Nordisk støtte til Seeberg Torjussens «Kuppel 16»

Nordisk støtte til Seeberg Torjussens «Kuppel 16»

Thomas Seeberg Torjussens sci-fi-serie «Dome 16» er tildelt 2,5 millioner i produksjonstilskudd fra Nordisk Film & Tv Fond.

Illustrasjonsfoto fra «Kuppel 16»

Thomas Seeberg Torjussen er serieskaper og forfatter på Kuppel 16 (engelsk tittel: Dome 16), en sci-fi-serie som Ingunn Sundelin og Eric Vogel produserer for Tordenfilm. Prosjektet, som ble presentert på Berlinalens co-produksjonsmarked i fjor, er tildelt 2,5 millioner i produksjonstilskudd fra Nordisk Film & Tv Fond.

Historien går som følger, slik NFTF gjengir den:

«The adventure love story is set 120 years from now. Anton (14) lives in a dome, free from pollution and radiation, large enough to house an entire city. Life inside the dome is for the privileged, with life expectancy at 160, versus just 60 outside the protected zone. Anton who is craving for adventure meets Emma (14), part of a large clan outside the Dome, who occasionally enters the protected zone with her mum, to do small jobs. While anger and revolt rages outside the dome, the two embark on a relationship and will turn both of their worlds upside down to be together.”

Seeberg Torjussen beskriver serien som «en metafor for ulikhet, med klimaforandringer som bakteppe… Jeg ønsker å berøre viktige spørsmål uten å bli fordummende, og tilføre sci-fi-kjærlighetshistorien humor og kule gadgets for tenåringer og voksne» (sitat fra NFTFs webside).

Kuppel 16 er en samproduksjon med nederlandske Big Blue Productions og produsent Fleur Winters. I fjor ble prosjektet tildelt € 450 000 i produksjonstilskudd fra Kreativt Europa.

Også DR, SVT, Yle, Storyline Studios, NPO, BNNVARA er med som samprodusenter. Stab og skuespillere vil bli annonsert i april/mai.

Nordisk støtte til Seeberg Torjussens «Kuppel 16»

Nordisk støtte til Seeberg Torjussens «Kuppel 16»

Thomas Seeberg Torjussens sci-fi-serie «Dome 16» er tildelt 2,5 millioner i produksjonstilskudd fra Nordisk Film & Tv Fond.

Illustrasjonsfoto fra «Kuppel 16»

Thomas Seeberg Torjussen er serieskaper og forfatter på Kuppel 16 (engelsk tittel: Dome 16), en sci-fi-serie som Ingunn Sundelin og Eric Vogel produserer for Tordenfilm. Prosjektet, som ble presentert på Berlinalens co-produksjonsmarked i fjor, er tildelt 2,5 millioner i produksjonstilskudd fra Nordisk Film & Tv Fond.

Historien går som følger, slik NFTF gjengir den:

«The adventure love story is set 120 years from now. Anton (14) lives in a dome, free from pollution and radiation, large enough to house an entire city. Life inside the dome is for the privileged, with life expectancy at 160, versus just 60 outside the protected zone. Anton who is craving for adventure meets Emma (14), part of a large clan outside the Dome, who occasionally enters the protected zone with her mum, to do small jobs. While anger and revolt rages outside the dome, the two embark on a relationship and will turn both of their worlds upside down to be together.”

Seeberg Torjussen beskriver serien som «en metafor for ulikhet, med klimaforandringer som bakteppe… Jeg ønsker å berøre viktige spørsmål uten å bli fordummende, og tilføre sci-fi-kjærlighetshistorien humor og kule gadgets for tenåringer og voksne» (sitat fra NFTFs webside).

Kuppel 16 er en samproduksjon med nederlandske Big Blue Productions og produsent Fleur Winters. I fjor ble prosjektet tildelt € 450 000 i produksjonstilskudd fra Kreativt Europa.

Også DR, SVT, Yle, Storyline Studios, NPO, BNNVARA er med som samprodusenter. Stab og skuespillere vil bli annonsert i april/mai.

MENY