Paramount+ med sin første nordiske originalserie

Paramount+ med sin første nordiske originalserie

«The Dark Labs» er den første nordiske lokalproduserte serien fra strømmetjenesten Paramount+. Antologiserien består av åtte kortfilmer som alle har sci-fi-elementer.

Paramount+, den globale strømmetjenesten fra ViacomCBS, er nå klar med sin første lokalproduserte serie i Norden: The Dark Labs får premiere i Norge, Sverige, Danmark og Finland 20. august som en Paramount+ Original.

Antologiserien består av åtte kortfilmer som alle har sci-fi-elementer, men som også er inspirert av andre sjangre som drama, action og komedie.

«The Dark Labs er en filosofisk serie som utforsker temaer som kunstig intelligens, potensielle fremtidige kriminelle sanksjoner og teleportering. Hver episode er mellom 5-15 minutter lange og er fulle av overraskende vendinger, inspirert av serier som Black Mirror og Love, Death, and Robots».

Serien er spilt inn i Sverige, Island og Los Angeles. I rollene finner vi svenske stjerneskuespillere som Ida Engvoll (Love and Anarchy), Arvin Kananian (Caliphate), Agnes Lindström Bolmgren (The Cake General), Christoffer Nordenrot (Pappas Pojkar), Disa Östrand (Lyckoviken), Jimmy Lindström (Blå Ögon), Darri Ingolfsson (Dexter), Evan Holtzman (Westworld) og Magnus Sundberg (The Unthinkable).

Den svenske duoen bak serien består av manusforfatter, regissør og serieskaper Karl Thyselius og Thobias Hoffmén, som har skrevet, regissert og produsert tre av episodene. Thyselius har vunnet en rekke priser på internasjonale filmfestivaler og har oppnådd millioner av seere på YouTube med pilotepisoden Secret Chord.

– Det har vært en drøm å se dette lidenskapsprosjektet gå fra å være en enmannsforestilling til å involvere mange mennesker, deriblant Thobias som skrev og regisserte tre av episodene. Og det å bli plukket opp av Paramount+, som har gitt oss total kreativ frihet, er bare fantastisk. Jeg gleder meg til å bringe denne serien til publikum, sier Karl Thyselius

– Karl ringte meg som for to år siden og spurte meg om jeg ville lage en film på Island. ”Når”, spurte jeg. ”På fredag”, svarte han. Jeg spurte om hvilken film det var. ”Jeg vet ikke, skriv en” sa Karl. Og det oppsummerer ganske mye denne opplevelsen. Jeg har virkelig hatt glede av den eksperimentelle arbeidsflyten på disse filmene drevet av vår kjærlighet til filmproduksjon, der vi ikke har hatt tid til å tenke på alt, men i hovedsak fulgt instinktene våre, sier Thobias Hoffmén.


Les vårt intervju med Jesper Dahl, General Manager Nordics i den nye strømmetjenesten Paramount +.


 

Paramount+ med sin første nordiske originalserie

Paramount+ med sin første nordiske originalserie

«The Dark Labs» er den første nordiske lokalproduserte serien fra strømmetjenesten Paramount+. Antologiserien består av åtte kortfilmer som alle har sci-fi-elementer.

Paramount+, den globale strømmetjenesten fra ViacomCBS, er nå klar med sin første lokalproduserte serie i Norden: The Dark Labs får premiere i Norge, Sverige, Danmark og Finland 20. august som en Paramount+ Original.

Antologiserien består av åtte kortfilmer som alle har sci-fi-elementer, men som også er inspirert av andre sjangre som drama, action og komedie.

«The Dark Labs er en filosofisk serie som utforsker temaer som kunstig intelligens, potensielle fremtidige kriminelle sanksjoner og teleportering. Hver episode er mellom 5-15 minutter lange og er fulle av overraskende vendinger, inspirert av serier som Black Mirror og Love, Death, and Robots».

Serien er spilt inn i Sverige, Island og Los Angeles. I rollene finner vi svenske stjerneskuespillere som Ida Engvoll (Love and Anarchy), Arvin Kananian (Caliphate), Agnes Lindström Bolmgren (The Cake General), Christoffer Nordenrot (Pappas Pojkar), Disa Östrand (Lyckoviken), Jimmy Lindström (Blå Ögon), Darri Ingolfsson (Dexter), Evan Holtzman (Westworld) og Magnus Sundberg (The Unthinkable).

Den svenske duoen bak serien består av manusforfatter, regissør og serieskaper Karl Thyselius og Thobias Hoffmén, som har skrevet, regissert og produsert tre av episodene. Thyselius har vunnet en rekke priser på internasjonale filmfestivaler og har oppnådd millioner av seere på YouTube med pilotepisoden Secret Chord.

– Det har vært en drøm å se dette lidenskapsprosjektet gå fra å være en enmannsforestilling til å involvere mange mennesker, deriblant Thobias som skrev og regisserte tre av episodene. Og det å bli plukket opp av Paramount+, som har gitt oss total kreativ frihet, er bare fantastisk. Jeg gleder meg til å bringe denne serien til publikum, sier Karl Thyselius

– Karl ringte meg som for to år siden og spurte meg om jeg ville lage en film på Island. ”Når”, spurte jeg. ”På fredag”, svarte han. Jeg spurte om hvilken film det var. ”Jeg vet ikke, skriv en” sa Karl. Og det oppsummerer ganske mye denne opplevelsen. Jeg har virkelig hatt glede av den eksperimentelle arbeidsflyten på disse filmene drevet av vår kjærlighet til filmproduksjon, der vi ikke har hatt tid til å tenke på alt, men i hovedsak fulgt instinktene våre, sier Thobias Hoffmén.


Les vårt intervju med Jesper Dahl, General Manager Nordics i den nye strømmetjenesten Paramount +.


 

MENY