«Den største forbrytelsen» til kinotoppen

«Den største forbrytelsen» til kinotoppen

I et delvis nedstengt kinomarked gikk rundt 20 000 i julehelgen for å se «Den største forbrytelsen». Det var nok til å innta kinotoppen.

Den største forbrytelsen var regnet som julas store norske publikumsdrager ved siden av de norske familiefilmene. Men etter åpningshelgen første juledag ligger den langt bak de best besøkte norske filmene på kino i høst. Det skyldes i hovedsak nedstengningen av kinoene i Oslo-området. Med drøyt 23 000 besøkende så langt er nok besøket noe lavere enn hva produsent og distributør hadde håpet.

Til sammenlikning hadde Børning 3 143 209 besøkende åpningshelgen, mens Knerten og sjøormen ble sett av 29 003 åpningshelgen og Knutsen og Ludvigsen – det store dyret av 43 284 besøkende. Men det var altså mens Oslo-området fortsatt hadde åpne kinoer.

Det var altså ingen grunn til å forvente en knallåpning, selv om kritikkene har vært overstrømmende og medieomtalen svært god. Det kan virke som nordmenn i romjulen har prioritert Pixars Sjel og de øvrige tilbudene på strømmetjenestene, ikke minst den norske Netflix-suksessen Hjem til jul.

Da Rushprint snakket med kinosjefene i høst om kinobesøket var forventningene til Den største forbrytelsen store. Programsjef i Nordisk Film Kino, Christin Berg, la ikke skjul på at hun anså filmen som en grand finale på dette året. «Denne filmen har vi enorme forventninger til.» Geir Martin Jensen, administrerende direktør i Aurora Kino i Tromsø, satte også sin lit til filmen. «Jeg håper og tror at Den største forbrytelsen kan gjøre det bra til jul.»

Om kinoene i Oslo-området skulle åpne igjen i januar, vil kanskje denne milde skuffelsen kunne snus til noe mer oppløftende. For det kan det være liten tvil om: Den største forbrytelsen fortjener et stort publikum.


Les også vårt intervju med regissør Eirik Svensson om Den største forbrytelsen


 

«Den største forbrytelsen» til kinotoppen

«Den største forbrytelsen» til kinotoppen

I et delvis nedstengt kinomarked gikk rundt 20 000 i julehelgen for å se «Den største forbrytelsen». Det var nok til å innta kinotoppen.

Den største forbrytelsen var regnet som julas store norske publikumsdrager ved siden av de norske familiefilmene. Men etter åpningshelgen første juledag ligger den langt bak de best besøkte norske filmene på kino i høst. Det skyldes i hovedsak nedstengningen av kinoene i Oslo-området. Med drøyt 23 000 besøkende så langt er nok besøket noe lavere enn hva produsent og distributør hadde håpet.

Til sammenlikning hadde Børning 3 143 209 besøkende åpningshelgen, mens Knerten og sjøormen ble sett av 29 003 åpningshelgen og Knutsen og Ludvigsen – det store dyret av 43 284 besøkende. Men det var altså mens Oslo-området fortsatt hadde åpne kinoer.

Det var altså ingen grunn til å forvente en knallåpning, selv om kritikkene har vært overstrømmende og medieomtalen svært god. Det kan virke som nordmenn i romjulen har prioritert Pixars Sjel og de øvrige tilbudene på strømmetjenestene, ikke minst den norske Netflix-suksessen Hjem til jul.

Da Rushprint snakket med kinosjefene i høst om kinobesøket var forventningene til Den største forbrytelsen store. Programsjef i Nordisk Film Kino, Christin Berg, la ikke skjul på at hun anså filmen som en grand finale på dette året. «Denne filmen har vi enorme forventninger til.» Geir Martin Jensen, administrerende direktør i Aurora Kino i Tromsø, satte også sin lit til filmen. «Jeg håper og tror at Den største forbrytelsen kan gjøre det bra til jul.»

Om kinoene i Oslo-området skulle åpne igjen i januar, vil kanskje denne milde skuffelsen kunne snus til noe mer oppløftende. For det kan det være liten tvil om: Den største forbrytelsen fortjener et stort publikum.


Les også vårt intervju med regissør Eirik Svensson om Den største forbrytelsen


 

MENY