Erika Calmeyer får svensk drahjelp til «Storm»

Erika Calmeyer får svensk drahjelp til «Storm»

Regissør Erika Calmeyer ble nylig tildelt produksjonstilskudd fra Det svenske filminstituttet til langfilmen «Storm».

Regissør Erika Calmeyer og Paradox Rettigheter får en million svenske kroner til Storm. Fra før har langfilmprosjektet fått 200.000 Euro i tilskudd fra Eurimages og 6.800.000 kroner fra Norsk filminstitutt.

Sammen med manusforfatter Johan Fasting skildrer Calmeyer et drama om en familie som opplever sitt livs verste mareritt:

”Elins sønn dør i en drukningsulykke. Sammen med datteren Storm (10) prøver hun å få livet på beina igjen etter tragedien, men når det begynner å gå rykter på skolen om at noen har sett Storm dytte broren sin i elven med vilje, tvinges Elin ut i en desperat kamp for å beskytte sin datter mot anklagene, samtidig som hun selv må konfrontere den ubehagelige sannheten: Hva hvis det er sant?”

Calmeyer gikk ut av Den norske Filmskolen i 2014 med den prisbelønte eksamensfilmen LEA. Hun har også hatt regi på dramaserien Twin og TV-serien Nudes for NRK. Fasting ble også uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2014, og debuterte som serieskaper med Heimebane. Produsenter er Finn Gjerdrum, Stein B. Kvae, Thea Røhr Østvold i Paradox Produksjoner.

Da NFI ga prosjektet tilskudd, hadde konsulenten følgende å si om prosjektet:

«To av de største filmtalentene i sin generasjon forenes nå for å lage Storm, en usedvanlig sterk filmpitch som i 2014 vant den høythengender Nordic Talentsprisen. Regissør Erika Calmeyer vant flere priser også for sine musikkvideoer og eksamensfilmen LEA før hun gikk i gang med de kommende NRK-dramaseriene TWIN og Nudes, mens manusforfatter Johan Fasting nærmest egenhendig har løftet norsk drama ytterligere som skaper av den epokegjørende Heimebane. Deres imponerende TV-erfaring til tross – noen fortellinger gjør seg aller best i kinoen og spillefilmformatet. Historien om Storm, hennes mor og hennes brors død er følelsesmessig rystende og gripende velfortalt – det oppstår et sug i magen når man innser hvilke avgrunner denne skadeskutte familien står overfor. Jeg deler den dedikerte produsenten Finn Gjerdrum / Paradox og deres distribusjonspartner SF sin sterke tro på at publikum vil finne sin vei når dette kvalitetsdramaet treffer lerretet.»

Erika Calmeyer får svensk drahjelp til «Storm»

Erika Calmeyer får svensk drahjelp til «Storm»

Regissør Erika Calmeyer ble nylig tildelt produksjonstilskudd fra Det svenske filminstituttet til langfilmen «Storm».

Regissør Erika Calmeyer og Paradox Rettigheter får en million svenske kroner til Storm. Fra før har langfilmprosjektet fått 200.000 Euro i tilskudd fra Eurimages og 6.800.000 kroner fra Norsk filminstitutt.

Sammen med manusforfatter Johan Fasting skildrer Calmeyer et drama om en familie som opplever sitt livs verste mareritt:

”Elins sønn dør i en drukningsulykke. Sammen med datteren Storm (10) prøver hun å få livet på beina igjen etter tragedien, men når det begynner å gå rykter på skolen om at noen har sett Storm dytte broren sin i elven med vilje, tvinges Elin ut i en desperat kamp for å beskytte sin datter mot anklagene, samtidig som hun selv må konfrontere den ubehagelige sannheten: Hva hvis det er sant?”

Calmeyer gikk ut av Den norske Filmskolen i 2014 med den prisbelønte eksamensfilmen LEA. Hun har også hatt regi på dramaserien Twin og TV-serien Nudes for NRK. Fasting ble også uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2014, og debuterte som serieskaper med Heimebane. Produsenter er Finn Gjerdrum, Stein B. Kvae, Thea Røhr Østvold i Paradox Produksjoner.

Da NFI ga prosjektet tilskudd, hadde konsulenten følgende å si om prosjektet:

«To av de største filmtalentene i sin generasjon forenes nå for å lage Storm, en usedvanlig sterk filmpitch som i 2014 vant den høythengender Nordic Talentsprisen. Regissør Erika Calmeyer vant flere priser også for sine musikkvideoer og eksamensfilmen LEA før hun gikk i gang med de kommende NRK-dramaseriene TWIN og Nudes, mens manusforfatter Johan Fasting nærmest egenhendig har løftet norsk drama ytterligere som skaper av den epokegjørende Heimebane. Deres imponerende TV-erfaring til tross – noen fortellinger gjør seg aller best i kinoen og spillefilmformatet. Historien om Storm, hennes mor og hennes brors død er følelsesmessig rystende og gripende velfortalt – det oppstår et sug i magen når man innser hvilke avgrunner denne skadeskutte familien står overfor. Jeg deler den dedikerte produsenten Finn Gjerdrum / Paradox og deres distribusjonspartner SF sin sterke tro på at publikum vil finne sin vei når dette kvalitetsdramaet treffer lerretet.»

MENY