det er også en stor bonus å få spille med Kristoffer og Ine som er skuespillere av absolutt første klasse, sier Hagen.

MENY