Tomas Alfredson ber publikum om unnskyldning

Tomas Alfredson ber publikum om unnskyldning

I et brev som regissøren Tomas Alfredson har stilet til kinopublikummet ber han om unnskyldning for at «Se upp för Jönssonligan» ikke blir å se på svenske kinoer.

Store deler av det svenske kinopublikummet har sett fram til å kunne se den siste filmen med Jönssonligan, eller Olsenbanden som den norske varianten kalles. Men nå ser det ut til at Se upp för Jönssonligan går rett på strømming, isteden for å få premiere 1.juledag på svenske kinoer. Årsaken er korona-nedstengningen av de svenske kinoene som er ment å vare i fire uker og som har fått produsentene til å vurdere andre visningsplattformer.

I et brev som regissøren Tomas Alfredson har stilet til kinopublikummet (og som er avbildet til slutt i denne saken) ber han om unnskyldning for at filmen ikke blir å se på svenske kinoer.

«Nu har den här pandemin stängt ner biograferna och därmed biopremiären av «Se upp för Jönssonligan» på juldagen. Kanske kan man tycka att det är en skitsak i det stora hela, men är det något vi behöver just nu så är det att få skratta tillsammans.»

«Jag har fått förtroendet att få använda dessa pengar och nu skäms jag som en hund över at behöva göra er besvikna. «Se upp för Jönssonligan» ska ha premiär på en streamingsajt med start från juldagen. Jag tycker det är taskigt och orättvist för alla er som siktar in er på att få se den här filmen. Det måste finnas andra vägar att göra den här filmen tillgänglig för ALLA.»

Han avrunder brevet med en forhåpning om at filmen ikke ender sine dager bak en betalingsvegg.

Han nevner ikke hvilken strømmetjeneste som eventuelt skal vise Se upp för Jönssonligan, men det svenske filmnettstedet Moviezine spekulerer på følgende:

«C More är medfinansiär på filmen, men bara häromdagen blev det också känt att distributören SF Studios har ingått avtal med Netflix. En tredje möjlighet är att man släpper filmen som en dyrare hyrfilm på tjänster som SF Anytime. Vi lär få veta mer de kommande dagarna.»

 

Tomas Alfredson ber publikum om unnskyldning

Tomas Alfredson ber publikum om unnskyldning

I et brev som regissøren Tomas Alfredson har stilet til kinopublikummet ber han om unnskyldning for at «Se upp för Jönssonligan» ikke blir å se på svenske kinoer.

Store deler av det svenske kinopublikummet har sett fram til å kunne se den siste filmen med Jönssonligan, eller Olsenbanden som den norske varianten kalles. Men nå ser det ut til at Se upp för Jönssonligan går rett på strømming, isteden for å få premiere 1.juledag på svenske kinoer. Årsaken er korona-nedstengningen av de svenske kinoene som er ment å vare i fire uker og som har fått produsentene til å vurdere andre visningsplattformer.

I et brev som regissøren Tomas Alfredson har stilet til kinopublikummet (og som er avbildet til slutt i denne saken) ber han om unnskyldning for at filmen ikke blir å se på svenske kinoer.

«Nu har den här pandemin stängt ner biograferna och därmed biopremiären av «Se upp för Jönssonligan» på juldagen. Kanske kan man tycka att det är en skitsak i det stora hela, men är det något vi behöver just nu så är det att få skratta tillsammans.»

«Jag har fått förtroendet att få använda dessa pengar och nu skäms jag som en hund över at behöva göra er besvikna. «Se upp för Jönssonligan» ska ha premiär på en streamingsajt med start från juldagen. Jag tycker det är taskigt och orättvist för alla er som siktar in er på att få se den här filmen. Det måste finnas andra vägar att göra den här filmen tillgänglig för ALLA.»

Han avrunder brevet med en forhåpning om at filmen ikke ender sine dager bak en betalingsvegg.

Han nevner ikke hvilken strømmetjeneste som eventuelt skal vise Se upp för Jönssonligan, men det svenske filmnettstedet Moviezine spekulerer på følgende:

«C More är medfinansiär på filmen, men bara häromdagen blev det också känt att distributören SF Studios har ingått avtal med Netflix. En tredje möjlighet är att man släpper filmen som en dyrare hyrfilm på tjänster som SF Anytime. Vi lär få veta mer de kommande dagarna.»

 

MENY