Filminvest satser på trioen bak «En rumpe å dø for»

Filminvest satser på trioen bak «En rumpe å dø for»

Bente Maalen, Elisabeth Matheson og Nina Elisabeth Grøntvedt er blant de største mottakerne av tilskudd til nye prosjekter fra Filminvest i denne runden.

Fotograf: Leikny Havik Skjærseth // Buckethaus

Det regionale filmfondet Filminvest har gitt tilskudd til nye film-, tv- og spillprosjekter fra regionen Innlandet/Trøndelag. Ett av de største tilskuddene gikk til Blaane film og prosjektet En rumpe å dø for, med Bente Maalen i spissen. Maalen fikk nylig NTNUs filmpris for 2021. I Blaane har hun produsert to kortfilmer. En rumpe å dø for er det første spillefilmprosjektet hun utvikler i selskapet. Med seg på laget har hun regissør Elisabeth Matheson og manusforfatter Nina Elisabeth Grøntvedt.

Om En rumpe å dø for er en forlengelse av kortfilmen Rumpa, som Blaane film også har produsert, vet vi ikke. Den filmen hadde premiere under Nordisk Panorama i Malmø og internasjonal premiere på New Zealands største kortfilmfestival, Show Me Shorts. Dessuten var den inspirert av rumpa til skuespilleren Kåre Conradi.

Prosjektet beskrives kort på denne måten: «Pauline (snart 15) møter filmstjerna hun er håpløst forelska i, og bestemmer seg for å dukke opp overalt der han er. Både på jobb, privat og i sosiale medier. For i krig og kjærlighet er vel alt lov?»

Hans Henrik Dahlsbakken er tildelt utviklingsstøtte til langfilmprosjektet Baby. Som vanlig utvikles prosjektet hos Dahlsbakkens selskap FilmBros.

«Ada hjemsøkes av minner fra et voldelig ekteskap, og er bekymret for sin 10 år gamle adoptivsønn, som har et morbid forhold til døden. Ada tar han med til en psykolog, som lykkes med å opprette et tillitsforhold til gutten. Når adoptivsønnen beskylder moren for å skade han, blir en mors kamp for å hjelpe sin sønn, brått en kamp for å redde seg selv.»

Årets første søknadsrunde utmerker seg ved at andelen dramaseriesøknader var høyere enn ved tidligere runder, melder Filminvest. Ett av serieprosjektene som fikk støtte denne runden var Lilleby, en heltrøndersk dramaserie som utvikles av Spætt Film i samarbeid med TMM Produksjon. Vegard Dahle skal ha regi, Håvard Gossé er produsent, mens Andrea Skogtrø Eggan, Kristofer Grønskag, Lina Hundrum og Mia Dyrnes Asklu skriver manus.

«Lilleby er en dramakomedie i ti episoder om hvordan vi definerer oss selv ut i fra andres blikk. Serien følger åtte kvinner i midten av trettiårene. Som barn spilte de på samme håndballag, men de har gradvis glidd fra hverandre. I løpet av en sommer i Trondheim krysses igjen alles veier, og de blir tvunget til å ta et oppgjør med hvem de var, hvem de har blitt og om de noen gang hadde et valg.»

Ravnejenta er et nytt langfilmprosjekt av Christian Lo og Nicholas Sando i Filmbin. Manus er av Trond Morten Venaasen. Filmbin har tidligere mottatt tilskudd fra Kreativt Europa til prosjektet. Manuset er basert på Torill Thorstad Haugers bokserie om ei vikingjente.

«Når den tolv år gamle Ravnejenta oppdager at hun har skjulte krefter, forandres livet hennes for alltid. For å finne sannheten om hvem hun er, må hun skape fred mellom to mektige familier som har kriget i generasjoner. Dette er en universell historie om identitet og tilhørighet, satt i vikingtid.»

Les mer om alle prosjektene som ble prioritert i søknadsrunden

Filminvest satser på trioen bak «En rumpe å dø for»

Filminvest satser på trioen bak «En rumpe å dø for»

Bente Maalen, Elisabeth Matheson og Nina Elisabeth Grøntvedt er blant de største mottakerne av tilskudd til nye prosjekter fra Filminvest i denne runden.

Fotograf: Leikny Havik Skjærseth // Buckethaus

Det regionale filmfondet Filminvest har gitt tilskudd til nye film-, tv- og spillprosjekter fra regionen Innlandet/Trøndelag. Ett av de største tilskuddene gikk til Blaane film og prosjektet En rumpe å dø for, med Bente Maalen i spissen. Maalen fikk nylig NTNUs filmpris for 2021. I Blaane har hun produsert to kortfilmer. En rumpe å dø for er det første spillefilmprosjektet hun utvikler i selskapet. Med seg på laget har hun regissør Elisabeth Matheson og manusforfatter Nina Elisabeth Grøntvedt.

Om En rumpe å dø for er en forlengelse av kortfilmen Rumpa, som Blaane film også har produsert, vet vi ikke. Den filmen hadde premiere under Nordisk Panorama i Malmø og internasjonal premiere på New Zealands største kortfilmfestival, Show Me Shorts. Dessuten var den inspirert av rumpa til skuespilleren Kåre Conradi.

Prosjektet beskrives kort på denne måten: «Pauline (snart 15) møter filmstjerna hun er håpløst forelska i, og bestemmer seg for å dukke opp overalt der han er. Både på jobb, privat og i sosiale medier. For i krig og kjærlighet er vel alt lov?»

Hans Henrik Dahlsbakken er tildelt utviklingsstøtte til langfilmprosjektet Baby. Som vanlig utvikles prosjektet hos Dahlsbakkens selskap FilmBros.

«Ada hjemsøkes av minner fra et voldelig ekteskap, og er bekymret for sin 10 år gamle adoptivsønn, som har et morbid forhold til døden. Ada tar han med til en psykolog, som lykkes med å opprette et tillitsforhold til gutten. Når adoptivsønnen beskylder moren for å skade han, blir en mors kamp for å hjelpe sin sønn, brått en kamp for å redde seg selv.»

Årets første søknadsrunde utmerker seg ved at andelen dramaseriesøknader var høyere enn ved tidligere runder, melder Filminvest. Ett av serieprosjektene som fikk støtte denne runden var Lilleby, en heltrøndersk dramaserie som utvikles av Spætt Film i samarbeid med TMM Produksjon. Vegard Dahle skal ha regi, Håvard Gossé er produsent, mens Andrea Skogtrø Eggan, Kristofer Grønskag, Lina Hundrum og Mia Dyrnes Asklu skriver manus.

«Lilleby er en dramakomedie i ti episoder om hvordan vi definerer oss selv ut i fra andres blikk. Serien følger åtte kvinner i midten av trettiårene. Som barn spilte de på samme håndballag, men de har gradvis glidd fra hverandre. I løpet av en sommer i Trondheim krysses igjen alles veier, og de blir tvunget til å ta et oppgjør med hvem de var, hvem de har blitt og om de noen gang hadde et valg.»

Ravnejenta er et nytt langfilmprosjekt av Christian Lo og Nicholas Sando i Filmbin. Manus er av Trond Morten Venaasen. Filmbin har tidligere mottatt tilskudd fra Kreativt Europa til prosjektet. Manuset er basert på Torill Thorstad Haugers bokserie om ei vikingjente.

«Når den tolv år gamle Ravnejenta oppdager at hun har skjulte krefter, forandres livet hennes for alltid. For å finne sannheten om hvem hun er, må hun skape fred mellom to mektige familier som har kriget i generasjoner. Dette er en universell historie om identitet og tilhørighet, satt i vikingtid.»

Les mer om alle prosjektene som ble prioritert i søknadsrunden

MENY