Zefyr gir mest til Gunnar Vikenes «Krigsseileren»

Zefyr gir mest til Gunnar Vikenes «Krigsseileren»

Gunnar Vikenes «Krigsseilerne» og Kjersti Helen Rasmussens «Marerittet» fikk mest da Zefyr ga årets første produksjonstilskudd. Les mer om alle prosjektene som ble prioritert av Zefyr i denne runden.

Mediefondet Zefyr har delt ut midlene i årets første tildelingsrunde. Til sammen 9 850 000 kroner ble forrige uke fordelt på i alt 12 prosjekter.

Det var mange sterkt regionalt forankrede og tilnærmet produksjonsklare prosjekter i denne runden, melder Zefyr, som ikke lenger bare dekker vestlandsregionen, men også omfatter blant annet Telemarksregionen.

Den største tildelingen gikk til Mer Film og Gunnar Vikenes Krigsseileren. I fjor fikk prosjektet en million i utviklingstilskudd, denne gangen får det 4 millioner i produksjonstilskudd. Det samlede budsjettet er på 78 millioner kroner.

Vikene har jobbet med utviklingen av prosjektet i mange år. Med et ønske om å fortelle en så autentisk skildring som mulig har han også jobbet med eksperter på krigsseileren-historien. Både regissør Gunnar Vikene og produsent Maria Ekerhovd er fra Bergen, som var den byen i Norge som opplevde det største tapet av sivile under krigen

– Filmen skal gi nærhet til hva krigsseilerne og deres familier gjennomlevde i krigsårene. Det er nødvendig for å sette i perspektiv den uretten krigsseilerne ble utsatt for etter krigen. Jeg har også et ønske om at denne filmen skal være med å skape forståelse for hva mennesker gjennomlever som følge av krigshendelser i vår egen samtid, kunne Vikene nylig fortelle.

Nordisk film production og  Kjersti Helen Rasmussens Marerittet er tildelt 300 000.

I filmen møter vi Mona og Robby som flytter inn i sin første leilighet. «Mona får problemer med å sove, og når den nyfødte babyen i leiligheten ved siden av dør, intensiveres marerittene hennes. Hun går til en ekspert på søvnforstyrrelser og han lærer henne å våkne i drømmen. Hun oppdager at en marerittdemon har tatt kontroll og innser at hun er gravid. Hun frykter at demonen leter etter en vei inn i vår verden. Hvis demonen blir født, vil alle mareritt bli ekte og verden slik vi kjenner den er forbi.»

Manusforfatter og regissør Kjersti Helen Rasmussen har gått manusforfatterlinja ved Den Danske Filmskolen og har også studert filmvitenskap ved NTNU i Trondheim og Universitetet i København. Hun skrev manus til bl.a Tunnelen (2019) og  Villmark 2 (2015). Produsenter er Handmade films ved Einar Loftesnes og Nordisk Film Production ved John Einar Hagen.

Andre prosjekter som fikk produksjonstilskudd er tredje sesongen av Rådebank (Fenomen), Alt for Norge (Fenomen) og The Girl from the Cemetery. Les mer om alle prosjektene her.

Zefyr gir mest til Gunnar Vikenes «Krigsseileren»

Zefyr gir mest til Gunnar Vikenes «Krigsseileren»

Gunnar Vikenes «Krigsseilerne» og Kjersti Helen Rasmussens «Marerittet» fikk mest da Zefyr ga årets første produksjonstilskudd. Les mer om alle prosjektene som ble prioritert av Zefyr i denne runden.

Mediefondet Zefyr har delt ut midlene i årets første tildelingsrunde. Til sammen 9 850 000 kroner ble forrige uke fordelt på i alt 12 prosjekter.

Det var mange sterkt regionalt forankrede og tilnærmet produksjonsklare prosjekter i denne runden, melder Zefyr, som ikke lenger bare dekker vestlandsregionen, men også omfatter blant annet Telemarksregionen.

Den største tildelingen gikk til Mer Film og Gunnar Vikenes Krigsseileren. I fjor fikk prosjektet en million i utviklingstilskudd, denne gangen får det 4 millioner i produksjonstilskudd. Det samlede budsjettet er på 78 millioner kroner.

Vikene har jobbet med utviklingen av prosjektet i mange år. Med et ønske om å fortelle en så autentisk skildring som mulig har han også jobbet med eksperter på krigsseileren-historien. Både regissør Gunnar Vikene og produsent Maria Ekerhovd er fra Bergen, som var den byen i Norge som opplevde det største tapet av sivile under krigen

– Filmen skal gi nærhet til hva krigsseilerne og deres familier gjennomlevde i krigsårene. Det er nødvendig for å sette i perspektiv den uretten krigsseilerne ble utsatt for etter krigen. Jeg har også et ønske om at denne filmen skal være med å skape forståelse for hva mennesker gjennomlever som følge av krigshendelser i vår egen samtid, kunne Vikene nylig fortelle.

Nordisk film production og  Kjersti Helen Rasmussens Marerittet er tildelt 300 000.

I filmen møter vi Mona og Robby som flytter inn i sin første leilighet. «Mona får problemer med å sove, og når den nyfødte babyen i leiligheten ved siden av dør, intensiveres marerittene hennes. Hun går til en ekspert på søvnforstyrrelser og han lærer henne å våkne i drømmen. Hun oppdager at en marerittdemon har tatt kontroll og innser at hun er gravid. Hun frykter at demonen leter etter en vei inn i vår verden. Hvis demonen blir født, vil alle mareritt bli ekte og verden slik vi kjenner den er forbi.»

Manusforfatter og regissør Kjersti Helen Rasmussen har gått manusforfatterlinja ved Den Danske Filmskolen og har også studert filmvitenskap ved NTNU i Trondheim og Universitetet i København. Hun skrev manus til bl.a Tunnelen (2019) og  Villmark 2 (2015). Produsenter er Handmade films ved Einar Loftesnes og Nordisk Film Production ved John Einar Hagen.

Andre prosjekter som fikk produksjonstilskudd er tredje sesongen av Rådebank (Fenomen), Alt for Norge (Fenomen) og The Girl from the Cemetery. Les mer om alle prosjektene her.

MENY