Viaplay satser på engelskspråklige nordiske filmer

Viaplay satser på engelskspråklige nordiske filmer

Viaplay satser på engelskspråklige nordiske filmer i tilknytning til utvidelsen av satsingen internasjonalt. Først ute er regissør Lasse Hallströms «Hilma», om kunstneren Hilma af Klint, med Lena Olin og Tora Hallström i hovedrollen.

NENT Groups strømmetjeneste Viaplay skal nå satse på nordiske filmer for et internasjonalt publikum. Viaplay vil bli lansert i ti internasjonale markeder før utgangen av 2023, heter det i en pressemelding. To engelskspråkelige nordiske filmer skal lanseres hvert år. Først ute er regissør Lasse Hallström (Mitt liv som hund, Siderhusreglene) som skal fortelle historien om kunstneren Hilma af Klint i spillefilmen Hilma. Hovedrollen spilles av henholdsvis regissørens partner og datter, Lena Olin (Tilværelsens uutholdelige lettet, Mr Jones, Casanova, Havanna) og Tora Hallström (Safe Haven, Hachiko). Det er NENT Studios ved med Helena Danielsson som er produsent.

NENT Group begrunner satsingen slik:

«Norden er et lite hjørne av Europa, men hjemmet til mange fantastiske historier. Som Nordens ledende underholdningsselskap og de fremste skaperne av nordisk innhold vil NENT Group dele disse storslagne fortellingene med resten av verden. Derfor skal nordiske filmer for et internasjonalt publikum nå lanseres på Viaplay med et mål om å fortelle om historiske personer og hendelser fra Norden, både kjente og ukjente, som har satt fotavtrykk over hele verden.»

Hilma af Klint(1862-1944) var en svensk pionér innenfor abstrakt kunst «som først etter sin død har blitt anerkjent, hyllet og et feministisk ikon». Lena Olin og Tora Hallström spiller begge hovedrollen som Hilma af Klint i ulike perioder av hennes liv.

– I tre år har jeg forsket på Hilmas liv og jobbet med dette manuset, og jeg blir aldri lei av å lete etter ny informasjon om den mystiske Hilma af Klint. Når jeg nå skal skildre Hilmas liv på film vil jeg vise hvordan hun fant hjelp i det åndelige med arbeidet sitt og hvor hun fant inspirasjon. Min ambisjon er at seerne virkelig skal kjenne på Hilmas mange utfordringer, forteller Lasse Hallström.

– Hilmas livshistorie er historien om en kunstners ubarmhjertige jakt etter sannheten om universet og oss selv, i en tid da menn satte alle reglene. I den verden, til tross for alle de enorme hindringene, klarte Hilma å skape kunst som påvirker og endrer menneskers liv i dag. Jeg deler Hilmas fascinasjon med det åndelige og følte et sterkt ønske om å fortelle historien hennes. Jeg er sikker på at jeg har hatt åndelig veiledning som hjalp meg med å finne historien og skrive manuset til den. Det var ment for min kone Lena Olin å spille den eldre Hilma og for datteren vår Tora å spille den yngre Hilma.

Hilma har planlagt premiere på Viaplay i 2022.

Viaplay satser på engelskspråklige nordiske filmer

Viaplay satser på engelskspråklige nordiske filmer

Viaplay satser på engelskspråklige nordiske filmer i tilknytning til utvidelsen av satsingen internasjonalt. Først ute er regissør Lasse Hallströms «Hilma», om kunstneren Hilma af Klint, med Lena Olin og Tora Hallström i hovedrollen.

NENT Groups strømmetjeneste Viaplay skal nå satse på nordiske filmer for et internasjonalt publikum. Viaplay vil bli lansert i ti internasjonale markeder før utgangen av 2023, heter det i en pressemelding. To engelskspråkelige nordiske filmer skal lanseres hvert år. Først ute er regissør Lasse Hallström (Mitt liv som hund, Siderhusreglene) som skal fortelle historien om kunstneren Hilma af Klint i spillefilmen Hilma. Hovedrollen spilles av henholdsvis regissørens partner og datter, Lena Olin (Tilværelsens uutholdelige lettet, Mr Jones, Casanova, Havanna) og Tora Hallström (Safe Haven, Hachiko). Det er NENT Studios ved med Helena Danielsson som er produsent.

NENT Group begrunner satsingen slik:

«Norden er et lite hjørne av Europa, men hjemmet til mange fantastiske historier. Som Nordens ledende underholdningsselskap og de fremste skaperne av nordisk innhold vil NENT Group dele disse storslagne fortellingene med resten av verden. Derfor skal nordiske filmer for et internasjonalt publikum nå lanseres på Viaplay med et mål om å fortelle om historiske personer og hendelser fra Norden, både kjente og ukjente, som har satt fotavtrykk over hele verden.»

Hilma af Klint(1862-1944) var en svensk pionér innenfor abstrakt kunst «som først etter sin død har blitt anerkjent, hyllet og et feministisk ikon». Lena Olin og Tora Hallström spiller begge hovedrollen som Hilma af Klint i ulike perioder av hennes liv.

– I tre år har jeg forsket på Hilmas liv og jobbet med dette manuset, og jeg blir aldri lei av å lete etter ny informasjon om den mystiske Hilma af Klint. Når jeg nå skal skildre Hilmas liv på film vil jeg vise hvordan hun fant hjelp i det åndelige med arbeidet sitt og hvor hun fant inspirasjon. Min ambisjon er at seerne virkelig skal kjenne på Hilmas mange utfordringer, forteller Lasse Hallström.

– Hilmas livshistorie er historien om en kunstners ubarmhjertige jakt etter sannheten om universet og oss selv, i en tid da menn satte alle reglene. I den verden, til tross for alle de enorme hindringene, klarte Hilma å skape kunst som påvirker og endrer menneskers liv i dag. Jeg deler Hilmas fascinasjon med det åndelige og følte et sterkt ønske om å fortelle historien hennes. Jeg er sikker på at jeg har hatt åndelig veiledning som hjalp meg med å finne historien og skrive manuset til den. Det var ment for min kone Lena Olin å spille den eldre Hilma og for datteren vår Tora å spille den yngre Hilma.

Hilma har planlagt premiere på Viaplay i 2022.

MENY