Erling Borgen skal skildre AP og Støres «skjebnevalg»

Erling Borgen skal skildre AP og Støres «skjebnevalg»

Erling Borgen er underveis med nærgående dokumentar om Jonas Gahr Støre og skjebnevalget i 2021, mens Elin Festøy forbereder oppfølgeren til sin Bafta-vinner. Det er to av funnene blant mottakerne av tilskudd fra Østnorsk filmsenter.

14 prosjekter ble tilgodesett med tilskudd fra Østnorsk filmsenter i oktober.

Erling Borgens Skjebnevalget skal følge Jonas Gahr Støre inn i det som kan bli nettopp det for Arbeiderpartiet – i hvert fall om vi skal tro de politiske kommentatorene. Borgen, som i fjor var aktuell med serie om AP-landsfader Einar Gerhardsen, vil denne gangen kanskje svare på det spørsmålet som lå implisitt i den serien: Hva har skjedd med arbeiderbevegelsen og Arbeiderpartiet?

«Stortingsvalget 2021 blir et skjebnevalg for Arbeiderpartiet. Jonas Gahr Støre og partiet har opplevd kriser og konflikter på rekke og rad det siste året. Vi blir med på innsiden når Støre og partiet skal kjempe tilbake velgerne og regjeringsmakten». Regi er ved Borgen. Produsent er Andreas Dreyer i Herlig Film og Tv.

Elin Festøy opplevde internasjonal suksess og BAFTA-pris i 2019 for mobilspillet My Child Lebensborn. Hennes nye prosjekt, My Child – New Beginnings, er en oppfølger, men beveger seg vekk fra tematikken til Lebensborn-barna og er ikke basert på historiske hendelser. «Det er et livs-simuleringsspill til mobil hvor du spiller adoptivforelder til et barn med en traumatisk fortid. Omsorg, filosofi, traume, forsoning og gjenoppbygging blir viktig tematikk». Produsent er Catharina Bøhler og Sarepta Studio. Festøy er regissør/spillutvikler.

Blant de øvrige tildelingene finner vi blant andre Lillian Løvseth som skal lage dokumentar om paralympiske gullvinnere; Halvor Mykleby skal følge Lise og Christine som drømmer om å delta i Paris-Dakar, verdens tøffeste rally; Nora Nivedita Tved, som nylig vant pris under Nordisk Panorama, er igang med dokumentarserie «for ungdom om det å forstå selvverd og hvor grensene går i relasjoner»; regissør Karrar Al-Azzawi og produsent Jørgen Lorentzen skal følge en kvinnelig demokratiforkjemper i Irak – for å nevne noen av prosjektene.

Les mer om alle prosjektene

Erling Borgen skal skildre AP og Støres «skjebnevalg»

Erling Borgen skal skildre AP og Støres «skjebnevalg»

Erling Borgen er underveis med nærgående dokumentar om Jonas Gahr Støre og skjebnevalget i 2021, mens Elin Festøy forbereder oppfølgeren til sin Bafta-vinner. Det er to av funnene blant mottakerne av tilskudd fra Østnorsk filmsenter.

14 prosjekter ble tilgodesett med tilskudd fra Østnorsk filmsenter i oktober.

Erling Borgens Skjebnevalget skal følge Jonas Gahr Støre inn i det som kan bli nettopp det for Arbeiderpartiet – i hvert fall om vi skal tro de politiske kommentatorene. Borgen, som i fjor var aktuell med serie om AP-landsfader Einar Gerhardsen, vil denne gangen kanskje svare på det spørsmålet som lå implisitt i den serien: Hva har skjedd med arbeiderbevegelsen og Arbeiderpartiet?

«Stortingsvalget 2021 blir et skjebnevalg for Arbeiderpartiet. Jonas Gahr Støre og partiet har opplevd kriser og konflikter på rekke og rad det siste året. Vi blir med på innsiden når Støre og partiet skal kjempe tilbake velgerne og regjeringsmakten». Regi er ved Borgen. Produsent er Andreas Dreyer i Herlig Film og Tv.

Elin Festøy opplevde internasjonal suksess og BAFTA-pris i 2019 for mobilspillet My Child Lebensborn. Hennes nye prosjekt, My Child – New Beginnings, er en oppfølger, men beveger seg vekk fra tematikken til Lebensborn-barna og er ikke basert på historiske hendelser. «Det er et livs-simuleringsspill til mobil hvor du spiller adoptivforelder til et barn med en traumatisk fortid. Omsorg, filosofi, traume, forsoning og gjenoppbygging blir viktig tematikk». Produsent er Catharina Bøhler og Sarepta Studio. Festøy er regissør/spillutvikler.

Blant de øvrige tildelingene finner vi blant andre Lillian Løvseth som skal lage dokumentar om paralympiske gullvinnere; Halvor Mykleby skal følge Lise og Christine som drømmer om å delta i Paris-Dakar, verdens tøffeste rally; Nora Nivedita Tved, som nylig vant pris under Nordisk Panorama, er igang med dokumentarserie «for ungdom om det å forstå selvverd og hvor grensene går i relasjoner»; regissør Karrar Al-Azzawi og produsent Jørgen Lorentzen skal følge en kvinnelig demokratiforkjemper i Irak – for å nevne noen av prosjektene.

Les mer om alle prosjektene

MENY