Amundsen skal erobre USA

Amundsen skal erobre USA

Espen Sandbergs «Amundsen» får først amerikansk premiere på kino i mars, før den slippes på VOD måneden etter.

Det er Samuel Goldwyn Films som har kjøpt de amerikanske rettighetene til Amundsen: The Greatest Expedition, som nå er den amerikanske tittelen på Amundsen. Det er Deadline som melder om dette.

Filmen får først kinopremiere i mars, før den slippes på VOD i april.

Storfilmen om Roald Amundsen (spilt av Pål Sverre Hagen) favner over store deler av polfarerens liv, inkludert flere av hans kjente ekspedisjoner, med en rammefortelling bestående av samtaler mellom Amundsens bror Leon (Christian Rubeck) og hans forlovede sent i livet, amerikanske Bess Magids (Katherine Waterston). Manuset er skrevet av Ravn Lanesskog basert på virkelige hendelser i Roald Amundsens liv. Produsenter er Espen Horn, Kristian Sinkerud og John Jacobsen.

Filmen ble sett av 208.878 på norske kinoer og mottok blandet kritikk.

Da vi møtte regissøren Espen Sandberg under den norske premieren i 2019, var det særlig Amundsens relasjon til broren som fascinerte regissøren.

– Da jeg begynte å se på livet til Amundsen, så er det naturligvis veldig spektakulært og på et vis cinematisk, med disse spektakulære ekspedisjonene. Men det som fascinerte meg mest, var da jeg begynte å lese alle disse andre biografiene, hvor folk og eksperter er så uenige om hvordan han var. Han er på et vis en gåtefull og mystisk person. I tillegg leste jeg selvfølgelig selvbiografien hans, hvor jeg oppfattet ham som en svært bitter mann. Det syntes jeg var veldig spesielt for en som hadde utrettet så ufattelig mye. Samt at han skriver broren sin Leon ut av historien. Jeg ble veldig nysgjerrig på hvordan det kunne skje. Så det har vært en fascinerende reise inn i et rikt og sammensatt livsløp.

Amundsen skal erobre USA

Amundsen skal erobre USA

Espen Sandbergs «Amundsen» får først amerikansk premiere på kino i mars, før den slippes på VOD måneden etter.

Det er Samuel Goldwyn Films som har kjøpt de amerikanske rettighetene til Amundsen: The Greatest Expedition, som nå er den amerikanske tittelen på Amundsen. Det er Deadline som melder om dette.

Filmen får først kinopremiere i mars, før den slippes på VOD i april.

Storfilmen om Roald Amundsen (spilt av Pål Sverre Hagen) favner over store deler av polfarerens liv, inkludert flere av hans kjente ekspedisjoner, med en rammefortelling bestående av samtaler mellom Amundsens bror Leon (Christian Rubeck) og hans forlovede sent i livet, amerikanske Bess Magids (Katherine Waterston). Manuset er skrevet av Ravn Lanesskog basert på virkelige hendelser i Roald Amundsens liv. Produsenter er Espen Horn, Kristian Sinkerud og John Jacobsen.

Filmen ble sett av 208.878 på norske kinoer og mottok blandet kritikk.

Da vi møtte regissøren Espen Sandberg under den norske premieren i 2019, var det særlig Amundsens relasjon til broren som fascinerte regissøren.

– Da jeg begynte å se på livet til Amundsen, så er det naturligvis veldig spektakulært og på et vis cinematisk, med disse spektakulære ekspedisjonene. Men det som fascinerte meg mest, var da jeg begynte å lese alle disse andre biografiene, hvor folk og eksperter er så uenige om hvordan han var. Han er på et vis en gåtefull og mystisk person. I tillegg leste jeg selvfølgelig selvbiografien hans, hvor jeg oppfattet ham som en svært bitter mann. Det syntes jeg var veldig spesielt for en som hadde utrettet så ufattelig mye. Samt at han skriver broren sin Leon ut av historien. Jeg ble veldig nysgjerrig på hvordan det kunne skje. Så det har vært en fascinerende reise inn i et rikt og sammensatt livsløp.

MENY