Nye langfilmer fra Parandian, Van Dusen og Urban

Nye langfilmer fra Parandian, Van Dusen og Urban

Ali Parandian og Dara Van Dusen debuterer med hver sin spillefilm og Natasa Urban lager personlig dokumentar om fødelandet Serbia. Det er klart etter Norsk filminstitutts tildelinger denne uken.

– Disse prosjektene representerer noe nytt i norsk film, og forteller historier vi ikke har hørt før – både fra Norge og sett fra Norge. Begge de to spillefilmregissørene debuterer i det lange formatet, men har vist et tydelig talent gjennom sine tidligere prosjekter, og det blir svært spennende å følge dem videre. Å satse på nytt talent fører også til nyskapning, sier filmkonsulent Anne B. Sørensen i en pressemelding fra Norsk filminstitutt.

De konkrete prosjektene som denne uken er tildelt tilskudd er Ali Parandians Ingenmannsland, Dara Van Dusens A prayer for the dying og Natasa Urbans dokumentar Formørkelsen.

– Begge spillefilmene har svært spennende rollefigurer, og i Ali Parandians film møter vi også et knippe nye skuespillere. Dette er en historie som i høyeste grad bidrar til større representativitet på lerretet, og vil kunne nå et ungt og nytt publikum. Begge disse spillefilmene har også et stort internasjonalt potensial, sier Sørensen.

«Ingenmannsland» handler om fem unge kvinner som bor sammen i kollektiv. Foto: Anicca Pictures

Tilskuddene

Oslo Pictures ved Dyveke Graver og regissør Dara Van Dusen får 12.000.000 i tilskudd til spillefilmen A prayer for the dying (klikk på tittelen for mer info), som handler om hva som skjer da en liten amerikansk by rammes av en dødelig epidemi. Vi følger en norsk utvandrer og hans forsøk på å redde sitt folk, sin familie, og sitt eget liv når den amerikanske drømmen blir til et mareritt.

Regissør Ali Parandian og produksjonsselskapet Anicca Pictures får 2.880.000 i tilskudd til spillefilmen med arbeidstittel Ingenmannsland, en moderne tragedie om fem unge kvinner som deler en leilighet i Oslo.

Regissør Natasa Urban og Medioperatørene ved Ingvil Giske får 1.885.000 kroner i tilskudd til dokumentaren Formørkelsen, som handler om Serbias arvesynd med krig etter krig, og en solformørkelse i 1999.

Formørkelsen er utviklet gjennom NFIs tidligere talentprogram Nye veier, og regissør Natasa Urban er også en av deltakerne i vårt utviklingsprogram UP 2.0, der målet er å løfte fram flere underrepresenterte stemmer i norsk film.

– En del filmskapere har en film «inni seg» som de bare MÅ lage. Dette er denne filmen for Natasa. Den har potensiale til å bli et originalt filmverk, sier dokumentarfilmkonuslent Eirin Gjørv i NFI. Her er høy kunstnerisk ambisjon, med bilder jeg føler jeg ikke har sett før. Men dette er også en filmfortelling med høy relevans. Her går Natasa løs på de store spørsmålene: Hvor går grensen for personlig ansvar når en ser onde ting utspille seg? Og hva skal til for å stoppe krig og ondskap fra å gjenta seg?

Nye langfilmer fra Parandian, Van Dusen og Urban

Nye langfilmer fra Parandian, Van Dusen og Urban

Ali Parandian og Dara Van Dusen debuterer med hver sin spillefilm og Natasa Urban lager personlig dokumentar om fødelandet Serbia. Det er klart etter Norsk filminstitutts tildelinger denne uken.

– Disse prosjektene representerer noe nytt i norsk film, og forteller historier vi ikke har hørt før – både fra Norge og sett fra Norge. Begge de to spillefilmregissørene debuterer i det lange formatet, men har vist et tydelig talent gjennom sine tidligere prosjekter, og det blir svært spennende å følge dem videre. Å satse på nytt talent fører også til nyskapning, sier filmkonsulent Anne B. Sørensen i en pressemelding fra Norsk filminstitutt.

De konkrete prosjektene som denne uken er tildelt tilskudd er Ali Parandians Ingenmannsland, Dara Van Dusens A prayer for the dying og Natasa Urbans dokumentar Formørkelsen.

– Begge spillefilmene har svært spennende rollefigurer, og i Ali Parandians film møter vi også et knippe nye skuespillere. Dette er en historie som i høyeste grad bidrar til større representativitet på lerretet, og vil kunne nå et ungt og nytt publikum. Begge disse spillefilmene har også et stort internasjonalt potensial, sier Sørensen.

«Ingenmannsland» handler om fem unge kvinner som bor sammen i kollektiv. Foto: Anicca Pictures

Tilskuddene

Oslo Pictures ved Dyveke Graver og regissør Dara Van Dusen får 12.000.000 i tilskudd til spillefilmen A prayer for the dying (klikk på tittelen for mer info), som handler om hva som skjer da en liten amerikansk by rammes av en dødelig epidemi. Vi følger en norsk utvandrer og hans forsøk på å redde sitt folk, sin familie, og sitt eget liv når den amerikanske drømmen blir til et mareritt.

Regissør Ali Parandian og produksjonsselskapet Anicca Pictures får 2.880.000 i tilskudd til spillefilmen med arbeidstittel Ingenmannsland, en moderne tragedie om fem unge kvinner som deler en leilighet i Oslo.

Regissør Natasa Urban og Medioperatørene ved Ingvil Giske får 1.885.000 kroner i tilskudd til dokumentaren Formørkelsen, som handler om Serbias arvesynd med krig etter krig, og en solformørkelse i 1999.

Formørkelsen er utviklet gjennom NFIs tidligere talentprogram Nye veier, og regissør Natasa Urban er også en av deltakerne i vårt utviklingsprogram UP 2.0, der målet er å løfte fram flere underrepresenterte stemmer i norsk film.

– En del filmskapere har en film «inni seg» som de bare MÅ lage. Dette er denne filmen for Natasa. Den har potensiale til å bli et originalt filmverk, sier dokumentarfilmkonuslent Eirin Gjørv i NFI. Her er høy kunstnerisk ambisjon, med bilder jeg føler jeg ikke har sett før. Men dette er også en filmfortelling med høy relevans. Her går Natasa løs på de store spørsmålene: Hvor går grensen for personlig ansvar når en ser onde ting utspille seg? Og hva skal til for å stoppe krig og ondskap fra å gjenta seg?

MENY