Eskil Vogts «De uskyldige» åpner i Haugesund

Eskil Vogts «De uskyldige» åpner i Haugesund

Eskil Vogts «De uskyldige» skal åpne Den 49. norske filmfestivalen i Haugesund søndag 22. august.

Foto (Fra venstre): Mina Yasmin Bremseth Asheim, Rakel Lenora Fløttum, Eskil Vogt, Sam Ashraf og Alva Brynsmo Ramstad (fotograf: Christian Breidlid)

Det er Den norske filmfestivalen som melder om dette.

– Eskil Vogt har laget en fantastisk film som med sine intelligente nyanser av sosialrealisme, fantastiske rolleprestasjoner av barn og voksne og skremmende regi, gjør at du blir sittende på kanten av stolsetet gjennom hele filmen, sier festivaldirektør Tonje Hardersen.

De uskyldige er skrevet og regissert av Eskil Vogt, og er også valgt ut til det prestisjefylte programmet Un Certain Regard ved filmfestivalen i Cannes. Vogt debuterte med den fengslende prisvinneren Blind i 2014, og har også skrevet manus til Louder Than BombsThelma og Verdens verste menneske.

– Med den sterke kinohøsten vi står overfor er jeg er veldig glad for at den norske filmfestivalen velger De uskyldige som åpningsfilm. Det blir første gang vi viser filmen for et norsk publikum og vi gleder oss enormt til å vise filmen og til å få de første reaksjonene her hjemme, sier regissør Eskil Vogt.

Om De Uskyldige:

«Det er sommer og lange lyse dager. Men ikke alle drar på ferie. Fire barn blir kjent og sammen utforsker de blokkene der de bor og skogen rundt. Skjult fra foreldrenes blikk utvikler barnas uskyldige lek seg til noe mer. Uhyggelige ting begynner å skje.

Rakel Lenora Fløttum og Alva Brynsmo Ramstad spiller søstrene Ida og Anna som sammen med Ben (Sam Ashraf) og Aisha (Mina Yasmin Bremseth Asheim) oppdager ukjente og mørke krefter. Ellen Dorrit Petersen briljerer i rollen som søstrenes mor. Hun fikk Amandaprisen for beste kvinnelige skuespiller for Blind. I tillegg får vi se Morten Svartveit (HeimebaneFlukten over grensen), Lisa Tønne og samfunnsdebattant og journalist Kadra Yusuf debuterer som skuespiller i filmen.

De uskyldige er produsert av Mer Film ved Maria Ekerhovd. Den distribueres av Mer Film og får ordinær kinopremiere 27. august.

Eskil Vogts «De uskyldige» åpner i Haugesund

Eskil Vogts «De uskyldige» åpner i Haugesund

Eskil Vogts «De uskyldige» skal åpne Den 49. norske filmfestivalen i Haugesund søndag 22. august.

Foto (Fra venstre): Mina Yasmin Bremseth Asheim, Rakel Lenora Fløttum, Eskil Vogt, Sam Ashraf og Alva Brynsmo Ramstad (fotograf: Christian Breidlid)

Det er Den norske filmfestivalen som melder om dette.

– Eskil Vogt har laget en fantastisk film som med sine intelligente nyanser av sosialrealisme, fantastiske rolleprestasjoner av barn og voksne og skremmende regi, gjør at du blir sittende på kanten av stolsetet gjennom hele filmen, sier festivaldirektør Tonje Hardersen.

De uskyldige er skrevet og regissert av Eskil Vogt, og er også valgt ut til det prestisjefylte programmet Un Certain Regard ved filmfestivalen i Cannes. Vogt debuterte med den fengslende prisvinneren Blind i 2014, og har også skrevet manus til Louder Than BombsThelma og Verdens verste menneske.

– Med den sterke kinohøsten vi står overfor er jeg er veldig glad for at den norske filmfestivalen velger De uskyldige som åpningsfilm. Det blir første gang vi viser filmen for et norsk publikum og vi gleder oss enormt til å vise filmen og til å få de første reaksjonene her hjemme, sier regissør Eskil Vogt.

Om De Uskyldige:

«Det er sommer og lange lyse dager. Men ikke alle drar på ferie. Fire barn blir kjent og sammen utforsker de blokkene der de bor og skogen rundt. Skjult fra foreldrenes blikk utvikler barnas uskyldige lek seg til noe mer. Uhyggelige ting begynner å skje.

Rakel Lenora Fløttum og Alva Brynsmo Ramstad spiller søstrene Ida og Anna som sammen med Ben (Sam Ashraf) og Aisha (Mina Yasmin Bremseth Asheim) oppdager ukjente og mørke krefter. Ellen Dorrit Petersen briljerer i rollen som søstrenes mor. Hun fikk Amandaprisen for beste kvinnelige skuespiller for Blind. I tillegg får vi se Morten Svartveit (HeimebaneFlukten over grensen), Lisa Tønne og samfunnsdebattant og journalist Kadra Yusuf debuterer som skuespiller i filmen.

De uskyldige er produsert av Mer Film ved Maria Ekerhovd. Den distribueres av Mer Film og får ordinær kinopremiere 27. august.

MENY