Eivind Landsverk forlater Discovery

Eivind Landsverk forlater Discovery

Eivind Landsverk slutter i Discovery for å finne ut hva han skal gjøre når han blir stor.

Etter mer enn 21 år i TVNorge og Discovery har Eivind Landsverk – ansvarlig for kanalens redaksjonelle profil – bestemt seg for å forlate skuta. Det melder Discovery i en pressemelding.

– Det er en tid for alt, sier Eivind Landsverk til VG.

60 åringen forteller at han tok avgjørelsen i romjulen.

– Jeg har fortsatt 7–8 yrkesaktive år igjen. Nå skal jeg bruke litt tid til å tenke på hva jeg skal gjøre når jeg blir stor, fortsetter Landsverk.

Landsverk var sentral da TV Norge på 2010-tallet erobret de unge seerne og ble «humorkanalen» – før strømmingen overtok det analoge hegemoniet. Han har fått mye av æren for å ha hentet inn kjente profiler fra både NRK og andre deler av underholdningslivet som var avgjørende for å revitalisere kanalen. Han lokket med seg Thomas Giertsen og Espen Eckbo til TVNorge da de skulle starte «Mandagsklubben». Senere fulgte profiler som Harald Eia, Atle Antonsen, Else Kåss Furuseth, Anne Rimmen, Petter Schjerven og Jon Almaas – for å nevne noen. Og så kom den spektakulære suksessen med Ylvisbrødrene og deres musikkvideoer.

– Jeg har i alle mine 21 år i dette systemet vært dedikert til innhold, jeg tenker også at jeg har vært risikovillig. Noen ganger lykkes du, andre ganger ikke. Jeg har tatt beslutninger som ikke har vært helt A4. Tenker for eksempel på da vi dro i gang «Big Brother» i 2001. Selv i dag, 20 år etterpå, er det mange som husker deltagerne fra den gang. En annen serie jeg er stolt over er «Tangerudbakken» – og «Heia Tufte», sier Landsverk

I en av suksessene deltar han også foran kamera, i Thomas Giertsen: Helt perfekt. Men han forsvinner ikke fra TV-serien med det første.

– Jeg har vært med i alle sesongene så langt. Nå i mars kommer sesong 11 – og til neste år kommer sesong 12 som også er innspilt. Jeg er med i begge de sesongene, sier Landsverk til VG.

Eivind Landsverk forlater Discovery

Eivind Landsverk forlater Discovery

Eivind Landsverk slutter i Discovery for å finne ut hva han skal gjøre når han blir stor.

Etter mer enn 21 år i TVNorge og Discovery har Eivind Landsverk – ansvarlig for kanalens redaksjonelle profil – bestemt seg for å forlate skuta. Det melder Discovery i en pressemelding.

– Det er en tid for alt, sier Eivind Landsverk til VG.

60 åringen forteller at han tok avgjørelsen i romjulen.

– Jeg har fortsatt 7–8 yrkesaktive år igjen. Nå skal jeg bruke litt tid til å tenke på hva jeg skal gjøre når jeg blir stor, fortsetter Landsverk.

Landsverk var sentral da TV Norge på 2010-tallet erobret de unge seerne og ble «humorkanalen» – før strømmingen overtok det analoge hegemoniet. Han har fått mye av æren for å ha hentet inn kjente profiler fra både NRK og andre deler av underholdningslivet som var avgjørende for å revitalisere kanalen. Han lokket med seg Thomas Giertsen og Espen Eckbo til TVNorge da de skulle starte «Mandagsklubben». Senere fulgte profiler som Harald Eia, Atle Antonsen, Else Kåss Furuseth, Anne Rimmen, Petter Schjerven og Jon Almaas – for å nevne noen. Og så kom den spektakulære suksessen med Ylvisbrødrene og deres musikkvideoer.

– Jeg har i alle mine 21 år i dette systemet vært dedikert til innhold, jeg tenker også at jeg har vært risikovillig. Noen ganger lykkes du, andre ganger ikke. Jeg har tatt beslutninger som ikke har vært helt A4. Tenker for eksempel på da vi dro i gang «Big Brother» i 2001. Selv i dag, 20 år etterpå, er det mange som husker deltagerne fra den gang. En annen serie jeg er stolt over er «Tangerudbakken» – og «Heia Tufte», sier Landsverk

I en av suksessene deltar han også foran kamera, i Thomas Giertsen: Helt perfekt. Men han forsvinner ikke fra TV-serien med det første.

– Jeg har vært med i alle sesongene så langt. Nå i mars kommer sesong 11 – og til neste år kommer sesong 12 som også er innspilt. Jeg er med i begge de sesongene, sier Landsverk til VG.

MENY