Se første trailer til «Kampen om Narvik»

Se første trailer til «Kampen om Narvik»

«Kampen om Narvik» har levd et stormfullt liv i disse koronatider, med nedstengning og økonomiske utfordringer. Men nå er den første teasertraileren her, med premieredato satt til første juledag 2021.

Foto: Carl Martin Eggesbø i «Kampen om Narvik»

Nå er teasertraileren til Kampen om Narvik klar. Filmen skildrer som kjent natt til 9. april 1940 og de 62 dagene som fulgte, da soldater fra Norge, England, Polen og Frankrike tok opp kampen mot den invaderende tyske hæren.

– Det er med stor ydmykhet vi forsøker å gjenskape en underfortalt del av Norges krigshistorie i det formatet den fortjener, og forhåpentligvis også gi den en plass i vår felles, nasjonale bevissthet, sier produsent Aage Aaberge i en pressemelding. – Vi er overbevist om at vi er i ferd med å levere nok en storfilm til det norske kinopublikummet.

Den norske storfilmen hadde opprinnelig et budsjett på 63 millioner, men det var før nedstengningen som følge av pandemien på vårparten i fjor. Siden har nok kostnadene økt. I mai kunne Aaberge melde om at mange hadde strukket seg langt utover det normale for å få filmen i havn. Etter to ukers innspilling ble storproduksjonen satt på vent 13. mars. Filmen hadde på det tidspunktet hatt sju opptaksdager fordelt på Oslo og Rjukan. I mai ble det besluttet å satse for fullt på å gjennomføre alle interiøropptak som er lagt til Oslo og omegn før sommeren. Vinterkrigen, som skulle filmes i og rundt Narvik, ble flyttet til 2021 og planlagt gjenopptatt i april.

Manus er skrevet av Christopher Grøndahl, med Erik Skjoldbjærg på regi. I de sentrale rollene finner vi Carl Martin Eggesbø, Kristine Hartgen, Stig Henrik Hoff, Kari Bremnes, Emil Johnsen, Mathilde Cuhra, Henrik Mestad, Torfinn Nag, Holger Handtke, Christoph Bach, Billy Campbell m.fl. Produksjonsselskap er Nordisk Film Production ved nevnte Aaberge og Live Bonnevie.

Om handlingen:

«April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.»

Se første trailer til «Kampen om Narvik»

Se første trailer til «Kampen om Narvik»

«Kampen om Narvik» har levd et stormfullt liv i disse koronatider, med nedstengning og økonomiske utfordringer. Men nå er den første teasertraileren her, med premieredato satt til første juledag 2021.

Foto: Carl Martin Eggesbø i «Kampen om Narvik»

Nå er teasertraileren til Kampen om Narvik klar. Filmen skildrer som kjent natt til 9. april 1940 og de 62 dagene som fulgte, da soldater fra Norge, England, Polen og Frankrike tok opp kampen mot den invaderende tyske hæren.

– Det er med stor ydmykhet vi forsøker å gjenskape en underfortalt del av Norges krigshistorie i det formatet den fortjener, og forhåpentligvis også gi den en plass i vår felles, nasjonale bevissthet, sier produsent Aage Aaberge i en pressemelding. – Vi er overbevist om at vi er i ferd med å levere nok en storfilm til det norske kinopublikummet.

Den norske storfilmen hadde opprinnelig et budsjett på 63 millioner, men det var før nedstengningen som følge av pandemien på vårparten i fjor. Siden har nok kostnadene økt. I mai kunne Aaberge melde om at mange hadde strukket seg langt utover det normale for å få filmen i havn. Etter to ukers innspilling ble storproduksjonen satt på vent 13. mars. Filmen hadde på det tidspunktet hatt sju opptaksdager fordelt på Oslo og Rjukan. I mai ble det besluttet å satse for fullt på å gjennomføre alle interiøropptak som er lagt til Oslo og omegn før sommeren. Vinterkrigen, som skulle filmes i og rundt Narvik, ble flyttet til 2021 og planlagt gjenopptatt i april.

Manus er skrevet av Christopher Grøndahl, med Erik Skjoldbjærg på regi. I de sentrale rollene finner vi Carl Martin Eggesbø, Kristine Hartgen, Stig Henrik Hoff, Kari Bremnes, Emil Johnsen, Mathilde Cuhra, Henrik Mestad, Torfinn Nag, Holger Handtke, Christoph Bach, Billy Campbell m.fl. Produksjonsselskap er Nordisk Film Production ved nevnte Aaberge og Live Bonnevie.

Om handlingen:

«April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.»

MENY