Margreth Olins «Songs of Earth» luftes internasjonalt

Margreth Olins «Songs of Earth» luftes internasjonalt

Margreth Olins nye dokumentarprosjekt «Songs of Earth» har internasjonal salgsagent og hennes egen far i en sentral rolle.

Margreth Olins nyeste dokumentarprosjekt, Songs of Earth, har vi tidligere beskrevet her på rushprint.no som en miljødokumentar. Den gang omtalte vi filmen også som “en storstilt helaftens dokumentar-symfoni».

Olin skal neste uke presentere filmen på CPH FORUM for den internasjonale bransjen. En lang rekke nye nordiske og internasjonale prosjekter inngår i årets utgave av CPH:FORUM, en arena under dokumentarfestivalen CPH DOX for utvikling, samfinansiering og distribusjon.

Årets norske deltakere er Olin og Rune Denstad Langlo (sistnevnte  med  Norwegian Headache). Begge prosjekter omhandler vår tids sentrale spørsmål: hvordan vi skal forholde oss til ødeleggelsene av naturen.

Om Songs of Earth sier regissøren selv, i en epost til Rushprint: « I kampen mellom makta (mennesket) og det mektige (naturen), så vinner det mektige. Menneskets første kjærlighet var naturen. La oss ikke glemme vår første kjærlighet.»

Hun bekrefter også at hun har fått en internasjonal salgsagent. Hun har tidligere samarbeidet med CinephilCathedrals of Culture og Selvportrett. Cinephil er for tiden også aktuell med Oscar-nominerte Collective.

I «regi-notatene» som følger med prosjektet på CPH Forum skriver Olin at filmen “will offer a meditative experience where you feel and listen to the songs of the earth, while the camera takes you inside of nature’s smallest components and outside to the great wild panoramas». Hennes egen far, som er 84 år, har en sentral rolle: “He is the fittest person I know, and he takes us to Norway’s most adventurous valley where he grew up and where generations have been living alongside nature in order to survive”.

Til Rushprint bekrefter Olin at hun samarbeider med blant andre World Wildlife Foundation (WWF), Norsk Filmdistribusjon, Folkets Bio, SVT, NRK, Fritt Ord, Bergesenstiftelsen m.fl. «Vi har noen spennende samtaler med utenlandske partnere i disse dager», avslutter hun.


CPH:Forum fasiliterer utviklingen og finansieringen av «kreativt og visuelt sterke dokumentarer». Prosjektene skal presenteres for beslutningstakere fra strømmeplattformer som Disney+, Netflix og MUBI, tv-kanaler som ARTE, ZDF, BBC, CNN, Nat Geo, POV og DR, filmstudioer som Participant Media, Topic, HHMI Tangled Bank Studios, og filantropiske organisasjoner som Science Sandbox, Freedom of Speech Foundation, Bill and Melinda Gates Foundation og Open Society Foundation.


 

Margreth Olins «Songs of Earth» luftes internasjonalt

Margreth Olins «Songs of Earth» luftes internasjonalt

Margreth Olins nye dokumentarprosjekt «Songs of Earth» har internasjonal salgsagent og hennes egen far i en sentral rolle.

Margreth Olins nyeste dokumentarprosjekt, Songs of Earth, har vi tidligere beskrevet her på rushprint.no som en miljødokumentar. Den gang omtalte vi filmen også som “en storstilt helaftens dokumentar-symfoni».

Olin skal neste uke presentere filmen på CPH FORUM for den internasjonale bransjen. En lang rekke nye nordiske og internasjonale prosjekter inngår i årets utgave av CPH:FORUM, en arena under dokumentarfestivalen CPH DOX for utvikling, samfinansiering og distribusjon.

Årets norske deltakere er Olin og Rune Denstad Langlo (sistnevnte  med  Norwegian Headache). Begge prosjekter omhandler vår tids sentrale spørsmål: hvordan vi skal forholde oss til ødeleggelsene av naturen.

Om Songs of Earth sier regissøren selv, i en epost til Rushprint: « I kampen mellom makta (mennesket) og det mektige (naturen), så vinner det mektige. Menneskets første kjærlighet var naturen. La oss ikke glemme vår første kjærlighet.»

Hun bekrefter også at hun har fått en internasjonal salgsagent. Hun har tidligere samarbeidet med CinephilCathedrals of Culture og Selvportrett. Cinephil er for tiden også aktuell med Oscar-nominerte Collective.

I «regi-notatene» som følger med prosjektet på CPH Forum skriver Olin at filmen “will offer a meditative experience where you feel and listen to the songs of the earth, while the camera takes you inside of nature’s smallest components and outside to the great wild panoramas». Hennes egen far, som er 84 år, har en sentral rolle: “He is the fittest person I know, and he takes us to Norway’s most adventurous valley where he grew up and where generations have been living alongside nature in order to survive”.

Til Rushprint bekrefter Olin at hun samarbeider med blant andre World Wildlife Foundation (WWF), Norsk Filmdistribusjon, Folkets Bio, SVT, NRK, Fritt Ord, Bergesenstiftelsen m.fl. «Vi har noen spennende samtaler med utenlandske partnere i disse dager», avslutter hun.


CPH:Forum fasiliterer utviklingen og finansieringen av «kreativt og visuelt sterke dokumentarer». Prosjektene skal presenteres for beslutningstakere fra strømmeplattformer som Disney+, Netflix og MUBI, tv-kanaler som ARTE, ZDF, BBC, CNN, Nat Geo, POV og DR, filmstudioer som Participant Media, Topic, HHMI Tangled Bank Studios, og filantropiske organisasjoner som Science Sandbox, Freedom of Speech Foundation, Bill and Melinda Gates Foundation og Open Society Foundation.


 

MENY