Nordsjøen og Askepott får nordisk tilskudd

Nordsjøen og Askepott får nordisk tilskudd

Fantefilms «Nordsjøen» og den nye versjonen av «Tre nøtter til Askepott» har fått tilskudd fra Nordisk Film & TV Fond.

To norske langfilmer er dermed kommet et steg nærmere endelig finansiering med dette tilskuddet fra Nordens største toppfinansiør.

Nordsjøen er tildelt 3 millioner. Spillefilmen ble i fjor høst tildelt 15 millioner kroner fra NFI, og har et totalbudsjett på 72 millioner. Det er enda en film fra regissør John Andreas Andersen om en naturkatastrofe, skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad.

”Enorme mengder olje og gass pumpes daglig opp fra dypet utenfor kysten vår, fra et hav som har sin egen historie – en historie som går mye lenger tilbake enn menneskets. Den handler om gigantiske undersjøiske ras, om voldsomme jordskjelv og om stormer med orkan styrke”, heter det i omtalen fra produsenten Fantefilm.

”Sikkerheten går i utgangspunktet foran alt i oljeindustrien. Samtidig er det en høyteknologisk bransje som hele tiden balanserer på grensen av det umulige på en av klodens mest ugjestmilde arbeidsplasser. Menneskelig svikt får fatale konsekvenser, og mange liv har gått tapt i jakten på det sorte gullet. Dyreliv og natur påføres også enorme skader når ting går galt. Likevel har slike ulykker blitt en risiko vi har valgt å leve med fordi gevinsten er for stor til å la være”.

Cecilie A. Mosli og Storm Film får 2,3 millioner til et totalbudsjett på 38 millionerTre nøtter til Askepott. Fra før er filmen tildelt 7 millioner fra NFI. Kamilla Krogsveen og Karsten Fullu står for manus. Filmen er som kjent en nyfortolkning av den tsjekkiske juleklassikeren.

«Det finnes få eventyrfilmer med kvinnelig og aktiv hovedrolle, og det bør vi gjøre noe med; Vår Askepott er ingen Rapunsel som sitter i et tårn og venter på sin prins, hun er drivende, frekk i replikken og tar selv tak i situasjonene. En prinsesse for et nytt årtusen!»

Filmen er en samproduksjon med med Film Kollektiv og Nordisk Film og skal spilles inn i Litauen.

Nordsjøen og Askepott får nordisk tilskudd

Nordsjøen og Askepott får nordisk tilskudd

Fantefilms «Nordsjøen» og den nye versjonen av «Tre nøtter til Askepott» har fått tilskudd fra Nordisk Film & TV Fond.

To norske langfilmer er dermed kommet et steg nærmere endelig finansiering med dette tilskuddet fra Nordens største toppfinansiør.

Nordsjøen er tildelt 3 millioner. Spillefilmen ble i fjor høst tildelt 15 millioner kroner fra NFI, og har et totalbudsjett på 72 millioner. Det er enda en film fra regissør John Andreas Andersen om en naturkatastrofe, skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad.

”Enorme mengder olje og gass pumpes daglig opp fra dypet utenfor kysten vår, fra et hav som har sin egen historie – en historie som går mye lenger tilbake enn menneskets. Den handler om gigantiske undersjøiske ras, om voldsomme jordskjelv og om stormer med orkan styrke”, heter det i omtalen fra produsenten Fantefilm.

”Sikkerheten går i utgangspunktet foran alt i oljeindustrien. Samtidig er det en høyteknologisk bransje som hele tiden balanserer på grensen av det umulige på en av klodens mest ugjestmilde arbeidsplasser. Menneskelig svikt får fatale konsekvenser, og mange liv har gått tapt i jakten på det sorte gullet. Dyreliv og natur påføres også enorme skader når ting går galt. Likevel har slike ulykker blitt en risiko vi har valgt å leve med fordi gevinsten er for stor til å la være”.

Cecilie A. Mosli og Storm Film får 2,3 millioner til et totalbudsjett på 38 millionerTre nøtter til Askepott. Fra før er filmen tildelt 7 millioner fra NFI. Kamilla Krogsveen og Karsten Fullu står for manus. Filmen er som kjent en nyfortolkning av den tsjekkiske juleklassikeren.

«Det finnes få eventyrfilmer med kvinnelig og aktiv hovedrolle, og det bør vi gjøre noe med; Vår Askepott er ingen Rapunsel som sitter i et tårn og venter på sin prins, hun er drivende, frekk i replikken og tar selv tak i situasjonene. En prinsesse for et nytt årtusen!»

Filmen er en samproduksjon med med Film Kollektiv og Nordisk Film og skal spilles inn i Litauen.

MENY