Norsk lavbudsjettsgrøsser på Amazon Prime

Norsk lavbudsjettsgrøsser på Amazon Prime

Før den norske grøsseren «De klarsynte» ble sluppet på Amazon Prime her hjemme, har den blitt tilgjengelig i store markeder som USA og Storbritannia.

Sist sommer ble spillefilmen De klarsynte tilgjengelig i Norge på Amazon Prime – muligens som den første norske filmen på strømmetjenesten, som blant annet tilbyr en mengde nye og gamle grøssere, også innen kult- og exploitation-segmentet. Allerede for to år siden ble imidlertid filmen, som har internasjonal tittel The Psychics, sluppet på samme strømmekanal i både USA og Storbritannia, før den gradvis ble tilgjengelig i flere land.

De klarsynte er en overnaturlig «found footage»-grøsser med Kirsti Lovas i hovedrollen, og er produsert med et svært lite budsjett uten å gå veien om å søke støttemidler.

Regissør, manusforfatter og produsent Tomas Sem Løkke-Sørensen sier til Rushprint at han tok initiativ til å skaffe en utenlandsk distributør for å nå et stort publikum, fordi filmen tilhører en såpass unorsk sjanger.

– Jeg kontaktet det britiske distribusjonsselskapet MY Spotlight Independent, som jeg tenkte var riktig for filmen, og fikk napp hos dem ganske fort. De har en stor portefølje – ikke av veldig store produksjoner, men uavhengige filmer på alle mulige nivåer, sier han.

Løkke-Sørensen forteller at selskapet har en egen strømmeplattform, i tillegg til at de distribuerer filmer til blant annet Amazon Prime, Netflix og iTunes. Gjennom MY Spotlight Independent er filmen tilgjengelig på Amazon Prime i Spania, New Zealand, Australia, Canada, Mexico og Brasil, samt altså USA, Storbritannia og Norge. Den er også tilgjengelig på Google Play, PovHorror og noen andre mindre strømmetjenester, og er gitt ut på Blu-ray og DVD.

– Potensialet for inntjening er jo der når den er tilgjengelig så mange steder, men for min del har den ikke være noen gullgruve, fordi filmen har norsk tale og må vises med undertekster. Sånn sett hadde det nok vært smartere å spille den inn på engelsk. Det lages jo enormt mye uavhengig film i USA og Storbritannia, og markedet er veldig dominert av engelskspråklige filmer. Filmen er en slags ensom norsk svale, sier Løkke-Sørensen.

Den norske filmskaperen forteller at De klarsynte, som ble ferdigstilt i 2019, hadde internasjonal premiere på festivalen Montevideo Fantastico i Uruguay. Senere er den blant annet vist på festivalen Horror-On-Sea i England og har vunnet priser på tre amerikanske festivaler.

– Jeg har grepet de mulighetene som har dukket opp for filmen. Nå håper jeg at den vil bli tilgjengelig via flere kanaler i Skandinavia, for det er jo der den egentlig hører hjemme, sier han.

Norsk lavbudsjettsgrøsser på Amazon Prime

Norsk lavbudsjettsgrøsser på Amazon Prime

Før den norske grøsseren «De klarsynte» ble sluppet på Amazon Prime her hjemme, har den blitt tilgjengelig i store markeder som USA og Storbritannia.

Sist sommer ble spillefilmen De klarsynte tilgjengelig i Norge på Amazon Prime – muligens som den første norske filmen på strømmetjenesten, som blant annet tilbyr en mengde nye og gamle grøssere, også innen kult- og exploitation-segmentet. Allerede for to år siden ble imidlertid filmen, som har internasjonal tittel The Psychics, sluppet på samme strømmekanal i både USA og Storbritannia, før den gradvis ble tilgjengelig i flere land.

De klarsynte er en overnaturlig «found footage»-grøsser med Kirsti Lovas i hovedrollen, og er produsert med et svært lite budsjett uten å gå veien om å søke støttemidler.

Regissør, manusforfatter og produsent Tomas Sem Løkke-Sørensen sier til Rushprint at han tok initiativ til å skaffe en utenlandsk distributør for å nå et stort publikum, fordi filmen tilhører en såpass unorsk sjanger.

– Jeg kontaktet det britiske distribusjonsselskapet MY Spotlight Independent, som jeg tenkte var riktig for filmen, og fikk napp hos dem ganske fort. De har en stor portefølje – ikke av veldig store produksjoner, men uavhengige filmer på alle mulige nivåer, sier han.

Løkke-Sørensen forteller at selskapet har en egen strømmeplattform, i tillegg til at de distribuerer filmer til blant annet Amazon Prime, Netflix og iTunes. Gjennom MY Spotlight Independent er filmen tilgjengelig på Amazon Prime i Spania, New Zealand, Australia, Canada, Mexico og Brasil, samt altså USA, Storbritannia og Norge. Den er også tilgjengelig på Google Play, PovHorror og noen andre mindre strømmetjenester, og er gitt ut på Blu-ray og DVD.

– Potensialet for inntjening er jo der når den er tilgjengelig så mange steder, men for min del har den ikke være noen gullgruve, fordi filmen har norsk tale og må vises med undertekster. Sånn sett hadde det nok vært smartere å spille den inn på engelsk. Det lages jo enormt mye uavhengig film i USA og Storbritannia, og markedet er veldig dominert av engelskspråklige filmer. Filmen er en slags ensom norsk svale, sier Løkke-Sørensen.

Den norske filmskaperen forteller at De klarsynte, som ble ferdigstilt i 2019, hadde internasjonal premiere på festivalen Montevideo Fantastico i Uruguay. Senere er den blant annet vist på festivalen Horror-On-Sea i England og har vunnet priser på tre amerikanske festivaler.

– Jeg har grepet de mulighetene som har dukket opp for filmen. Nå håper jeg at den vil bli tilgjengelig via flere kanaler i Skandinavia, for det er jo der den egentlig hører hjemme, sier han.

MENY