Göteborg 2021 blir heldigital festival

Göteborg 2021 blir heldigital festival

Nordens største filmfestival blir heldigital. Målet er å skape «en innovativ digital festivalopplevelse».

Helt til det siste hadde festivalledelsen en ambisjon om å anordne en festival på kinoene i Gøteborg, parallellt med en digital utgave som kan være tilgjengelig i hele landet. Men den økende smitten i det svenske samfunnet gjorde det digitale til eneste reelle alternativet, melder festivalen.

Dermed må Nordens største festival, som også er viktig for norske filmer, avfinne seg med en digital løsning.

Det er med tungt hjerte vi fatter denne beslutningen, sier Mirja Wester, VD i Gøteborg Film Festival.

 – Göteborg Film Festival er en av verdens største publikumsfestivaler og dette er første gangen i vår 44-årige historie at festivalen ikke ville foregå inne på kinoene.

Kunstnerisk leder, Jonas Holmberg, kan fortelle om ambisjonene bak den digitale utgaven.

 – Vi har planlagt den digitale utgaven en god stund. Nå skalerer vi den opp. Målet er å skape en innovativ digital festivalopplevelse, full av premierenerver, fordypning og masse fantastisk film. Festivalen skal være en internasjonal relevant manifestasjon for filmkunsten og ti dager med filmisk lys i det svenske vintermørket. På mange måter er festivalen viktigere enn noensinne nettopp dette året. Det finnes mange pandemitrøtte filmskapere som lengter etter å la filmene deres få møte et like pandemitrett publikum. Vi skal gjøre alt for at filmene deres skal bli møtt med den interessen og oppmerksomheten de fortjener.

Festivalens bransjeprogrammer, som Nordic Film Market, TV Drama Vision og Filmforum Sverige skal gjennomføres som en hybrid med en digital base. Bransje- og presse-akkrediteringen till filmfestivalen åpner i begynnelsen av desember 2020.

Göteborg Film Festival: 29 januar – 8 februar, 2021.
Hela filmprogrammet slippes 12. januar.

Göteborg 2021 blir heldigital festival

Göteborg 2021 blir heldigital festival

Nordens største filmfestival blir heldigital. Målet er å skape «en innovativ digital festivalopplevelse».

Helt til det siste hadde festivalledelsen en ambisjon om å anordne en festival på kinoene i Gøteborg, parallellt med en digital utgave som kan være tilgjengelig i hele landet. Men den økende smitten i det svenske samfunnet gjorde det digitale til eneste reelle alternativet, melder festivalen.

Dermed må Nordens største festival, som også er viktig for norske filmer, avfinne seg med en digital løsning.

Det er med tungt hjerte vi fatter denne beslutningen, sier Mirja Wester, VD i Gøteborg Film Festival.

 – Göteborg Film Festival er en av verdens største publikumsfestivaler og dette er første gangen i vår 44-årige historie at festivalen ikke ville foregå inne på kinoene.

Kunstnerisk leder, Jonas Holmberg, kan fortelle om ambisjonene bak den digitale utgaven.

 – Vi har planlagt den digitale utgaven en god stund. Nå skalerer vi den opp. Målet er å skape en innovativ digital festivalopplevelse, full av premierenerver, fordypning og masse fantastisk film. Festivalen skal være en internasjonal relevant manifestasjon for filmkunsten og ti dager med filmisk lys i det svenske vintermørket. På mange måter er festivalen viktigere enn noensinne nettopp dette året. Det finnes mange pandemitrøtte filmskapere som lengter etter å la filmene deres få møte et like pandemitrett publikum. Vi skal gjøre alt for at filmene deres skal bli møtt med den interessen og oppmerksomheten de fortjener.

Festivalens bransjeprogrammer, som Nordic Film Market, TV Drama Vision og Filmforum Sverige skal gjennomføres som en hybrid med en digital base. Bransje- og presse-akkrediteringen till filmfestivalen åpner i begynnelsen av desember 2020.

Göteborg Film Festival: 29 januar – 8 februar, 2021.
Hela filmprogrammet slippes 12. januar.

MENY