Driver og Cotillard åpner Cannes med musikal

Driver og Cotillard åpner Cannes med musikal

Musikalen «Annette» av Leos Carax, med Adam Driver og Marion Cotillard i hovedrollene, skal åpne filmfestivalen i Cannes. Nå er traileren klar.

Filmfestivalen i Cannes er et avgjørende skritt nærmere gjennomføring etter at åpningsfilmen i dag ble annonsert. Det er den enigmatiske regissøren Leos Carax, som deltok i Cannes for ni år siden med Holy Motors, som får æren av å åpne med Annette 6.juli (se traileren til slutt i saken).

Det er hans første engelskspråklige film med Adam Driver og Marion Cotillard i hovedrollene. Annette er en musikal som utspiller seg i et Los Angeles av i dag. Vi møter vi Henry, en stand up-komiker, og hans kjæreste Ann, en sangerinne. Sammen får de barnet Anne – «a mysterious girl with an exceptional destiny». Musikken er komponert av Sparks.

Filmen var egentlig klar for 2020-utgaven av Cannes, men Carax har altså ventet et helt år for å kunne åpne i Cannes på den klassiske, fysiske måten. Annette vil bli distribuert på kino i Frankrike samtidig med premieren i Cannes. Amazon Studios har rettighetene for filmen i USA.

Hvordan årets festival vil foregå er det foreløpig ingen som vet. Den vil altså gå av stabelen i fysisk forstand, på en eller annen måte, men det forventes å være begrensninger for hvor mange som kan delta. Markedsprogrammet vil finne sted digitalt allerede i juni, mens det offisielle og kuraterte programmet vil bli vist på kino fra åpningen 6.juli. Resten av programmet i hovedkonkurransen blir offentliggjort i mai.

Hvem er Leos Carax? Han tilhører den eksklusive kategorien franske filmauteurer som nærmest er et nasjonalt ikon i hjemlandet, men lite kjent utenfor, bortsett fra i cineastmiljøer. Annette er hans første engelskspråklige film og således en test på om hans filmunivers kan nå utover de tradisjonelle kulturelle barrierene. Da Holy Motors hadde premiere i Cannes i 2013, ble den fremhevet som en av de mest originale filmene i den årgangen. «En stor filmopplevelse som er laget med befriende mye trass og talent», skrev Kjetil Lismoen her på rushprint.no. «Jeg har knapt sett en rikere fotografert film i videoformat, bildene fra Paris om natten er blant de vakreste jeg har sett fra byen på film.»

Driver og Cotillard åpner Cannes med musikal

Driver og Cotillard åpner Cannes med musikal

Musikalen «Annette» av Leos Carax, med Adam Driver og Marion Cotillard i hovedrollene, skal åpne filmfestivalen i Cannes. Nå er traileren klar.

Filmfestivalen i Cannes er et avgjørende skritt nærmere gjennomføring etter at åpningsfilmen i dag ble annonsert. Det er den enigmatiske regissøren Leos Carax, som deltok i Cannes for ni år siden med Holy Motors, som får æren av å åpne med Annette 6.juli (se traileren til slutt i saken).

Det er hans første engelskspråklige film med Adam Driver og Marion Cotillard i hovedrollene. Annette er en musikal som utspiller seg i et Los Angeles av i dag. Vi møter vi Henry, en stand up-komiker, og hans kjæreste Ann, en sangerinne. Sammen får de barnet Anne – «a mysterious girl with an exceptional destiny». Musikken er komponert av Sparks.

Filmen var egentlig klar for 2020-utgaven av Cannes, men Carax har altså ventet et helt år for å kunne åpne i Cannes på den klassiske, fysiske måten. Annette vil bli distribuert på kino i Frankrike samtidig med premieren i Cannes. Amazon Studios har rettighetene for filmen i USA.

Hvordan årets festival vil foregå er det foreløpig ingen som vet. Den vil altså gå av stabelen i fysisk forstand, på en eller annen måte, men det forventes å være begrensninger for hvor mange som kan delta. Markedsprogrammet vil finne sted digitalt allerede i juni, mens det offisielle og kuraterte programmet vil bli vist på kino fra åpningen 6.juli. Resten av programmet i hovedkonkurransen blir offentliggjort i mai.

Hvem er Leos Carax? Han tilhører den eksklusive kategorien franske filmauteurer som nærmest er et nasjonalt ikon i hjemlandet, men lite kjent utenfor, bortsett fra i cineastmiljøer. Annette er hans første engelskspråklige film og således en test på om hans filmunivers kan nå utover de tradisjonelle kulturelle barrierene. Da Holy Motors hadde premiere i Cannes i 2013, ble den fremhevet som en av de mest originale filmene i den årgangen. «En stor filmopplevelse som er laget med befriende mye trass og talent», skrev Kjetil Lismoen her på rushprint.no. «Jeg har knapt sett en rikere fotografert film i videoformat, bildene fra Paris om natten er blant de vakreste jeg har sett fra byen på film.»

MENY