Vega Kino lanserer «kuratert videobutikk»

Vega Kino lanserer «kuratert videobutikk»

Vega Hjemmekino blir en forlengelse av kinoen, en slags kuratert videobutikk på nett, melder Vega kino.

Nisjekinoen Vega Kino i hovedstaden ønsker å nå ut til sitt publikum gjennom en ny tjeneste de kaller Vega Hjemmekino. I samarbeid med danske Level K etablerer Vega Scene den nye VOD-plattformen. Tjenesten forventes lansert i løpet av mars 2021. Det kommer ikke fram om dette kun er en midlertidig løsning fram til kinoene kan vise film igjen.

«Vi har siden åpningen av Vega i november 2018 fått henvendelser fra publikum som lurer på hvilke strømmetjenester som viser filmer de har gått glipp av eller ønsker å se igjen. I løpet av det siste året har antall henvendelser økt. Vega Hjemmekino blir en forlengelse av kinoen, en slags kuratert videobutikk på nett, der man leier eller kjøper de filmene man ønsker å se, uten å føle seg forpliktet av et abonnement», sier programsjef Truls Foss i en pressemelding.

«Vega Scene er en ikke-kommersiell visningsarena for norsk og utenlandsk kvalitetsfilm. I løpet av husets to første driftsår har vi opparbeidet en solid merkevare for formidling av denne type film i hovedstaden. Nå er det på tide å nå ut til hele landet med en grundig kuratert strømmetjeneste som rendyrker kvalitetsfilmen».

Tilbudet vil omfatte filmer i alminnelig distribusjon og suppleres med filmer som ikke har ordinær kinolansering og noen klassikere fra arkivet. På sikt skal tjenesten også by på filmserier, regissør-retrospektiver, uavhengige filmer og kortfilmer. Vega Hjemmekino blir et brukervennlig strømmetilbud der publikum selv velger om de vil leie eller eie filmene sine – uten en løpende abonnementskostnad.

«Vi håper at Vega Hjemmekino vil bidra til å øke konsumet av kvalitetsfilm samt bidra til større interesse og kunnskap om denne type film. Samtidig ønsker vi å være en alternativ lanseringsplattform for filmer som ikke får ordinær kinolansering»,  forteller daglig leder i Vega Scene, Unnur Sande.

Vega Kino lanserer «kuratert videobutikk»

Vega Kino lanserer «kuratert videobutikk»

Vega Hjemmekino blir en forlengelse av kinoen, en slags kuratert videobutikk på nett, melder Vega kino.

Nisjekinoen Vega Kino i hovedstaden ønsker å nå ut til sitt publikum gjennom en ny tjeneste de kaller Vega Hjemmekino. I samarbeid med danske Level K etablerer Vega Scene den nye VOD-plattformen. Tjenesten forventes lansert i løpet av mars 2021. Det kommer ikke fram om dette kun er en midlertidig løsning fram til kinoene kan vise film igjen.

«Vi har siden åpningen av Vega i november 2018 fått henvendelser fra publikum som lurer på hvilke strømmetjenester som viser filmer de har gått glipp av eller ønsker å se igjen. I løpet av det siste året har antall henvendelser økt. Vega Hjemmekino blir en forlengelse av kinoen, en slags kuratert videobutikk på nett, der man leier eller kjøper de filmene man ønsker å se, uten å føle seg forpliktet av et abonnement», sier programsjef Truls Foss i en pressemelding.

«Vega Scene er en ikke-kommersiell visningsarena for norsk og utenlandsk kvalitetsfilm. I løpet av husets to første driftsår har vi opparbeidet en solid merkevare for formidling av denne type film i hovedstaden. Nå er det på tide å nå ut til hele landet med en grundig kuratert strømmetjeneste som rendyrker kvalitetsfilmen».

Tilbudet vil omfatte filmer i alminnelig distribusjon og suppleres med filmer som ikke har ordinær kinolansering og noen klassikere fra arkivet. På sikt skal tjenesten også by på filmserier, regissør-retrospektiver, uavhengige filmer og kortfilmer. Vega Hjemmekino blir et brukervennlig strømmetilbud der publikum selv velger om de vil leie eller eie filmene sine – uten en løpende abonnementskostnad.

«Vi håper at Vega Hjemmekino vil bidra til å øke konsumet av kvalitetsfilm samt bidra til større interesse og kunnskap om denne type film. Samtidig ønsker vi å være en alternativ lanseringsplattform for filmer som ikke får ordinær kinolansering»,  forteller daglig leder i Vega Scene, Unnur Sande.

MENY