De Geer debuterer med absurd samlivssatire

De Geer debuterer med absurd samlivssatire

Ernst De Geer, som er aktuell med dramaserien Nach, får sin spillefilmdebut med samlivssatiren Hypnosen som har fått tilskudd fra Norsk filminstitutt.

På tampen av forrige uke ble regissør Ernst De Geer og produsent Mer Film tildelt produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt til spillefilmen Hypnosen, «en samlivskomedie om å passe inn og det store spørsmålet: Er det alltid bra å være seg selv?»

Dette blir De Geers debut som spillefilmregissør. Han er for tiden aktuell som en av ideskaperne og regissørene bak dramaserien Nach – en serie han utviklet sammen med blant andre Mads Stegger som også står for manus på Hypnosen (og som tilhørte samme avgangskullet på Den norske filmskolen).

De Geer er utdannet ved Den norske filmskolens regilinje. Tidligere har han studert manus på Biskops Arnö i Stockholm. Han ble Amanda-nominert i 2019 for eksamensfilmen Kulturen. Han har regissert et par andre kortfilmer, blant annet Wimbledon (2019) og Suksess (2018) i samarbeid med Mads Stegger. På Hypnosen samarbeider de med produsent Mimmi Spång for Garagefilm i Stockholm og Elisa Fernanda Pirir som norsk samprodusent i Mer Film.

Hypnosen er et prosjekt som følger en skandinavisk tradisjon med absurd satirisk komikk som vil si noe om vår tid, sier NFI-konsulent Asle Vatn som har gitt prosjektet tilskudd.

«I Hypnosen tematiseres viktige elementer som tilhørighet, forventning, normer og behovet for å lykkes stort, men det gjøres med en stil og estetikk som helt klart skiller seg ut.»

«Vera og André er et par i 30-årene som har blitt valgt ut til en prestisjetung pitch-konkurranse, hvor de skal få sjansen til å presentere sin startup-bedrift. Når Vera før konkurransen prøver hypnoseterapi for å slutte å røyke får hun en uventet bivirkning; hun mister alle sine sosiale sperrer. André sliter med å håndtere hennes plutselige motvilje til å bry seg om hva andre tenker, og når det risikerer å ødelegge for hans egen karriere må han ta drastiske valg for å holde henne tilbake.»

Svenske Garagefilm har produsert en lang rekke kortfilmer og spillefilmer, blant annet Sebbe og Call Girl. Elisa Fernanda Pirir i Mer Film har produsert flere prisvinnende kortfilmer, blant annet Liremu Barana og Njuokcamat (Tungene).

Norsk filminstitutt gir tilskudd til samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent. Ordningen henvender seg til norske spillefilmprodusenter som ønsker å samprodusere med utenlandsk hovedprodusent, og skape spillefilmer innen alle sjangre og for alle målgrupper.

Også Nordisk Film Production ble tildelt produksjonstilskudd i denne omgangen. Kysset er en film av Bille August, som er en samproduksjon med danske Nordisk Film. Kysset er en kjærlighetsfilm med andre verdenskrig som bakteppe, basert på romanen Det utålmodige hjertet fra 1939, av Stefan Zweig.

De Geer debuterer med absurd samlivssatire

De Geer debuterer med absurd samlivssatire

Ernst De Geer, som er aktuell med dramaserien Nach, får sin spillefilmdebut med samlivssatiren Hypnosen som har fått tilskudd fra Norsk filminstitutt.

På tampen av forrige uke ble regissør Ernst De Geer og produsent Mer Film tildelt produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt til spillefilmen Hypnosen, «en samlivskomedie om å passe inn og det store spørsmålet: Er det alltid bra å være seg selv?»

Dette blir De Geers debut som spillefilmregissør. Han er for tiden aktuell som en av ideskaperne og regissørene bak dramaserien Nach – en serie han utviklet sammen med blant andre Mads Stegger som også står for manus på Hypnosen (og som tilhørte samme avgangskullet på Den norske filmskolen).

De Geer er utdannet ved Den norske filmskolens regilinje. Tidligere har han studert manus på Biskops Arnö i Stockholm. Han ble Amanda-nominert i 2019 for eksamensfilmen Kulturen. Han har regissert et par andre kortfilmer, blant annet Wimbledon (2019) og Suksess (2018) i samarbeid med Mads Stegger. På Hypnosen samarbeider de med produsent Mimmi Spång for Garagefilm i Stockholm og Elisa Fernanda Pirir som norsk samprodusent i Mer Film.

Hypnosen er et prosjekt som følger en skandinavisk tradisjon med absurd satirisk komikk som vil si noe om vår tid, sier NFI-konsulent Asle Vatn som har gitt prosjektet tilskudd.

«I Hypnosen tematiseres viktige elementer som tilhørighet, forventning, normer og behovet for å lykkes stort, men det gjøres med en stil og estetikk som helt klart skiller seg ut.»

«Vera og André er et par i 30-årene som har blitt valgt ut til en prestisjetung pitch-konkurranse, hvor de skal få sjansen til å presentere sin startup-bedrift. Når Vera før konkurransen prøver hypnoseterapi for å slutte å røyke får hun en uventet bivirkning; hun mister alle sine sosiale sperrer. André sliter med å håndtere hennes plutselige motvilje til å bry seg om hva andre tenker, og når det risikerer å ødelegge for hans egen karriere må han ta drastiske valg for å holde henne tilbake.»

Svenske Garagefilm har produsert en lang rekke kortfilmer og spillefilmer, blant annet Sebbe og Call Girl. Elisa Fernanda Pirir i Mer Film har produsert flere prisvinnende kortfilmer, blant annet Liremu Barana og Njuokcamat (Tungene).

Norsk filminstitutt gir tilskudd til samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent. Ordningen henvender seg til norske spillefilmprodusenter som ønsker å samprodusere med utenlandsk hovedprodusent, og skape spillefilmer innen alle sjangre og for alle målgrupper.

Også Nordisk Film Production ble tildelt produksjonstilskudd i denne omgangen. Kysset er en film av Bille August, som er en samproduksjon med danske Nordisk Film. Kysset er en kjærlighetsfilm med andre verdenskrig som bakteppe, basert på romanen Det utålmodige hjertet fra 1939, av Stefan Zweig.

MENY