BIFF utvider med flere heleårsvisninger og strømming

BIFF utvider med flere heleårsvisninger og strømming

BIFF satser på å både vise og strømme flere egenimporterte filmer som supplement til kinotilbudet. Samarbeidspartnere er Bergen kino og Bergen kommune.

BIFF KINO er Bergen Kino og Bergen kommunes nye satsing, i samarbeid med Bergen Internasjonale filmfestival, «for en tid da filmtørken har vært påtakelig og kinoene mange steder har vært stengt i lengre tid».

«Den tradisjonelle filmformidlingen – kinoene – står overfor de største utfordringer noensinne som følge av at pandemien nærmest har tatt knekken på deres overlevelsesevne. Samtidig ser vi hvorledes strømmetjenester har nytt godt av den samme pandemien ved at folk har blitt tvunget i stor grad til å holde seg hjemme. En del filmer går nå rett på strømmetjenester i stedet for å lanseres på kino. I en slik situasjon har vi måttet tenke nytt», heter det i omtalen fra samarbeidspartnerne.

Planen for BIFF KINO er å arrangere ukentlige visninger av egenimporterte filmer og samtidig bygge opp en strømmetjeneste, BIFF +.

Kinovisningene skal bestå av ferskvare – «filmer som tar opp høyaktuelle problemstillinger, kan skape debatt og som gjerne kan kobles til arrangementer og lokale samarbeidspartnere. For enkelte filmer vil det være publikums eneste anledning til å se dem på et stort lerret og kanskje i Norge i det hele tatt.»

BIFF har også bygget opp strømmetjenesten BIFF+ som følge av restriksjonene og i tilfelle den fysiske festivalen ikke ble noe av. Flere hundre titler, inkludert filmer fra de nasjonale distributørenes arkiver, er allerede blitt del av BIFF+ og kan ses over hele landet.

De egenimporterte filmene vil også kunne bli del av BIFF+ etter at de er blitt vist på BIFF KINO og således bli mulig å se over hele landet.

Pilotprosjektet BIFF KINO vil finne sted der kinosalen Engen lå frem til 1989 og hvor en festivalkino opprettes med regelmessige visninger av aktuelle filmer gjennom året. Åpningsfilmen er The Truffle Hunters – «en medrivende sjarmbombe om trøffeljakt i Piemonte».

BIFF KINO – PROGRAM:

06.mai – 18:00 – THE TRUFFLE HUNTERS
20. mai – 18:00 – THE RETURN: LIFE AFTER ISIS
27. mai – 18:00 – AFTER LOVE
3. juni – 18:00 – AHEAD OF THE CURVE
3. juni – 20:30 – P.S. BURN THIS LETTER PLEASE
10. juni – 18:00 – THE COST OF SILENCE
17. juni – 18:00 – THE MONOPOLY OF VIOLENCE

BIFF utvider med flere heleårsvisninger og strømming

BIFF utvider med flere heleårsvisninger og strømming

BIFF satser på å både vise og strømme flere egenimporterte filmer som supplement til kinotilbudet. Samarbeidspartnere er Bergen kino og Bergen kommune.

BIFF KINO er Bergen Kino og Bergen kommunes nye satsing, i samarbeid med Bergen Internasjonale filmfestival, «for en tid da filmtørken har vært påtakelig og kinoene mange steder har vært stengt i lengre tid».

«Den tradisjonelle filmformidlingen – kinoene – står overfor de største utfordringer noensinne som følge av at pandemien nærmest har tatt knekken på deres overlevelsesevne. Samtidig ser vi hvorledes strømmetjenester har nytt godt av den samme pandemien ved at folk har blitt tvunget i stor grad til å holde seg hjemme. En del filmer går nå rett på strømmetjenester i stedet for å lanseres på kino. I en slik situasjon har vi måttet tenke nytt», heter det i omtalen fra samarbeidspartnerne.

Planen for BIFF KINO er å arrangere ukentlige visninger av egenimporterte filmer og samtidig bygge opp en strømmetjeneste, BIFF +.

Kinovisningene skal bestå av ferskvare – «filmer som tar opp høyaktuelle problemstillinger, kan skape debatt og som gjerne kan kobles til arrangementer og lokale samarbeidspartnere. For enkelte filmer vil det være publikums eneste anledning til å se dem på et stort lerret og kanskje i Norge i det hele tatt.»

BIFF har også bygget opp strømmetjenesten BIFF+ som følge av restriksjonene og i tilfelle den fysiske festivalen ikke ble noe av. Flere hundre titler, inkludert filmer fra de nasjonale distributørenes arkiver, er allerede blitt del av BIFF+ og kan ses over hele landet.

De egenimporterte filmene vil også kunne bli del av BIFF+ etter at de er blitt vist på BIFF KINO og således bli mulig å se over hele landet.

Pilotprosjektet BIFF KINO vil finne sted der kinosalen Engen lå frem til 1989 og hvor en festivalkino opprettes med regelmessige visninger av aktuelle filmer gjennom året. Åpningsfilmen er The Truffle Hunters – «en medrivende sjarmbombe om trøffeljakt i Piemonte».

BIFF KINO – PROGRAM:

06.mai – 18:00 – THE TRUFFLE HUNTERS
20. mai – 18:00 – THE RETURN: LIFE AFTER ISIS
27. mai – 18:00 – AFTER LOVE
3. juni – 18:00 – AHEAD OF THE CURVE
3. juni – 20:30 – P.S. BURN THIS LETTER PLEASE
10. juni – 18:00 – THE COST OF SILENCE
17. juni – 18:00 – THE MONOPOLY OF VIOLENCE

MENY