Bent Hamers The Middle Man til Toronto

Bent Hamers The Middle Man til Toronto

Bent Hamers «The Middle Man» får internasjonal premiere under Toronto film festival. Nå er også trailer sluppet. Joachim Triers «Verdens verste menneske» får nordamerikansk premiere på festivalen.

Bent Hamers The Middle Man er blant filmene som skal presenteres utenfor konkurranse under årets nedskalerte Toronto Internasjonale filmfestival (se trailer lenger ned i saken). Også Joachim Triers Verdens verste menneske blir vist og får dermed sin amerikanske premiere på festivalen. Det får også Bergman Island med Anders Danielsen Lie og Night Riders med Elle-Máijá Tailfeather.

The Middle Man er Bent Hamers andre film fra USA (filmversjonen av Charles Bukowskis Factotum var den første). Denne gangen er handlingen lagt til det mytiske Midtvesten, den gudsforlatte byen Karmack. Historien bygger på andre del av Saabye Christensens roman Sluk frå 2012. Filmen er en mørk humoristisk satire.

«Etter en epidemi av ulykker og dødsfall bestemmer byens «Kommisjon» – bestående av lensmannen, legen og pastoren – seg for å ansette en «mellommann». En person som har ansvaret for å informere familien og pårørende når en ulykke inntreffer.

Frank Farrelli (Pål Sverre Hagen) er en stille, sindig fyr som viser seg perfekt for jobben. Men presset fra jobben og en spirende ny romantisk forbindelse overvelder ham. For å lette byrden, kaller han inn en ‘tjeneste’, men det hele ender i et drap. Dermed sitter Frank fast i en ond spiral der han ikke bare er den som bringer dårlige nyheter, men også den som skaper dem.»

Med seg har Hamer en miks av norske og internasjonale skuespillere. I tillegg til Pål Sverre Hagen, møter vi Tuva Novotny, Nicolas Bro, Nina Andresen Borud, Trond Fausa, Aksel Hennie, Paul Gross, Don McKellar og Rossif Sutherland.

Ståle Stein Berg, som i sin tid som konsulent i NFI ga tilskudd til prosjektetomtalte det som ”ei lakonisk og underfundig forteljing som samstundes formidlar presise og rørande observasjonar om menneske som prøvar å leve verdige i liv i eit nedbrote samfunn – kanskje best formulert i manuset: «SHERIFF: There are lots of things you’re not allowed to do, Frank. Pissing in a public place. Driving without license plates. And then there are even more things that are allowed. Closing the train station. Shutting the school. Switching off the street lights. Small things like those. FRANK: Damn shame.» Med eit solid norsk forelegg, handling lagt til det nærast mytiske Midvesten og ein regissør som heile tida evnar å fornye seg utan å misse sin eigenart, blir dette bra greier. Den smått imponerande lista av internasjonale samarbeidspartnerar i prosjektet vitnar om det. Eg trur «Hamer goes Americana» vil bli tatt godt i mot både her heime og ute i den store verda”.

Filmen er en samproduksjon mellom Hamers BulBul Film, tyske Pandora Film og kanadiske The Film Farm og Profile Pictures. Totalbudsjettet er på 32.268.000 kroner, og mesteparten av finansieringen hentes inn fra utenlandske samarbeidspartnere.

Bent Hamers The Middle Man til Toronto

Bent Hamers The Middle Man til Toronto

Bent Hamers «The Middle Man» får internasjonal premiere under Toronto film festival. Nå er også trailer sluppet. Joachim Triers «Verdens verste menneske» får nordamerikansk premiere på festivalen.

Bent Hamers The Middle Man er blant filmene som skal presenteres utenfor konkurranse under årets nedskalerte Toronto Internasjonale filmfestival (se trailer lenger ned i saken). Også Joachim Triers Verdens verste menneske blir vist og får dermed sin amerikanske premiere på festivalen. Det får også Bergman Island med Anders Danielsen Lie og Night Riders med Elle-Máijá Tailfeather.

The Middle Man er Bent Hamers andre film fra USA (filmversjonen av Charles Bukowskis Factotum var den første). Denne gangen er handlingen lagt til det mytiske Midtvesten, den gudsforlatte byen Karmack. Historien bygger på andre del av Saabye Christensens roman Sluk frå 2012. Filmen er en mørk humoristisk satire.

«Etter en epidemi av ulykker og dødsfall bestemmer byens «Kommisjon» – bestående av lensmannen, legen og pastoren – seg for å ansette en «mellommann». En person som har ansvaret for å informere familien og pårørende når en ulykke inntreffer.

Frank Farrelli (Pål Sverre Hagen) er en stille, sindig fyr som viser seg perfekt for jobben. Men presset fra jobben og en spirende ny romantisk forbindelse overvelder ham. For å lette byrden, kaller han inn en ‘tjeneste’, men det hele ender i et drap. Dermed sitter Frank fast i en ond spiral der han ikke bare er den som bringer dårlige nyheter, men også den som skaper dem.»

Med seg har Hamer en miks av norske og internasjonale skuespillere. I tillegg til Pål Sverre Hagen, møter vi Tuva Novotny, Nicolas Bro, Nina Andresen Borud, Trond Fausa, Aksel Hennie, Paul Gross, Don McKellar og Rossif Sutherland.

Ståle Stein Berg, som i sin tid som konsulent i NFI ga tilskudd til prosjektetomtalte det som ”ei lakonisk og underfundig forteljing som samstundes formidlar presise og rørande observasjonar om menneske som prøvar å leve verdige i liv i eit nedbrote samfunn – kanskje best formulert i manuset: «SHERIFF: There are lots of things you’re not allowed to do, Frank. Pissing in a public place. Driving without license plates. And then there are even more things that are allowed. Closing the train station. Shutting the school. Switching off the street lights. Small things like those. FRANK: Damn shame.» Med eit solid norsk forelegg, handling lagt til det nærast mytiske Midvesten og ein regissør som heile tida evnar å fornye seg utan å misse sin eigenart, blir dette bra greier. Den smått imponerande lista av internasjonale samarbeidspartnerar i prosjektet vitnar om det. Eg trur «Hamer goes Americana» vil bli tatt godt i mot både her heime og ute i den store verda”.

Filmen er en samproduksjon mellom Hamers BulBul Film, tyske Pandora Film og kanadiske The Film Farm og Profile Pictures. Totalbudsjettet er på 32.268.000 kroner, og mesteparten av finansieringen hentes inn fra utenlandske samarbeidspartnere.

MENY