Jordbærdrømmer og brysomme fedre får gjennomslag i vest

Jordbærdrømmer og brysomme fedre får gjennomslag i vest

Plastdystopier, jordbærdrømmer og brysomme fedre er blant scenarioene som ble prioritert da Vestnorsk filmsenter hadde årets første tildelingsrunde.

Dette var samtidig siste tildelingsrunde i Jesper Bergom-Larssons 4-årige åremål som konsulent ved senteret. 24. februar ble det gjort følgende tildelinger: En kort- og to dokumentarfilmer fikk produksjonsstøtte og en dokumentarfilm fikk co-produksjonsstøtte. Det ble bevilget utviklingsstøtte til en kortfilm, tre dokumentarfilmer, en spillefilm og tre dramaserier.

Den Brysomme Far – paradoks i likestillingens land ble tildelt 400 000 i produksjonstilskudd. Regissør er Paulo Chavarria Serrano. Han produserer sammen med Lise Vestby i Termos TV.

«En undersøkende- og personlig dokumentar om situasjonen i Norge med fokus på barn og fedre etter skilsmisse. Regissør Paulo Chavarría opplevde å ikke få møte sine to eldre halvbrødre når han vokste opp i Costa Rica. Som nordmann og far til fire gutter, stiller Paulo seg det spørsmålet etter selvopplevd skilsmisse: Hvordan ivaretas barn og fars rettigheter i Norge anno 2020? Filmen dokumenterer regissørens reise for å finne noen svar på dette komplekse tema.»

Kortfilmen Drømmen om Hawaii ble tildelt 450 000 i produksjonstilskudd. Regissør er Thomas Smoor Isaksen. Produsent Dag Erik Hansen i Aninaut Studios.

«Vi følger Petes reise gjennom et dystopisk plast-landskap, og hvordan fortidens menneskers valg tvinger han inn i en kamp for overlevelse. Han må leve som en nomade og alltid forflytte seg til nye matkilder. Den konstante flyttingen over store strekninger av plast har skapt en lengsel i Pete, en drøm om et land uten plast. Historien er en kommentar satt på spisen mot overforbruket av plast som i dag har blitt et problem for miljøet og økosystemet i hav- og kystområder.»

Dokumentaren Jordbærdrøm ble tildelt 270 000. Regissører er Aida Rokolj og Goran Rokolj. Sistnevnte er også produsent.

«Fjorårets jordbærsesong sto i fare for å bli hardt rammet av koronakrisen. Tilgangen på kompetent arbeidskraft ble begrenset fordi mange erfarne utenlandske jordbærplukkere ikke kunne komme sommeren 2020. Kunne norske studenter og skoleungdom redde jordbærdrømmen likevel?»

Ellers kan vi konstatere at en lang rekke av profilene i vestnorsk film holder på å utvikle nye prosjekter, blant andre Gunnar Vikene sammen med Maria Ekerhovd, Hildegunn Wærness sammen med Elin Sander. Det samme med «one man bands» som Eivind Tolås og Tommy Næss. Det er for tidlig å si hvor langt fram det er for disse før en eventuell produksjonsbevilgning, men vi kommer helt sikkert tilbake til prosjektene ved neste tildelingsrunder.

Les mer om tildelingene

Jordbærdrømmer og brysomme fedre får gjennomslag i vest

Jordbærdrømmer og brysomme fedre får gjennomslag i vest

Plastdystopier, jordbærdrømmer og brysomme fedre er blant scenarioene som ble prioritert da Vestnorsk filmsenter hadde årets første tildelingsrunde.

Dette var samtidig siste tildelingsrunde i Jesper Bergom-Larssons 4-årige åremål som konsulent ved senteret. 24. februar ble det gjort følgende tildelinger: En kort- og to dokumentarfilmer fikk produksjonsstøtte og en dokumentarfilm fikk co-produksjonsstøtte. Det ble bevilget utviklingsstøtte til en kortfilm, tre dokumentarfilmer, en spillefilm og tre dramaserier.

Den Brysomme Far – paradoks i likestillingens land ble tildelt 400 000 i produksjonstilskudd. Regissør er Paulo Chavarria Serrano. Han produserer sammen med Lise Vestby i Termos TV.

«En undersøkende- og personlig dokumentar om situasjonen i Norge med fokus på barn og fedre etter skilsmisse. Regissør Paulo Chavarría opplevde å ikke få møte sine to eldre halvbrødre når han vokste opp i Costa Rica. Som nordmann og far til fire gutter, stiller Paulo seg det spørsmålet etter selvopplevd skilsmisse: Hvordan ivaretas barn og fars rettigheter i Norge anno 2020? Filmen dokumenterer regissørens reise for å finne noen svar på dette komplekse tema.»

Kortfilmen Drømmen om Hawaii ble tildelt 450 000 i produksjonstilskudd. Regissør er Thomas Smoor Isaksen. Produsent Dag Erik Hansen i Aninaut Studios.

«Vi følger Petes reise gjennom et dystopisk plast-landskap, og hvordan fortidens menneskers valg tvinger han inn i en kamp for overlevelse. Han må leve som en nomade og alltid forflytte seg til nye matkilder. Den konstante flyttingen over store strekninger av plast har skapt en lengsel i Pete, en drøm om et land uten plast. Historien er en kommentar satt på spisen mot overforbruket av plast som i dag har blitt et problem for miljøet og økosystemet i hav- og kystområder.»

Dokumentaren Jordbærdrøm ble tildelt 270 000. Regissører er Aida Rokolj og Goran Rokolj. Sistnevnte er også produsent.

«Fjorårets jordbærsesong sto i fare for å bli hardt rammet av koronakrisen. Tilgangen på kompetent arbeidskraft ble begrenset fordi mange erfarne utenlandske jordbærplukkere ikke kunne komme sommeren 2020. Kunne norske studenter og skoleungdom redde jordbærdrømmen likevel?»

Ellers kan vi konstatere at en lang rekke av profilene i vestnorsk film holder på å utvikle nye prosjekter, blant andre Gunnar Vikene sammen med Maria Ekerhovd, Hildegunn Wærness sammen med Elin Sander. Det samme med «one man bands» som Eivind Tolås og Tommy Næss. Det er for tidlig å si hvor langt fram det er for disse før en eventuell produksjonsbevilgning, men vi kommer helt sikkert tilbake til prosjektene ved neste tildelingsrunder.

Les mer om tildelingene

MENY