Gary Cranner er årets norske Producer on the Move

Gary Cranner er årets norske Producer on the Move

For meg er samarbeid og gjensidig tillit en essensiell del av å co-produsere og jobbe med film, sier produsent Gary Cranner – årets norske Producer on the Move i Cannes.

Gary Cranner står blant annet bak fjorårets populære norske familiefilm, Tottori! Sommeren vi var alene, med regi av Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen. Han er nå valgt ut til å delta i nettverksprogrammet Producer on the Move som er knyttet opp mot filmfestivalen i Cannes. Cranner er produsent i Chezville som er en hjørnestein i Stavangers spillefilmmiljø. Han har vært aktiv i dette miljøet helt siden han medvirket i Ommundsens spillefilmdebut Mongoland (2001).

De 20 utvalgte Producers on the Move (PoM) 2021 fra hele Europa skal gjennom et tett, fem dagers skreddersydd program som foregår fra 17. til 21. mai, melder Norsk filminstitutt. Det overordnede målet er å bidra til internasjonale samproduksjoner, erfaringsutveksling og nye nettverk Vanligvis foregår dette nettverkssamarbeidet under filmfestivalen i Cannes, men på grunn av korona-situasjonen foregår det også i år digitalt, men på de vanlige mai-datoene til Cannes-festivalen. Cannes filmfestival er derimot utsatt til til 6. – 17. juli

– I en usikker tid med store omveltninger i bransjen både her hjemme og ute, er det viktig å fortsette å bygge internasjonale nettverk og relasjoner, sier Gary Cranner i en pressemelding.

– Det er stor stas å bli valgt ut til å bli Norges Producer on the Move. Jeg tar med meg mitt perspektiv som spillefilmprodusent utenfor Oslo samt et knippe sterke prosjekter med inn i programmet, og håper å både finne både interessante samarbeidspartnere for mine prosjekter og å treffe gode mennesker og prosjekter jeg kan koble meg på. For meg er samarbeid og gjensidig tillit en essensiell del av å co-produsere og jobbe med film, sier han.

Cranner har bakgrunn som klipper og spillefilmdebuterte som produsent med Arild Østin Ommundsens Eventyrland i 2013, der han også vant Kanonprisen for beste produsent. Han har produsert Ommundsens kritikerroste Now It’s Dark (2018) og flere co-produksjoner og kortfilmer. Gary er autodidakt som produsent, men har etterutdannet seg gjennom å delta på flere produsentutviklingsprogram som EAVE, ACE Producers og Inside Pictures. Hans samarbeid med Salomonsen og Ommundsen på Tottori! Sommeren vi var alene har vunnet 14 priser på internasjonale filmfestivaler.

Om PoM-programmet:
Kriteriene for å søke om deltakelse på Producers on the Move 2021 er at produsenten blant annet skal ha vært produsent på minst én internasjonale samproduksjon. Utvelgelsen baserer seg på poeng som gis basert på erfaring som produsent eller samprodusent, i tillegg til internasjonale salg, distribusjon og festivaldeltagelse med tidligere filmer. Producers on the Move arrangeres i år for 22. gang, og siden starten har over 444 produsenter deltatt i programmet. Producers on the Move arrangeres av European Film Promotion (EFP), som siden år 2000 har brukt Cannes-festivalen som arena til å rette fokus mot nye europeiske produsenter, og bidra til at de kan etablere sitt eget internasjonale nettverk.

Gary Cranner er årets norske Producer on the Move

Gary Cranner er årets norske Producer on the Move

For meg er samarbeid og gjensidig tillit en essensiell del av å co-produsere og jobbe med film, sier produsent Gary Cranner – årets norske Producer on the Move i Cannes.

Gary Cranner står blant annet bak fjorårets populære norske familiefilm, Tottori! Sommeren vi var alene, med regi av Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen. Han er nå valgt ut til å delta i nettverksprogrammet Producer on the Move som er knyttet opp mot filmfestivalen i Cannes. Cranner er produsent i Chezville som er en hjørnestein i Stavangers spillefilmmiljø. Han har vært aktiv i dette miljøet helt siden han medvirket i Ommundsens spillefilmdebut Mongoland (2001).

De 20 utvalgte Producers on the Move (PoM) 2021 fra hele Europa skal gjennom et tett, fem dagers skreddersydd program som foregår fra 17. til 21. mai, melder Norsk filminstitutt. Det overordnede målet er å bidra til internasjonale samproduksjoner, erfaringsutveksling og nye nettverk Vanligvis foregår dette nettverkssamarbeidet under filmfestivalen i Cannes, men på grunn av korona-situasjonen foregår det også i år digitalt, men på de vanlige mai-datoene til Cannes-festivalen. Cannes filmfestival er derimot utsatt til til 6. – 17. juli

– I en usikker tid med store omveltninger i bransjen både her hjemme og ute, er det viktig å fortsette å bygge internasjonale nettverk og relasjoner, sier Gary Cranner i en pressemelding.

– Det er stor stas å bli valgt ut til å bli Norges Producer on the Move. Jeg tar med meg mitt perspektiv som spillefilmprodusent utenfor Oslo samt et knippe sterke prosjekter med inn i programmet, og håper å både finne både interessante samarbeidspartnere for mine prosjekter og å treffe gode mennesker og prosjekter jeg kan koble meg på. For meg er samarbeid og gjensidig tillit en essensiell del av å co-produsere og jobbe med film, sier han.

Cranner har bakgrunn som klipper og spillefilmdebuterte som produsent med Arild Østin Ommundsens Eventyrland i 2013, der han også vant Kanonprisen for beste produsent. Han har produsert Ommundsens kritikerroste Now It’s Dark (2018) og flere co-produksjoner og kortfilmer. Gary er autodidakt som produsent, men har etterutdannet seg gjennom å delta på flere produsentutviklingsprogram som EAVE, ACE Producers og Inside Pictures. Hans samarbeid med Salomonsen og Ommundsen på Tottori! Sommeren vi var alene har vunnet 14 priser på internasjonale filmfestivaler.

Om PoM-programmet:
Kriteriene for å søke om deltakelse på Producers on the Move 2021 er at produsenten blant annet skal ha vært produsent på minst én internasjonale samproduksjon. Utvelgelsen baserer seg på poeng som gis basert på erfaring som produsent eller samprodusent, i tillegg til internasjonale salg, distribusjon og festivaldeltagelse med tidligere filmer. Producers on the Move arrangeres i år for 22. gang, og siden starten har over 444 produsenter deltatt i programmet. Producers on the Move arrangeres av European Film Promotion (EFP), som siden år 2000 har brukt Cannes-festivalen som arena til å rette fokus mot nye europeiske produsenter, og bidra til at de kan etablere sitt eget internasjonale nettverk.

MENY