Midtnorsk åpner for utvikling av spillefilm og dramaserier

Midtnorsk åpner for utvikling av spillefilm og dramaserier

Midtnorsk filmsenter gir tilskudd til 15 nye prosjekter, blant annet av Gunnar Hall Jensen og Rune Denstad Langlo. For første gang har filmsenteret åpnet for å gi utviklingsstøtte til spillefilm og dramaserier.

Foto fra dramaprosjektet «I.L. Kråkeboller»

Midtnorsk filmsenter har fra og med denne runden åpnet for å gi utviklingsstøtte til langfilm- og dramaserie-prosjekter. Derfor var det en spent filmkonsulent Solveig Melkeraaen som hadde gått løs på søknadsbunken.

– Det er gledelig at vi endelig kan bidra til å styrke den trønderske bransjen også innenfor disse formatene, og jeg har store forventninger til prosjektene som nå mottar støtte. Det kom også inn mange sterke søknader innen kort- og dokumentarfilm i denne runden, forteller hun.

To dokumentarfilmer og to kortfilmer får produksjonsstøtte, deriblant regissør-profilene Rune Denstad Langlo og Gunnar Hall Jensen.

«Prosjektene spenner fra utforskende dansefilm, via animerte troll og «Twin Peaks for barn», til samfunnskritisk dokumentar og kreative dataspill som vil få opp pulsen på spillerne. Flere av prosjektene tematiserer tilhørighet, eller mangel på det, og det å tilhøre en minoritet i samfunnet.»

Disse fikk produksjonstilskudd:

Treet (kortfilm)

Rebecca våkner opp, fyllesyk og i dårlig form, og må bruke formiddagen i krig med ekskjæresten Vivian og hennes nye flamme, som mener de sitter på rettighetene til epletreet i hagen.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Filmskaper Ida Eldøen har gjennom sine tidligere filmer vist at hun har en helt særegen evne til å løfte frem og få oss til å se den større historien gjennom de små detaljene. «Treet» er en underfundig kortfilm med en overraskende vending og er et bilde på hva som kan komme til overflaten når verden rundt oss rakner.»

Produsent: Tagline ved Ida H. Eldøen Manus og regi: Ida H. Eldøen Totalbudsjett: 750 000 Innvilget produksjonstilskudd: 350 000.


Foill (kortfilm)

En tenåringsjente sniker seg ut av soveromsvinduet for å drikke seg full, og må bruke alle sine krefter for å komme seg helskinnet hjem igjen.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Kortfilmen «Foill» skildrer den korte tiden mellom barn og voksen der de berusende følelsene er på sitt sterkeste, og det som gjelder er her og nå. Dette underbygges av en visuelt sanselig fortellerform hvor det ikke er det som blir sagt som står i fokus.»

Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé Manus og regi: Rune Denstad Langlo Totalbudsjett: 705 000
Innvilget produksjonstilskudd: 500 000


Gunnar Goes Love (dokumentar)

Gunnar er en hvit, middelaldrende familiefar som bor i en villa i Sverige med sin kone, sønn og multihandikappede datter og hund. Gunnar påstår at han aldri har følt kjærlighet, og han sliter med å oppfylle kravene til rollen som moderne far og ektemann: å være myk, til stede og kommunikativ. Dette er ikke enkelt når du selv aldri hadde en far og din maskuline rollemodell er den avdøde polfareren Roald Amundsen. Vi følger Gunnars følelsesreise gjennom hans forhold til sønnen Jonathan.

Utdrag fra konsulentens vurdering: ««Gunnar Goes Love» er en personlig dokumentarfilm som benytter et vidt spekter av formgrep og tilnærminger for å fortelle historien om Gunnar og hans reise for å forstå og kjenne på ekte kjærlighet overfor sine nærmeste.»

Produsent: UpNorth Film AS ved Ingrid Galadriel Aune Falch og Christian Aune Falch Manus og regi: Gunnar Hall Jensen
Totalbudsjett: 2 679 700  Innvilget produksjonstilskudd: 400 000


Nenets vs Gas (dokumentar)

Nenets vs Gaz er en politisk investigative-dokumentar som gjør oss oppmerksom på hvordan Russland grovt utnytter gassressursene på Yamal-halvøya i Arktis, uten å ofre urbefolkningen så mye som en tanke eller rubel. Vi følger Vassily på hans 930 mils reise over halvøya for å gjete reinsdyrene sine, antageligvis for siste gang da Russland uanfektet bygger ut områdene til fordel for stadig større gass-produksjon. Featuredokumentaren Nenets vs Gaz gir oss et nært innblikk i konsekvensene av klimaendringer og det geopolitiske maktspillet i Arktis.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «I store deler av verden kjemper en marginal urbefolkning mot total utslettelse, og «Nenets vs Gaz» er i denne sammenheng en historie om David mot Goliat. Denne filmen løfter frem og gir oss et nært innblikk i et livsviktig og høyaktuelt tema.»

Produsent: UpNorth Film AS ved Ingrid Galadriel Aune Falch og Christian Aune Falch i samarbeid med Little Big Story og Valerie Montmartin. Manus og regi: Sergio Ghizzardi Totalbudsjett for norsk andel: 772 300.  Innvilget produksjonstilskudd: 150 000.

Les mer om prosjektene som fikk utviklingsstøtte.

Midtnorsk åpner for utvikling av spillefilm og dramaserier

Midtnorsk åpner for utvikling av spillefilm og dramaserier

Midtnorsk filmsenter gir tilskudd til 15 nye prosjekter, blant annet av Gunnar Hall Jensen og Rune Denstad Langlo. For første gang har filmsenteret åpnet for å gi utviklingsstøtte til spillefilm og dramaserier.

Foto fra dramaprosjektet «I.L. Kråkeboller»

Midtnorsk filmsenter har fra og med denne runden åpnet for å gi utviklingsstøtte til langfilm- og dramaserie-prosjekter. Derfor var det en spent filmkonsulent Solveig Melkeraaen som hadde gått løs på søknadsbunken.

– Det er gledelig at vi endelig kan bidra til å styrke den trønderske bransjen også innenfor disse formatene, og jeg har store forventninger til prosjektene som nå mottar støtte. Det kom også inn mange sterke søknader innen kort- og dokumentarfilm i denne runden, forteller hun.

To dokumentarfilmer og to kortfilmer får produksjonsstøtte, deriblant regissør-profilene Rune Denstad Langlo og Gunnar Hall Jensen.

«Prosjektene spenner fra utforskende dansefilm, via animerte troll og «Twin Peaks for barn», til samfunnskritisk dokumentar og kreative dataspill som vil få opp pulsen på spillerne. Flere av prosjektene tematiserer tilhørighet, eller mangel på det, og det å tilhøre en minoritet i samfunnet.»

Disse fikk produksjonstilskudd:

Treet (kortfilm)

Rebecca våkner opp, fyllesyk og i dårlig form, og må bruke formiddagen i krig med ekskjæresten Vivian og hennes nye flamme, som mener de sitter på rettighetene til epletreet i hagen.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Filmskaper Ida Eldøen har gjennom sine tidligere filmer vist at hun har en helt særegen evne til å løfte frem og få oss til å se den større historien gjennom de små detaljene. «Treet» er en underfundig kortfilm med en overraskende vending og er et bilde på hva som kan komme til overflaten når verden rundt oss rakner.»

Produsent: Tagline ved Ida H. Eldøen Manus og regi: Ida H. Eldøen Totalbudsjett: 750 000 Innvilget produksjonstilskudd: 350 000.


Foill (kortfilm)

En tenåringsjente sniker seg ut av soveromsvinduet for å drikke seg full, og må bruke alle sine krefter for å komme seg helskinnet hjem igjen.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «Kortfilmen «Foill» skildrer den korte tiden mellom barn og voksen der de berusende følelsene er på sitt sterkeste, og det som gjelder er her og nå. Dette underbygges av en visuelt sanselig fortellerform hvor det ikke er det som blir sagt som står i fokus.»

Produsent: Spætt Film AS ved Håvard Wettland Gossé Manus og regi: Rune Denstad Langlo Totalbudsjett: 705 000
Innvilget produksjonstilskudd: 500 000


Gunnar Goes Love (dokumentar)

Gunnar er en hvit, middelaldrende familiefar som bor i en villa i Sverige med sin kone, sønn og multihandikappede datter og hund. Gunnar påstår at han aldri har følt kjærlighet, og han sliter med å oppfylle kravene til rollen som moderne far og ektemann: å være myk, til stede og kommunikativ. Dette er ikke enkelt når du selv aldri hadde en far og din maskuline rollemodell er den avdøde polfareren Roald Amundsen. Vi følger Gunnars følelsesreise gjennom hans forhold til sønnen Jonathan.

Utdrag fra konsulentens vurdering: ««Gunnar Goes Love» er en personlig dokumentarfilm som benytter et vidt spekter av formgrep og tilnærminger for å fortelle historien om Gunnar og hans reise for å forstå og kjenne på ekte kjærlighet overfor sine nærmeste.»

Produsent: UpNorth Film AS ved Ingrid Galadriel Aune Falch og Christian Aune Falch Manus og regi: Gunnar Hall Jensen
Totalbudsjett: 2 679 700  Innvilget produksjonstilskudd: 400 000


Nenets vs Gas (dokumentar)

Nenets vs Gaz er en politisk investigative-dokumentar som gjør oss oppmerksom på hvordan Russland grovt utnytter gassressursene på Yamal-halvøya i Arktis, uten å ofre urbefolkningen så mye som en tanke eller rubel. Vi følger Vassily på hans 930 mils reise over halvøya for å gjete reinsdyrene sine, antageligvis for siste gang da Russland uanfektet bygger ut områdene til fordel for stadig større gass-produksjon. Featuredokumentaren Nenets vs Gaz gir oss et nært innblikk i konsekvensene av klimaendringer og det geopolitiske maktspillet i Arktis.

Utdrag fra konsulentens vurdering: «I store deler av verden kjemper en marginal urbefolkning mot total utslettelse, og «Nenets vs Gaz» er i denne sammenheng en historie om David mot Goliat. Denne filmen løfter frem og gir oss et nært innblikk i et livsviktig og høyaktuelt tema.»

Produsent: UpNorth Film AS ved Ingrid Galadriel Aune Falch og Christian Aune Falch i samarbeid med Little Big Story og Valerie Montmartin. Manus og regi: Sergio Ghizzardi Totalbudsjett for norsk andel: 772 300.  Innvilget produksjonstilskudd: 150 000.

Les mer om prosjektene som fikk utviklingsstøtte.

MENY