Minimalen og Kortfilmkonventet går online

Minimalen og Kortfilmkonventet går online

Etter regjeringens nye smittevernsrestriksjoner har Minimalen Kortfilmfestival valgt å gå heldigitalt. Også det årlige Kortfilmkonventet blir å finne i digital versjon.

Foto: «Popcorngutten» av Christian Lo og Line K. Johansen vises på Minimalen

Minimalen Kortfilmfestival arrangeres for første gang online, melder festivalen i dag.

Etter søndagens nye smittevernsrestriksjoner fra regjeringen har festivalen valgt å avlyse alle visningene i sal. Fra 12.  til 17. januar presenterer den 33. Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim en heldigital festival med 235 filmer strømmet i egen nettkino. Også det årlige Kortfilmkonventet vil foregå online.

For første gang blir det altså mulig for publikum i hele Norge å ta del i Minimalens festivalprogram via festivalens egen nettkino.

“Å ha visninger på nett gir oss økt rekkevidde og nye muligheter til å nå publikum over hele landet”, sier festivalsjef Per Fikse optimistisk.

Festivalen hadde opprinnelig en plan om å lage en hybridfestival som skulle gå både i kinosal og på nett. Men da Trondheims-skolene i november ga beskjed om at de ikke kunne komme til kinoen på grunn av korona-pandemien, måtte festivalen finne en annen løsning.

«Selv om noe går tapt uten de sosiale møtene, er dette en fin mulighet til å nå ut til et bredere publikum,” sier Fikse.

Ved kjøp av festivalpass får publikum se alle filmene på nett, og hele skoleklasser får tilgang til alle barne- og ungdomsfilmprogrammene for prisen av én kinobillett. Nå kan alle se filmene hvor og når det passer.

«Publikum vil få presentert det ypperste av norsk, nordisk og internasjonal kortfilm. Festivalen har også et eget program med skrekkfilmer, en konkurranse for studentfilmer fra Trøndelag og Nord-Norge samt konkurranse for dansefilmer i samarbeid med DansiT. Det blir et spesielt fokus på produksjonsselskapet Barbosa Film, som med sine prisvinnende filmer har kommet som et friskt pust inn i norsk filmbransje. Den populære Ettminuttskonkurransen (med filmer på inntil 1 minutt) fikk rekordmange påmeldinger i år. Alle 94 filmene blir å finne i nettkinoen, hvor publikum oppfordres til å stemme frem vinneren i to kategorier.»

12. januar går Kortfilmkonventet av stabelen online. Det er bransjens egen faglige samling for kortfilm. Målgruppen er regissører, manusforfattere og produsenter som jobber aktivt med kortfilm. For fjerde gang arrangeres det en nasjonal kortfilmpitch under arrangementet. 7 prosjekt velges ut fra de regionale filmsentrene og konkurrerer om en prispott på 70 000 kroner gitt av regionale filmsentre i hele landet. Les mer om det her.

Minimalen og Kortfilmkonventet går online

Minimalen og Kortfilmkonventet går online

Etter regjeringens nye smittevernsrestriksjoner har Minimalen Kortfilmfestival valgt å gå heldigitalt. Også det årlige Kortfilmkonventet blir å finne i digital versjon.

Foto: «Popcorngutten» av Christian Lo og Line K. Johansen vises på Minimalen

Minimalen Kortfilmfestival arrangeres for første gang online, melder festivalen i dag.

Etter søndagens nye smittevernsrestriksjoner fra regjeringen har festivalen valgt å avlyse alle visningene i sal. Fra 12.  til 17. januar presenterer den 33. Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim en heldigital festival med 235 filmer strømmet i egen nettkino. Også det årlige Kortfilmkonventet vil foregå online.

For første gang blir det altså mulig for publikum i hele Norge å ta del i Minimalens festivalprogram via festivalens egen nettkino.

“Å ha visninger på nett gir oss økt rekkevidde og nye muligheter til å nå publikum over hele landet”, sier festivalsjef Per Fikse optimistisk.

Festivalen hadde opprinnelig en plan om å lage en hybridfestival som skulle gå både i kinosal og på nett. Men da Trondheims-skolene i november ga beskjed om at de ikke kunne komme til kinoen på grunn av korona-pandemien, måtte festivalen finne en annen løsning.

«Selv om noe går tapt uten de sosiale møtene, er dette en fin mulighet til å nå ut til et bredere publikum,” sier Fikse.

Ved kjøp av festivalpass får publikum se alle filmene på nett, og hele skoleklasser får tilgang til alle barne- og ungdomsfilmprogrammene for prisen av én kinobillett. Nå kan alle se filmene hvor og når det passer.

«Publikum vil få presentert det ypperste av norsk, nordisk og internasjonal kortfilm. Festivalen har også et eget program med skrekkfilmer, en konkurranse for studentfilmer fra Trøndelag og Nord-Norge samt konkurranse for dansefilmer i samarbeid med DansiT. Det blir et spesielt fokus på produksjonsselskapet Barbosa Film, som med sine prisvinnende filmer har kommet som et friskt pust inn i norsk filmbransje. Den populære Ettminuttskonkurransen (med filmer på inntil 1 minutt) fikk rekordmange påmeldinger i år. Alle 94 filmene blir å finne i nettkinoen, hvor publikum oppfordres til å stemme frem vinneren i to kategorier.»

12. januar går Kortfilmkonventet av stabelen online. Det er bransjens egen faglige samling for kortfilm. Målgruppen er regissører, manusforfattere og produsenter som jobber aktivt med kortfilm. For fjerde gang arrangeres det en nasjonal kortfilmpitch under arrangementet. 7 prosjekt velges ut fra de regionale filmsentrene og konkurrerer om en prispott på 70 000 kroner gitt av regionale filmsentre i hele landet. Les mer om det her.

MENY