Pia Tjelta med hovedrolle i Tuva Novotny’s «Diorama»

Pia Tjelta med hovedrolle i Tuva Novotny’s «Diorama»

Pia Tjelta gjenforenes med Tuva Novotny i spillefilmen «Diorama», der også David Dencik har en sentral rolle.

Diorama handler om ekteparet Frida og Bjørn, «om kjærlighet, lidenskap, sjalusi, separasjon». Rollene spilles av Pia Tjelta og David Dencik. «De bor med tre barn i en god leilighet, og begge har jobber de elsker. Likevel er det noe som ikke stemmer. Gjennom dette helt vanlige paret følger vi deres hverdag, med et biologisk parallelt lag, som gjennom historien undersøker hva som virkelig foregår i vårt indre.»

Ifølge regissør Novotny ønsker hun med filmen å utforske den (angivelige) biologisk nedfelte monogamien i oss, hvordan vår adferd med hensyn til parkonstellasjoner skiller seg fra den innen dyreverdenen.

Tuva Novotnys debutfilm Blindsone ble som kjent tatt ut til hovedkonkurransen på filmfestivalen i San Sebastian i 2019 der Tjelta vant skuespillerprisen. Siden fikk filmen fem Kanonpriser, kritikerpris i Gøteborg, Den norske filmkritikerprisen og en Amandapris, i tillegg til at Novotny ble tildelt Edith Carlmar-prisen og New Talent Grand PIX under CPH PIX for filmen.

Novotny og Nordisk Film Production ved Sveinung Golimo fikk i fjor nær en million kroner fra NFI i produksjonstilskudd til Diorama som norsk samprodusent. Prosjektet har et totalbudsjett på nær 30 millioner kroner.

Novotny brakdebuterte som regissør med Blindsone, også den produsert av Nordisk Film Production. Hun er først og fremst kjent som en skuespiller fra uttallige skandinaviske filmer og dramaserier, og har også hatt roller internasjonalt.

Svensk produsent er Matilda Appelin, med René Ezra i Nordisk Film Production Denmark and Sveinung Golimo i Nordisk Film Production Norway, som samprodusenter. Også SVT, DR, SFI og NFI og Nordisk Film & TV Fond er inne som medfinansiører. Filmen har premiere i 2022.

Pia Tjelta med hovedrolle i Tuva Novotny’s «Diorama»

Pia Tjelta med hovedrolle i Tuva Novotny’s «Diorama»

Pia Tjelta gjenforenes med Tuva Novotny i spillefilmen «Diorama», der også David Dencik har en sentral rolle.

Diorama handler om ekteparet Frida og Bjørn, «om kjærlighet, lidenskap, sjalusi, separasjon». Rollene spilles av Pia Tjelta og David Dencik. «De bor med tre barn i en god leilighet, og begge har jobber de elsker. Likevel er det noe som ikke stemmer. Gjennom dette helt vanlige paret følger vi deres hverdag, med et biologisk parallelt lag, som gjennom historien undersøker hva som virkelig foregår i vårt indre.»

Ifølge regissør Novotny ønsker hun med filmen å utforske den (angivelige) biologisk nedfelte monogamien i oss, hvordan vår adferd med hensyn til parkonstellasjoner skiller seg fra den innen dyreverdenen.

Tuva Novotnys debutfilm Blindsone ble som kjent tatt ut til hovedkonkurransen på filmfestivalen i San Sebastian i 2019 der Tjelta vant skuespillerprisen. Siden fikk filmen fem Kanonpriser, kritikerpris i Gøteborg, Den norske filmkritikerprisen og en Amandapris, i tillegg til at Novotny ble tildelt Edith Carlmar-prisen og New Talent Grand PIX under CPH PIX for filmen.

Novotny og Nordisk Film Production ved Sveinung Golimo fikk i fjor nær en million kroner fra NFI i produksjonstilskudd til Diorama som norsk samprodusent. Prosjektet har et totalbudsjett på nær 30 millioner kroner.

Novotny brakdebuterte som regissør med Blindsone, også den produsert av Nordisk Film Production. Hun er først og fremst kjent som en skuespiller fra uttallige skandinaviske filmer og dramaserier, og har også hatt roller internasjonalt.

Svensk produsent er Matilda Appelin, med René Ezra i Nordisk Film Production Denmark and Sveinung Golimo i Nordisk Film Production Norway, som samprodusenter. Også SVT, DR, SFI og NFI og Nordisk Film & TV Fond er inne som medfinansiører. Filmen har premiere i 2022.

MENY