Vinnerne av Signatur-pitchen 2021

Vinnerne av Signatur-pitchen 2021

Regissør Marie Skogvang-Stork og manusforfatter Mikkel Carl Bang er årets vinnere av Signaturpitchen 2021 med sitt prosjekt «Kommunevalget».

Foto: Mikkel Carl Bang og Marie Skogvang-Stork.

Signaturpitchen ble i år arrangert under det nasjonale Kortfilmkonventet for fjerde gang. Her konkurrerte sju kortfilmprosjekter om en premie på 70.000 kroner. Hvert filmsenter stiller med en kandidat fra sin region.

Signaturpitchen retter seg mot regissører, enten alene eller i samarbeid med manusforfatter/produsent. Prosjektet som pitches skal være under utvikling, men ikke ha mottatt finansiering fra filmsentre eller filminstitutt ennå. Prosjektet skal bli en kortfilm (fiksjon) på inntil 15 minutter og pitchen skal kunne foregå på engelsk. Juryen legger også vekt på filmskaperens tidligere arbeid.

Den internasjonale juryen var i år samstemt i sin kåring av årets vinner, Marie Skogvang-Stork og Mikkel Carl Bangs pitch til Kommunevalget.

The winner of the Short Film Convention 2021 Signature Pitch is a film which combines themes of climate change, ecology, immigration and political corruption. Inspired by a true story, the jury were impressed by the filmmakers’ playful, creative and cinematic approach to the narrative, whilst reflecting the pressing political and environmental problems affecting the world today.

Årets jury besto av den britiske regissøren Nick Jordan, dramaturg og tidligere daglig leder for Sørnorsk Filmsenter Kirsten Bonnén Rask og skuespiller og regissør Øyvind Brandtzæg. Juryen beskrev sin oppgave som «krevende med sju sterke prosjekt å diskutere, alle med viktig og aktuell tematikk».

Juryen ga i tillegg Østnorsk Filmsenters kandidat, Anita Killi, hederlig omtale for prosjektet Blekkspruten:

The subject matter of incest between siblings is very difficult to encompass in a short film. Especially for children. But this project has the means to succeed in exactly that. The metaphor of the octopus and the imaginary of the changing girl from flowery to gravestone and back is fantastic for making us understand what’s going on without being graphic about it. The addition of the subject matter of the Girls guilt is an expansion of the situation which adds complexity and uses the format of film and animation to its fullest. We are sure that this film will find its way to life and are looking forward to seeing it.

Det nasjonale Korfilmkonventet arrangeres hvert år i Trondheim av Midtnorsk Filmsenter i samarbeid med de andre regionale filmsentrene: Nordnorsk Filmsenter, Vestnorsk Filmsenter, Filmkraft Rogaland, Sørnorsk Filmsenter, Østnorsk Filmsenter og Viken Filmsenter – og Norsk filminstitutt. I år ble Kortfilmkonventet og Signaturpitchen avviklet online.

Vinnerne av Signatur-pitchen 2021

Vinnerne av Signatur-pitchen 2021

Regissør Marie Skogvang-Stork og manusforfatter Mikkel Carl Bang er årets vinnere av Signaturpitchen 2021 med sitt prosjekt «Kommunevalget».

Foto: Mikkel Carl Bang og Marie Skogvang-Stork.

Signaturpitchen ble i år arrangert under det nasjonale Kortfilmkonventet for fjerde gang. Her konkurrerte sju kortfilmprosjekter om en premie på 70.000 kroner. Hvert filmsenter stiller med en kandidat fra sin region.

Signaturpitchen retter seg mot regissører, enten alene eller i samarbeid med manusforfatter/produsent. Prosjektet som pitches skal være under utvikling, men ikke ha mottatt finansiering fra filmsentre eller filminstitutt ennå. Prosjektet skal bli en kortfilm (fiksjon) på inntil 15 minutter og pitchen skal kunne foregå på engelsk. Juryen legger også vekt på filmskaperens tidligere arbeid.

Den internasjonale juryen var i år samstemt i sin kåring av årets vinner, Marie Skogvang-Stork og Mikkel Carl Bangs pitch til Kommunevalget.

The winner of the Short Film Convention 2021 Signature Pitch is a film which combines themes of climate change, ecology, immigration and political corruption. Inspired by a true story, the jury were impressed by the filmmakers’ playful, creative and cinematic approach to the narrative, whilst reflecting the pressing political and environmental problems affecting the world today.

Årets jury besto av den britiske regissøren Nick Jordan, dramaturg og tidligere daglig leder for Sørnorsk Filmsenter Kirsten Bonnén Rask og skuespiller og regissør Øyvind Brandtzæg. Juryen beskrev sin oppgave som «krevende med sju sterke prosjekt å diskutere, alle med viktig og aktuell tematikk».

Juryen ga i tillegg Østnorsk Filmsenters kandidat, Anita Killi, hederlig omtale for prosjektet Blekkspruten:

The subject matter of incest between siblings is very difficult to encompass in a short film. Especially for children. But this project has the means to succeed in exactly that. The metaphor of the octopus and the imaginary of the changing girl from flowery to gravestone and back is fantastic for making us understand what’s going on without being graphic about it. The addition of the subject matter of the Girls guilt is an expansion of the situation which adds complexity and uses the format of film and animation to its fullest. We are sure that this film will find its way to life and are looking forward to seeing it.

Det nasjonale Korfilmkonventet arrangeres hvert år i Trondheim av Midtnorsk Filmsenter i samarbeid med de andre regionale filmsentrene: Nordnorsk Filmsenter, Vestnorsk Filmsenter, Filmkraft Rogaland, Sørnorsk Filmsenter, Østnorsk Filmsenter og Viken Filmsenter – og Norsk filminstitutt. I år ble Kortfilmkonventet og Signaturpitchen avviklet online.

MENY