“Seyran Ates” kjøpt opp for amerikansk distribusjon

“Seyran Ates” kjøpt opp for amerikansk distribusjon

Distributøren Juno Films har kjøpt de amerikanske rettighetene til Nefise Özkal Lorentzens «Seyran Ateş: Sex, Revolution and Islam».

Salget fant sted i forkant av filmens verdenspremiere på San Francisco Internasjonale Film Festival, melder Variey. Som vi nylig meldte om er filmen denne våren også tatt ut til CPH:DOX og Hot Docs – de to mest toneangivende internasjonale festivalene for dokumentarfilm akkurat nå.

Gjennom dokumentarer som Gender me, En ballong til Allah og Manislam har Nefise Özkal Lorentzen utvidet våre perspektiver på islam. Det fortsetter hun med i denne filmen om en kvinnelig imam som krever en seksuell revolusjon innen Islam. Det er utvilsomt brennbar tematikk: den kvinnelig imamen Seyran Ates har vært gjenstand for to fatwaer og er hele tiden omkranset av fem livvakter. Özkal Lorentzen følger Ates over hele verden, også til Norge, hvor hun nylig ble tildelt Universitetet i Oslos menneskerettighetspris.

Filmen er regissert av Özkal Lorentzen og produsert av Jørgen Lorentzen for Integral Film. Anders Hoft er fotograf.

Mer om filmen:

 «På 1960-tallet gjennomførte hippiene den seksuelle revolusjon. De fikk verken fatwaer eller livvakter. I 2020 kjemper Seyran Ateş – en tyrkisk-tysk advokat, feminist og en av de første kvinnelige imamer i Europa – for en seksuell revolusjon innen islam. Hun har mottatt to fatwas, tre kuler i nakken, mange drapstrusler og lever under konstant politibeskyttelse. Seyran mener den eneste måten å kjempe mot radikal islam er gjennom islam, og det er derfor det ikke er noen kjønnssegregering eller ekskludering basert på seksuell legning i hennes moské. Dette er historien om Seyrans personlige og ideologiske kamp for en modernisering av islam.»

“Seyran Ates” kjøpt opp for amerikansk distribusjon

“Seyran Ates” kjøpt opp for amerikansk distribusjon

Distributøren Juno Films har kjøpt de amerikanske rettighetene til Nefise Özkal Lorentzens «Seyran Ateş: Sex, Revolution and Islam».

Salget fant sted i forkant av filmens verdenspremiere på San Francisco Internasjonale Film Festival, melder Variey. Som vi nylig meldte om er filmen denne våren også tatt ut til CPH:DOX og Hot Docs – de to mest toneangivende internasjonale festivalene for dokumentarfilm akkurat nå.

Gjennom dokumentarer som Gender me, En ballong til Allah og Manislam har Nefise Özkal Lorentzen utvidet våre perspektiver på islam. Det fortsetter hun med i denne filmen om en kvinnelig imam som krever en seksuell revolusjon innen Islam. Det er utvilsomt brennbar tematikk: den kvinnelig imamen Seyran Ates har vært gjenstand for to fatwaer og er hele tiden omkranset av fem livvakter. Özkal Lorentzen følger Ates over hele verden, også til Norge, hvor hun nylig ble tildelt Universitetet i Oslos menneskerettighetspris.

Filmen er regissert av Özkal Lorentzen og produsert av Jørgen Lorentzen for Integral Film. Anders Hoft er fotograf.

Mer om filmen:

 «På 1960-tallet gjennomførte hippiene den seksuelle revolusjon. De fikk verken fatwaer eller livvakter. I 2020 kjemper Seyran Ateş – en tyrkisk-tysk advokat, feminist og en av de første kvinnelige imamer i Europa – for en seksuell revolusjon innen islam. Hun har mottatt to fatwas, tre kuler i nakken, mange drapstrusler og lever under konstant politibeskyttelse. Seyran mener den eneste måten å kjempe mot radikal islam er gjennom islam, og det er derfor det ikke er noen kjønnssegregering eller ekskludering basert på seksuell legning i hennes moské. Dette er historien om Seyrans personlige og ideologiske kamp for en modernisering av islam.»

MENY