Motlys et skritt nærmere Makta

Motlys et skritt nærmere Makta

Dramaserien om Gro Harlem Brundtlands vei til statsministerstolen nærmer seg fullfinansiering med denne ukens tildeling fra Nordisk Film & TV Fond. Også Christian Lo og langfilmen “Mini Zlatan» fikk tilskudd.

Denne uken ble dramaserie-prosjektet Makta tildelt 4 millioner fra Nordisk Film & TV Fond, den største toppfinansiøren innen nordisk film- og tv-finansiering.

Makta er en dramaserie basert på sannhet, løgn og dårlig hukommelse, som det het i en tidligere omtale av dramaprosjektet. «Den forteller historien om den interne maktkampen i Arbeiderpartiet på slutten av 70-tallet og Gro Harlem Brundtlands vei til statsministerstolen.»

Serieskapere er Johan Fasting, Silje Storstein og Kristin GrueYngvild Sve Flikke er konseptuerende regissør. Produsenter er Vilje Kathrine Hagen i Motlys og Camilla Brusdal i Novemberfilm. NRK står oppført som bestiller.

Dette er første gangen denne maktkampen i det som var Norges suverent største parti er skildret som fiksjon. Heller ikke Harlem Brundtlands vei til toppen i norsk politikk er dramatisert før.

Makta er tidligere tildelt 10 millioner kroner fra Norsk filminstitutt av et totalbudsjett på hele 136 millioner (det er en sesong på 12 # 60 minutter). Den gangen begrunnet NFI tildelingen på følgende måte:

«Makta blir den store serien om arbeiderpartiet og tilblivelsen av Gro Harlem Brundtland. Over 12 episoder skal hun redde partiet som holder på at smuldre opp i maktkamper. Hva måtte hun gjøre for at få det til? Med sterke krefter bak serien og en imponerende rekke regissører skal serien bringe nordmenn tettere på mennesket Gro og hennes partifeller på veien til statsministerskapet. Jeg har tro på at de klarer å skape en serie av høy kvalitet som vil nå bredt ut, kanskje også utover Norges grenser.»

Regissør Christian Lo og de to sentrale skuespillerne Agnes Colliander og Simon Berger (Foto: Victor Ackerheim)

Christian Lo har regi på det svensk-norske langfilmen Mini Zlatan. Prosjektet er tildelt en million i tilskudd, med Filmbin som norsk samprodusent. Tidligere har selskapet mottatt 1,5 millioner kroner i produksjonsstøtte fra Norsk filminstitutt (NFI).

Filmens hovedprodusent er svenske Snowcloud. Filmen handler om Ella som skal tilbringe sommeren hos sin favorittonkel – og hans nye kjæreste. Filmen er basert på den svenske barneboka «Lill-Zlatan och morbror raring» av Pija Lindenbaum. Opptakene starter i juli i Stockholm.

Dette er Lo og produsent Nicholas Sandos andre prosjekt sammen med  Snowcloud.

«Dette er vår andre spillefilm i samproduksjon med Snowcloud som også var vår svenske partner på Los Bando. Med støtte fra bl.a Filminvest, NFI, SFI og Nordisk Film & TV Fond er vi klare for vår tredje co- produksjon som har vært en viktig satsning for oss de siste årene. Vi gleder oss masse til å kunne presentere denne fantastiske historien på norske kinoer på slutten av neste år»

Motlys et skritt nærmere Makta

Motlys et skritt nærmere Makta

Dramaserien om Gro Harlem Brundtlands vei til statsministerstolen nærmer seg fullfinansiering med denne ukens tildeling fra Nordisk Film & TV Fond. Også Christian Lo og langfilmen “Mini Zlatan» fikk tilskudd.

Denne uken ble dramaserie-prosjektet Makta tildelt 4 millioner fra Nordisk Film & TV Fond, den største toppfinansiøren innen nordisk film- og tv-finansiering.

Makta er en dramaserie basert på sannhet, løgn og dårlig hukommelse, som det het i en tidligere omtale av dramaprosjektet. «Den forteller historien om den interne maktkampen i Arbeiderpartiet på slutten av 70-tallet og Gro Harlem Brundtlands vei til statsministerstolen.»

Serieskapere er Johan Fasting, Silje Storstein og Kristin GrueYngvild Sve Flikke er konseptuerende regissør. Produsenter er Vilje Kathrine Hagen i Motlys og Camilla Brusdal i Novemberfilm. NRK står oppført som bestiller.

Dette er første gangen denne maktkampen i det som var Norges suverent største parti er skildret som fiksjon. Heller ikke Harlem Brundtlands vei til toppen i norsk politikk er dramatisert før.

Makta er tidligere tildelt 10 millioner kroner fra Norsk filminstitutt av et totalbudsjett på hele 136 millioner (det er en sesong på 12 # 60 minutter). Den gangen begrunnet NFI tildelingen på følgende måte:

«Makta blir den store serien om arbeiderpartiet og tilblivelsen av Gro Harlem Brundtland. Over 12 episoder skal hun redde partiet som holder på at smuldre opp i maktkamper. Hva måtte hun gjøre for at få det til? Med sterke krefter bak serien og en imponerende rekke regissører skal serien bringe nordmenn tettere på mennesket Gro og hennes partifeller på veien til statsministerskapet. Jeg har tro på at de klarer å skape en serie av høy kvalitet som vil nå bredt ut, kanskje også utover Norges grenser.»

Regissør Christian Lo og de to sentrale skuespillerne Agnes Colliander og Simon Berger (Foto: Victor Ackerheim)

Christian Lo har regi på det svensk-norske langfilmen Mini Zlatan. Prosjektet er tildelt en million i tilskudd, med Filmbin som norsk samprodusent. Tidligere har selskapet mottatt 1,5 millioner kroner i produksjonsstøtte fra Norsk filminstitutt (NFI).

Filmens hovedprodusent er svenske Snowcloud. Filmen handler om Ella som skal tilbringe sommeren hos sin favorittonkel – og hans nye kjæreste. Filmen er basert på den svenske barneboka «Lill-Zlatan och morbror raring» av Pija Lindenbaum. Opptakene starter i juli i Stockholm.

Dette er Lo og produsent Nicholas Sandos andre prosjekt sammen med  Snowcloud.

«Dette er vår andre spillefilm i samproduksjon med Snowcloud som også var vår svenske partner på Los Bando. Med støtte fra bl.a Filminvest, NFI, SFI og Nordisk Film & TV Fond er vi klare for vår tredje co- produksjon som har vært en viktig satsning for oss de siste årene. Vi gleder oss masse til å kunne presentere denne fantastiske historien på norske kinoer på slutten av neste år»

MENY