«Oh, it Hertz» lanseres internasjonalt

«Oh, it Hertz» lanseres internasjonalt

Salgsagenten Syndicato har kjøpt rettighetene til Gunnar Hall Jensens nye dokumentar om «lyd som medisin, lyd som terror». Nå kan du se traileren til den særegne filmen som deltar på CPH:DOX.

Oh, It Hertz! er en ny særegen dokumentar fra Gunnar Hall Jensen. Nå har den kanadiske salgsagenten Syndicato kjøpt de internasjonale rettighetene til filmen, melder Variety. Som vi meldte om forrige uke deltar filmen i det nordiske konkurranseprogrammet på CPH:DOX. Christian Falch, Torstein Parelius og Ingrid Galadriel Aune Falch produserer for UpNorth.

Filmen handler om lyd som medisin, lyd som terror, lydens påvirkning på kropp og på sjel, heter det i omtalen:

”Den tar utgangspunkt i påstanden om at stormaktene med Joseph Goebbels i spissen under krigens første måneder vedtok å endre kammertonen. Dette er standarden for stemming av instrumenter, og motivasjonen skulle være å manipulere massene. Kammertonen fra 1939 styrer fremdeles hvordan vi lytter til musikk i dag. Gjennom etterforskningen av dette komplottet gjør filmen et dypdykk i lydens oppsiktsvekkende og forunderlige verden. Gjennom lydkunstnere, historikere, konspirasjonsteoretikere og forskere avdekkes en fascinerende fortelling om lyd, ulyd, makt og konspirasjon”.

(les mer om Hall Jensen etter videovinduet).

Hall Jensen mottok Svensk Filminstitutts dokumentarfilmpris i 2002 og slo gjennom med Gunnar Goes Comfortable (2003) som blant annet ble vist på IDFA (First Appearance), SilverDocs, Nordisk Panorama, Göteborg Film Festival, Visions du Réel, Minneapolis – St. Paul, Docville m. fl. Han har stått bak tv-seriene Kulturell Uorden (2003), Å herregud! (2008), og filmene Gunnar Goes God (2011), En kopp te (2014), Pimplare från Syrien (2014), Hør mine ord raka, hårda (2015), Gunnar Goes Wabi-Sabi (2015) og En Indisk handelsresande i Norrland (2016).

«Oh, it Hertz» lanseres internasjonalt

«Oh, it Hertz» lanseres internasjonalt

Salgsagenten Syndicato har kjøpt rettighetene til Gunnar Hall Jensens nye dokumentar om «lyd som medisin, lyd som terror». Nå kan du se traileren til den særegne filmen som deltar på CPH:DOX.

Oh, It Hertz! er en ny særegen dokumentar fra Gunnar Hall Jensen. Nå har den kanadiske salgsagenten Syndicato kjøpt de internasjonale rettighetene til filmen, melder Variety. Som vi meldte om forrige uke deltar filmen i det nordiske konkurranseprogrammet på CPH:DOX. Christian Falch, Torstein Parelius og Ingrid Galadriel Aune Falch produserer for UpNorth.

Filmen handler om lyd som medisin, lyd som terror, lydens påvirkning på kropp og på sjel, heter det i omtalen:

”Den tar utgangspunkt i påstanden om at stormaktene med Joseph Goebbels i spissen under krigens første måneder vedtok å endre kammertonen. Dette er standarden for stemming av instrumenter, og motivasjonen skulle være å manipulere massene. Kammertonen fra 1939 styrer fremdeles hvordan vi lytter til musikk i dag. Gjennom etterforskningen av dette komplottet gjør filmen et dypdykk i lydens oppsiktsvekkende og forunderlige verden. Gjennom lydkunstnere, historikere, konspirasjonsteoretikere og forskere avdekkes en fascinerende fortelling om lyd, ulyd, makt og konspirasjon”.

(les mer om Hall Jensen etter videovinduet).

Hall Jensen mottok Svensk Filminstitutts dokumentarfilmpris i 2002 og slo gjennom med Gunnar Goes Comfortable (2003) som blant annet ble vist på IDFA (First Appearance), SilverDocs, Nordisk Panorama, Göteborg Film Festival, Visions du Réel, Minneapolis – St. Paul, Docville m. fl. Han har stått bak tv-seriene Kulturell Uorden (2003), Å herregud! (2008), og filmene Gunnar Goes God (2011), En kopp te (2014), Pimplare från Syrien (2014), Hør mine ord raka, hårda (2015), Gunnar Goes Wabi-Sabi (2015) og En Indisk handelsresande i Norrland (2016).

MENY