Astrid Aakra med personlig animert dokumentar

Astrid Aakra med personlig animert dokumentar

Animatør Astrid Alma Aakra har fått tilskudd til den animerte dokumentaren «Kven si dotter er du?» – et «personlig oppgjør» med seg selv og egen mor.

Astrid Alma Aakra har lang erfaring som animatør og regissør. Hun har blant annet jobbet med Kutoppen, Elias og Oscar-vinneren Den danske dikteren. Nå har hun gått inn i sitt eget liv og lager en kort, animert dokumentarfilm om forholdet til sin mor gjennom oppveksten og opp mot morens død, melder Norsk filminstitutt på sine websider.

Kven si dotter er du? «blir et personlig oppgjør med regissøren selv, hennes mor og omgivelsene som formet.»

«Far døde tidlig, og mor passet ikke inn i bygdemiljøet der de bodde. Dette utenforskapet preger relasjonen mellom mor og datter sterkt, og forholdet utvikler seg til et sammensurium av kjærlighet, skam, forakt og til sist forsoning. Fortalt i en anekdotisk stil preget av rå humor, men også sorg og sårhet, tar regissør Astrid Aakra et personlig oppgjør med seg selv, sin mor og omgivelsene som formet dem»

Aakra har skrevet og regisserer filmen selv. Som produsent har hun fått med seg Turid Rogne. Dette blir deres første film sammen. Filmen mottar 1.800.000 kr i tilskudd fra NFI.

I begrunnelsen for tildelingen skriver konsulenten blant annet:

«Kven si dotter er du? blir en film som rommer gjenkjennelige følelser av både forakt, skam og kjærlighet, i en unik fortellerform. Jeg tror dette er en film som kan treffe begge kjønn i mange aldre, mange steder i verden. Filmen er allerede forhåndssolgt til Finland, og med en sterk internasjonal salgsagent og Astrid Aakras særegne strek og usentimentale fortellerform og sterke team i ryggen tror jeg dette er en fortelling som vil kunne engasjere i mange publikumsgrupper både i og utenfor Norge.»


Også den svensk-norske samproduksjonen Nelly&Nadine er tildelt tilskudd fra NFI i denne runden, på kr 250 000. Det er en dokumentarfilm som skildrer en kjærlighetshistorie mellom to kvinner som forelsker seg julaften 1944, i Ravensbrück konsentrasjonsleir. Deres livslange forhold ble holdt hemmelig, til og med for deres nærmeste familie. Norsk samprodusent er  UpNorth Film ved produsent Ingrid Galadriel Aune Falch og svenske Auto Images ved produsent Ove Rishøj Jenssen, samt regissør og manusforfatter Magnus Gertten.


 

Astrid Aakra med personlig animert dokumentar

Astrid Aakra med personlig animert dokumentar

Animatør Astrid Alma Aakra har fått tilskudd til den animerte dokumentaren «Kven si dotter er du?» – et «personlig oppgjør» med seg selv og egen mor.

Astrid Alma Aakra har lang erfaring som animatør og regissør. Hun har blant annet jobbet med Kutoppen, Elias og Oscar-vinneren Den danske dikteren. Nå har hun gått inn i sitt eget liv og lager en kort, animert dokumentarfilm om forholdet til sin mor gjennom oppveksten og opp mot morens død, melder Norsk filminstitutt på sine websider.

Kven si dotter er du? «blir et personlig oppgjør med regissøren selv, hennes mor og omgivelsene som formet.»

«Far døde tidlig, og mor passet ikke inn i bygdemiljøet der de bodde. Dette utenforskapet preger relasjonen mellom mor og datter sterkt, og forholdet utvikler seg til et sammensurium av kjærlighet, skam, forakt og til sist forsoning. Fortalt i en anekdotisk stil preget av rå humor, men også sorg og sårhet, tar regissør Astrid Aakra et personlig oppgjør med seg selv, sin mor og omgivelsene som formet dem»

Aakra har skrevet og regisserer filmen selv. Som produsent har hun fått med seg Turid Rogne. Dette blir deres første film sammen. Filmen mottar 1.800.000 kr i tilskudd fra NFI.

I begrunnelsen for tildelingen skriver konsulenten blant annet:

«Kven si dotter er du? blir en film som rommer gjenkjennelige følelser av både forakt, skam og kjærlighet, i en unik fortellerform. Jeg tror dette er en film som kan treffe begge kjønn i mange aldre, mange steder i verden. Filmen er allerede forhåndssolgt til Finland, og med en sterk internasjonal salgsagent og Astrid Aakras særegne strek og usentimentale fortellerform og sterke team i ryggen tror jeg dette er en fortelling som vil kunne engasjere i mange publikumsgrupper både i og utenfor Norge.»


Også den svensk-norske samproduksjonen Nelly&Nadine er tildelt tilskudd fra NFI i denne runden, på kr 250 000. Det er en dokumentarfilm som skildrer en kjærlighetshistorie mellom to kvinner som forelsker seg julaften 1944, i Ravensbrück konsentrasjonsleir. Deres livslange forhold ble holdt hemmelig, til og med for deres nærmeste familie. Norsk samprodusent er  UpNorth Film ved produsent Ingrid Galadriel Aune Falch og svenske Auto Images ved produsent Ove Rishøj Jenssen, samt regissør og manusforfatter Magnus Gertten.


 

MENY