Alex Gibney til Dokumentarkonventet

Alex Gibney til Dokumentarkonventet

Alex Gibney er blant gjestene når det årlige Dokumentarkonventet arrangeres digitalt på mandag.

Foto av Alex Gibney (kred:HBO)

Dokumentarkonventet har måttet avlyse sitt årlige fysiske arrangement på Solstrand bad. Isteden blir det på mandag arrangert et digitalt «mini-dokumentarkonvent» der blant annet Alex Gibney blir intervjuet av Thomas Seltzer.

Hvem er Alex Gibney? Han er sannsynligvis den mest produktive gravende dokumentaristen i USA med en lang rekke prestisjefylte priser på samvittigheten, deriblant en rekke Emmypriser og en Oscarpris (for Taxi to the dark side). I filmer som blant annet Enron: the smartest guys in the room, Dirty Money og Going Clear: Scientology and the Prison of Belief  har han avdekket amoral og kriminalitet innenfor en rekke maktbastioner.

I år er han aktuell med to av de mest omtalte amerikanske dokumentarene som hver for seg omhandler noen av de mest betente spørsmålene i amerikansk politikk. I Agents of Chaos gjenoppvekker han atmosfæren fra presidentvalget i 2016 og forsøker å besvare hvor dypt den russiske innblandingen gikk, egentlig. I Totally under control, som ble gjort gratis tilgjengelig for alle amerikanere i ukene foran årets presidentvalg, radbrekker han den offisielle amerikanske krisehåndteringen under pandemien.

Det er denne siste filmen han skal snakke om på konventet.

Den andre utenlandske gjesten er Jeff Deutchman i det amerikanske distribusjonsselskapet NEON som har bistått de norske dokumentarsuksessene Kunstneren og tyven og Gunda under lanseringen i USA. Sammen med produsentene Anita Rehoff Larsen (Gunda) og Ingvil Giske (Kunstneren og tyven) skal han fortelle om den utrolige internasjonale reisen begge filmer nå er ute på.

Ellers blir det presentasjon av hvilke dokumentarfilmer og serier vi kan vente oss til neste år.


Dokumentarkonvent: mandag 7. desember kl. 15:00 – 19:00

Les mer om programmet

Påmelding


 

Alex Gibney til Dokumentarkonventet

Alex Gibney til Dokumentarkonventet

Alex Gibney er blant gjestene når det årlige Dokumentarkonventet arrangeres digitalt på mandag.

Foto av Alex Gibney (kred:HBO)

Dokumentarkonventet har måttet avlyse sitt årlige fysiske arrangement på Solstrand bad. Isteden blir det på mandag arrangert et digitalt «mini-dokumentarkonvent» der blant annet Alex Gibney blir intervjuet av Thomas Seltzer.

Hvem er Alex Gibney? Han er sannsynligvis den mest produktive gravende dokumentaristen i USA med en lang rekke prestisjefylte priser på samvittigheten, deriblant en rekke Emmypriser og en Oscarpris (for Taxi to the dark side). I filmer som blant annet Enron: the smartest guys in the room, Dirty Money og Going Clear: Scientology and the Prison of Belief  har han avdekket amoral og kriminalitet innenfor en rekke maktbastioner.

I år er han aktuell med to av de mest omtalte amerikanske dokumentarene som hver for seg omhandler noen av de mest betente spørsmålene i amerikansk politikk. I Agents of Chaos gjenoppvekker han atmosfæren fra presidentvalget i 2016 og forsøker å besvare hvor dypt den russiske innblandingen gikk, egentlig. I Totally under control, som ble gjort gratis tilgjengelig for alle amerikanere i ukene foran årets presidentvalg, radbrekker han den offisielle amerikanske krisehåndteringen under pandemien.

Det er denne siste filmen han skal snakke om på konventet.

Den andre utenlandske gjesten er Jeff Deutchman i det amerikanske distribusjonsselskapet NEON som har bistått de norske dokumentarsuksessene Kunstneren og tyven og Gunda under lanseringen i USA. Sammen med produsentene Anita Rehoff Larsen (Gunda) og Ingvil Giske (Kunstneren og tyven) skal han fortelle om den utrolige internasjonale reisen begge filmer nå er ute på.

Ellers blir det presentasjon av hvilke dokumentarfilmer og serier vi kan vente oss til neste år.


Dokumentarkonvent: mandag 7. desember kl. 15:00 – 19:00

Les mer om programmet

Påmelding


 

MENY