Hans-Jørgen Osnes går til ny dramastilling i NRK

Hans-Jørgen Osnes går til ny dramastilling i NRK

Produsent Hans-Jørgen Osnes går fra Motlys til nyopprettet stilling i NRK. Der skal han jobbe med internasjonal dramafinansiering.

«Etter 10 fantastisk fine år på Motlys har jeg forlatt mine kjære kollegaer og begynt i ny jobb som leder for internasjonal finansiering av drama på NRK», kunne Hans Jørgen Osnes fortelle i en epost til tidligere samarbeidspartnere i helgen.

«Selv om staben på Motlys er fantastisk, prosjektene er sterke og kunstnerisk spennende og ambisiøse, har jeg valgt å flytte på meg for nye eventyr og utfordringer på den andre siden av bordet hos NRK. Tiden på Motlys har vært en fantastisk tid og en fin reise så det er trist å forlate gjengen, men noen ganger så bare må man…»

Osnes ansettes som leder for internasjonal dramafinansiering i NRKs nye avdeling, Innholdssalg.

Osnes har vært i Motlys i ti år og medvirket som produsent på prisbelønte filmer som Eskil Vogts Blind, Joachim Triers Oslo 31.august og Arild Andresens Hjertestart.

NRKs dramasjef Ivar Køhn forteller til Kampanje at internasjonalt samarbeid og internasjonal finansiering blir stadig viktigere og stadig mer krevende for NRK og norsk dramaproduksjon.

– Hans-Jørgen vil derfor være avgjørende for realiseringen av NRKs dramaproduksjoner, og han styrker vårt bidrag til samarbeidet mellom norske produsenter og det internasjonale TV-miljøet, sier han.

NRK Innholdssalg ble opprettet høsten 2019 for «å samle salg av formater og «ready-mades», finansiering, lisensiering, innholdsdistribusjon og lisensprodukter i en og samme avdeling. I porteføljen finner man både fiksjon for voksne og barn, samt non-scripted-innhold. Avdelingen jobber tett opp mot utenlandske distributører for å sørge for at NRKs beste produksjoner når ut i verden.»

– Vår avdeling har som mål å utforske hvordan NRK kan utnytte alt det gode innholdet vi produserer til å skape verdier for NRK, bygge omdømme internasjonalt og samle læringspunkter. Hans-Jørgens ekspertise innen drama er uvurderlig når det gjelder å utvikle avdelingen videre, sier Åse Marie Bendiksen, sjef for avdelingen, til Kampanje.

Hans-Jørgen Osnes går til ny dramastilling i NRK

Hans-Jørgen Osnes går til ny dramastilling i NRK

Produsent Hans-Jørgen Osnes går fra Motlys til nyopprettet stilling i NRK. Der skal han jobbe med internasjonal dramafinansiering.

«Etter 10 fantastisk fine år på Motlys har jeg forlatt mine kjære kollegaer og begynt i ny jobb som leder for internasjonal finansiering av drama på NRK», kunne Hans Jørgen Osnes fortelle i en epost til tidligere samarbeidspartnere i helgen.

«Selv om staben på Motlys er fantastisk, prosjektene er sterke og kunstnerisk spennende og ambisiøse, har jeg valgt å flytte på meg for nye eventyr og utfordringer på den andre siden av bordet hos NRK. Tiden på Motlys har vært en fantastisk tid og en fin reise så det er trist å forlate gjengen, men noen ganger så bare må man…»

Osnes ansettes som leder for internasjonal dramafinansiering i NRKs nye avdeling, Innholdssalg.

Osnes har vært i Motlys i ti år og medvirket som produsent på prisbelønte filmer som Eskil Vogts Blind, Joachim Triers Oslo 31.august og Arild Andresens Hjertestart.

NRKs dramasjef Ivar Køhn forteller til Kampanje at internasjonalt samarbeid og internasjonal finansiering blir stadig viktigere og stadig mer krevende for NRK og norsk dramaproduksjon.

– Hans-Jørgen vil derfor være avgjørende for realiseringen av NRKs dramaproduksjoner, og han styrker vårt bidrag til samarbeidet mellom norske produsenter og det internasjonale TV-miljøet, sier han.

NRK Innholdssalg ble opprettet høsten 2019 for «å samle salg av formater og «ready-mades», finansiering, lisensiering, innholdsdistribusjon og lisensprodukter i en og samme avdeling. I porteføljen finner man både fiksjon for voksne og barn, samt non-scripted-innhold. Avdelingen jobber tett opp mot utenlandske distributører for å sørge for at NRKs beste produksjoner når ut i verden.»

– Vår avdeling har som mål å utforske hvordan NRK kan utnytte alt det gode innholdet vi produserer til å skape verdier for NRK, bygge omdømme internasjonalt og samle læringspunkter. Hans-Jørgens ekspertise innen drama er uvurderlig når det gjelder å utvikle avdelingen videre, sier Åse Marie Bendiksen, sjef for avdelingen, til Kampanje.

MENY